Ja poproszę Ciebie Cblondyn, żebyś pokazał taki rachunek, może być demo, jak to codziennie przez 1 rok robisz 0,5% zysku codziennie i korzystasz z procentu składanego. Masz taki przykład ? Jeśli nie to zacznijmy może od jutra, początkowo może być na 1 miesiąc, a potem zobaczymy.
napisz blondynce, której brak wyobraźni co masz na myśli pisząc "lewar brokera", bo ona zawsze gdy myślała o dźwigni to o lewarowaniu depozytu, czyli zamiast całej kwoty wystarcza depozyt zabezpieczający jako minimum przy danej wielkości pozycji
Oczywiście, że nie uzyskuje 0,5% dziennie bo nie gram DT. Tylko czasami. Pewnie jak każdy. To był tylko jako przykład na to, że procent składany wbrew pozorom ma ogromny potencjał. I nie trzeba dziesiątek % miesięcznie by zbudować duży majątek.
Co do lewara. To wyjaśniam blondynce, że lewar oferowany przez brokera to maximum z jakim można lewarować depozyt. Potocznie zwanym "all in" albo "pod korek". A to jak lewarujemy depozyt to już jest w gestii tradera. A nawet przy dużym depozycie można z lewarowania depozytu zrezygnować
CBlondyn ma racje te wyniki są możliwe i to bez większego problemu. Niestety tak naprawdę na tym forum nie ma rasowych DT. poza fikcją serwowaną przez DEMO Padrino, który usankcjonował fikcję w tym dziale. DT to wiele pier...nia nikt tak naprawdę nie jest w stanie wytrzymać codziennego ciśnienia na to aby mieć racje ale uśrednione wyniki dadzą te 0,5 % na dzień jak ktoś przetrwał. Piszę w dziale DT na temat EUR/USD nikogo to nie interesuje. Ważne są aktualne HITy zmienności jak kakałko. Nie oczekuj od takiego podejścia wyników. To są osoby które od lat będą się bujać na granicy profitu a straty.
Ty jesteś
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44) "Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
CBlondyn ma racje te wyniki są możliwe i to bez większego problemu. Niestety tak naprawdę na tym forum nie ma rasowych DT. poza fikcją serwowaną przez DEMO Padrino, który usankcjonował fikcję w tym dziale. DT to wiele pier...nia nikt tak naprawdę nie jest w stanie wytrzymać codziennego ciśnienia na to aby mieć racje ale uśrednione wyniki dadzą te 0,5 % na dzień jak ktoś przetrwał. Piszę w dziale DT na temat EUR/USD nikogo to nie interesuje. Ważne są aktualne HITy zmienności jak kakałko. Nie oczekuj od takiego podejścia wyników. To są osoby które od lat będą się bujać na granicy profitu a straty.
Charlie Munger zanim przeniósł się w zaświaty powiedział aby nic nie kupować przez następne 18 miesięcy. A co robią polskie kapitałowe fundy ? kupują byle gdzie (ABY SKASOWAĆ PROWIZJE) a z reguły na górkach bo tam prowadzą swoje marketingowe akcje. Polska bieda inwestycyjna
Ale odnosił sie do polskiej giełdy czy ogólnie ? Bo widzisz ja nie mogę sobie pozwolić na "niekupowanie" przez półtora roku czy czekanie na okazje 2 lata, inna kwestią jest to że nikt ale to absolutnie nikt nie jest w stanie przewidzieć co sie stanie przez następne 18 miesięcy. Cały berkshire wycofuje kapitał z akcji od 2 lat, stoją na największej kupie hajsu w historii, zaraz pęknie 300 miliardów dolarów czyli połowa polskiego PKB a od 2 lat mamy największą hosse z najmniejszą ilością korekt od lat, praktycznie od 2 lat raj inwestycyjny, gdybym ich słuchał byłbym z ręką w nocniku. Warren to chyba gość który powiedział najwięcej mądrego w kwestii inwestycyjnej, jest to praktycznie wzór do naśladowania ale jak widać nawet on nie jest w stanie przewidzieć kiedy spadnie a kiedy wzrośnie a to że będzie korekta/krach 20-50% to ja też wiem, nie wiem tylko kiedy
Pewnie myślał o amerykańskiej giełdzie naszą duże kapitały omijają z daleka bo ponoć spółki są za małe, poza tym jaką oni mają perspektywę. A płynność na polskiej giełdzie pozostawia wiele do życzenia. kiedy walnie ? Może już gdzieś "puchną" jakieś toksyczne aktywa jak w 2007. Stopy procentowe są już na pozycji do jakiejś katastrofy - tylko czekać
Takie podejście mnie przeraża gdzie myśl o swobodzie gospodarczej zostaje zastąpiona jakąś formą podporządkowania sie instytucją, które blokują rozwój rynku. Bez uzasadnienia bez analiz jedyne co widzę to lobbing
Widzę, że wątek sprzed kilku miesięcy, ale zastanawiam się jak dane stanowisko KNF się ma względem tradingu na kontach fundowanych. Chodzi mi stricte o firmę FTMO gdzie handel odbywa się na kontach demo, ale firma zastrzega sobie potencjalne prawo do kopiowania transakcji. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie, bądź zajmuje się proptradingiem i miał zagwozdkę z tego tytułu?
Realnie to pewnie wygląda tak, aby ktokolwiek miał zagwozdkę to musi mieć taka sytuacje, skoro na rynku traci 95% a prop firmy maja jeszcze dodatkowe "zasady" aby wyjść na swoje to tam pewnie traci 99%. I teraz pytanie czy ile faktycznie takich osób w PL jest co regularnie wyciąga stamtąd pieniądze aby w ogolę sie zastanawiać nad rozwiązaniem prawnym, i ile z tych osób co znalazło rozwiązanie chce sie z tym dzielić na forum. ilość są pewnie niewielkie bo znalezienie odpowiedzi jest dość cieżkie