DayTrading: Wtorek 13.08.2024

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 13.08.2024

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

setka pisze:
13 sie 2024, 15:31
PLN save have, kanalik $ pekniety po raz drugi.
$ ogolnie tak jak pisalem dawno temu do zorania. polowa swiata sie z tego wycofuje.
oficjalnie to sraja ze szczescia na obnizke stop ale to tylko bajeczka dla maluczkich.
za raz sie zacznie exodus poocinanych fiutkow do polin to zlotowka jeszcze bardziej zyska.
Wciąż 60% wszystkich światowych rezerw to US Dollar
Faktury na świecie są wystawiane w 80% przypadków w US Dollar (Najmniej w Europie około 25% a rejon Azji i Pacyfiku nadal ponad 70%)
Światowa wymiana walutowa w ponad 85% to US Dollar (Kolejne to Euro, Jen, Funt)

Z historii.... aby zdetronizować Funta potrzebne były 2 wojny światowe i gospodarka Europy w gruzach. Brytole zamroziły aktywa funtowe na świecie ale USA zmusiło ich do odmrożenia i wtedy funt poleciał na dół a resztę załatwiono układem z Bretton Woods.
Poza tym co by miało zająć miejsce dolara i jak to by miało się dokonać ?? Można nie lubić Ameryki ale cały świat kocha "zielone".

PS.
Jeżeli to czytasz i masz jakieś 30 lat to z dużym prawdopodobieństwem nie dożyjesz upadku dolara :wink:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

GAZ
6k na 3k
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

US 100 na oporze ale na razie nie wygląda jakby chcieli cofać.. Lapac noże czy poczekac..
Cacao sie nie może zdecydować. Tylko krótkie ruchy i realizacja zysku. Dzień do przodu więc chyba ręce na kołderkę i czekamy na okazję

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

dzieki SEROL za garsc faktów jednak jakos musza rozwalic ten system finansowy zeby zlikwidowac gotowke.
dolar do tego swietnie nadaje. i wcale nie twierdze ze usa sie bedzie przed tym bronic.
ja tej waluty nie tykam w kazdym razie. realnie lepiej miec chf co widac juz od kilku lat.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

setka pisze:
13 sie 2024, 18:30
dzieki SEROL za garsc faktów jednak jakos musza rozwalic ten system finansowy zeby zlikwidowac gotowke.
dolar do tego swietnie nadaje. i wcale nie twierdze ze usa sie bedzie przed tym bronic.
ja tej waluty nie tykam w kazdym razie. realnie lepiej miec chf co widac juz od kilku lat.
Testy i pilotarzowe programy odpalone. Zaczynasz od mniejszych i dyktatorskich krajów a skończy się na dolarze i euro:
https://www.atlanticcouncil.org/cbdctracker/

Poza tym nic nie trzeba rozwalać wystarczy transformować a kosztami obarczyć podatników. A propos CHF niech najlepiej będą ze złota. Polecam Krugerrandy jako jeden z ostatnich symboli ucisku czarnego przez białego bo aktualnie tendencja się chyba odwraca
"If music is dying musicians are killing it" - MP

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

ropa wti
300baryłek
gaz 3k na 3k
te w sumie rozwazania na temat walut
nie maja nic wspolnego z tradingiem
dolar był i długo bedzie jeszcze krolem walut i to jest fakt :568: :568: :568: :idea:
i te pogaduszki o jakichs tam zmianach sa tylko po to by wam i specom :P sie nie nudziło :P
krol byl po 5 zeta teraz bedziew szukal ceny minimum i to tyle o usd/pl
na dzis 3,9 mocne wsparcie i prop kup :!:
ja dolara kupuje :P
i nie porównuj dolara do chf bo to dwa inne światy :!: :!: :!:
od kiedy wywalili wałek na szwajcarze to przestała byc to waluta bezpieczna i tyle
to ze dolar od bite pol roku jest w trendzie spadkowym to
setka wiesz o tym chocy z tego forum a ze przy okazji wieszczysz jaki on zły to u ciebie normalka
miales mozliwosc wyjsc z niego na maksa ale jak zwykle to tylko ty wiesz swoje i tyle
2 razy dawałem sygnal ze 4,1 to pozycja sprzedaj i nie dotykaj
i 2 razy mozna bylo jak nie zarobic to sprdzielic z pozycji :p amen
w ub tygodniu pisalem dolar spadnie :568: i spada
ja bym wolał by juz spadł wyraznie nizej 3,9 ale to raczej nie ten czas jeszcze :568: :568: :568:

ropa
wyraznie zalecane i sugerowane esy po ok 80 weszly bezbolesnie
i gaz esy po wyzej 2,35 druga bajka i tyle o tradingu na towarach kto wszedł zarobił lub zarabia pap
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Czy ktoś może słyszał o jakimś "bumie" inwestycyjnym USA w Europie ?
Kilkuletni wzrost ceny peso do dolca był właśnie tym spowodowany i w konsekwencji wzrostem obrotów handlowych pomiędzy tymi krajami.

A co do szwajcara to mogli by w końcu polecieć w dół, bo drogie te eski strasznie na swapie.

Zablokowany