DayTrading: Czwartek 08.08.2024

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 08.08.2024

Nieprzeczytany post autor: navik »

L na kakao zamknięte ze strata .
Wkurzę sie jak odbija od poziomu 6567 i pójdą w górę
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Mają mega lukę do zamknięcia, napewno się wkurzysz, chyba kryzys przełożony, Iran też coś nie atakuje

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

przeciwko dolarowi stoi obecnie polowa swiata i to ta zasobna w surowce i ludzi chetnych do pracy.
podobn o to w tym calym zamieszaniu chodzi teraz. takie chiny moga sie wypiac na dolara i powiedza ze nie przyjmuja zaplaty w tej walucie i co im zrobisz ? to samo reszta. i wydaje mi sie ze taki numer nam szykuja.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Za bardzo dobiegasz w dal, dolar jest i jeszcze długo będzie ważnym elementem świata finansów i raczej za naszego życia nie będzie papierem do dupy tak jak by co poniektórzy tego chcieli. Patrząc na wykres M1 dolar jest mocniejszy niż kiedykolwiek wcześniej ;)

A jeśli mowa o Chinach to popatrz gdzie są pieniądze, amerykańska giełda idzie cały czasu up a od Chin pieniądze uciekają ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

setka pisze:
08 sie 2024, 16:33
przeciwko dolarowi stoi obecnie polowa swiata i to ta zasobna w surowce i ludzi chetnych do pracy.
podobn o to w tym calym zamieszaniu chodzi teraz. takie chiny moga sie wypiac na dolara i powiedza ze nie przyjmuja zaplaty w tej walucie i co im zrobisz ? to samo reszta. i wydaje mi sie ze taki numer nam szykuja.
To nie takie proste w Dolarze Amerykańskim są całe klasy aktywów - większość z nich długoterminowa - kredyty, opcje, rezerwy walutowe, obligacje wieloletnie umowy międzynarodowe. Co sobie zamarzysz i to pi razy drzwi 70% wszystkiego jak nie więcej.
I teraz wyobraź sobie że wartość tego wszystkiego spadnie o 5%. A odpowiedzialnym za to będzie Rząd Chin - największy pretendent do zmiany na tronie...
Gwarantuje ci ze do rządu chińskiego ustawi się kolejka chińskich biznesmenów z jednym pytaniem: "Co wy odpier..cie?".
Po pierwsze aktualna sytuacja jest bardzo wygodna dla Chin jako największego eksportera na świecie mogą używać Dolara jako broni przeciwko USA. Mogą bronić kursu Renminbi "przepalając" amerykańskiego dolara. Póki co wygląda że czekają aż Amerykanie będą mieli problem z regulowaniem swoich zobowiązań aktualnie ponad 45% wszystkich wpływów do budżetu USA przeznacza na spłatę odsetek

Początki dedolaryzacji to 2018 - proces będzie bardzo powolny (BRICS to póki co projekt polityczny ze słabymi podstawami ekonomicznymi).
Renminbi ma kilka procent udziału w światowych obrotach a USA ma cały arsenał możliwości wywierania presji na niepokornych:
https://gisplay.pl/mapy/10704-mapa-amer ... iecie.html
"If music is dying musicians are killing it" - MP

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

setka pisze:
08 sie 2024, 14:54
nie ma baxa nie ma co czytac :) gdzie ten gosc sie podział ?
przerwa wychodzi zdrowo
ja po prostu zagrałem na indeksach na spadki i to jeszcze mam
dax nygus no i ulubione kakao navika :P
troche ja od was a wy ode mnie odpoczęliscie he hwe /mi to na fx wyszło bardzo zdrowo/
nygus 1,5ktr ska dax 2,5 k ska
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2024, 18:54 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

baxik
Fanatyk
Fanatyk

a moze i gaz bo tu gram na wzrosty
przynajmniej jak codziennie nie piszę o tym to łatwiej mi pozycje utrzymać :?:
gaz po 15k wrzesn i 10k kasowy :568: zostaje
Ostatnio zmieniony 08 sie 2024, 19:08 przez baxik, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

navik pisze:
08 sie 2024, 16:23
Dokładnie tak jak napisałeś
Wskoczyłem w to L ale jedyne co zrobiłem to odrobilem 70-80% strat które na tym popołudniowym zjeździe na kakao nardobiłem.
Z uk100 mnie wyleszczyli bo chciałem przyszczedzic na stop losie... I tak to się kręci...

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

zakaven pisze: ↑
02 sie 2024, 21:56
zakaven pisze: ↑
14 lip 2024, 20:33
...

A to o baxoidiotach czytałeś?
Jak jestem "nabijaczem" postów to bardzo wyrywkowo czytasz to forum.
=====
BTW: 1300 moich postów przez 14 lat do 7600 postów baxa przez 2 lata...
Nabijacz... Jprd...
=====
A żabę dojechał (i nie tylko jego) na tym forum dadas, więc weź "niepierdol" i doczytaj...
=====
I tak z ciekawości przejrzałem twoje posty panie z od 2022 - no fakt... żadne gówno - same analizy...

Nie mogę zacytować Twojego postu, więc go skopiowałem, ufam iż nie jest to wbrew regułom regulaminu działu DT.
Belon, zapamiętałem Cię jako tego, który wiecznie się przy..lał do żaby... w zasadzie o wszystko co tamten napisał. Nie jestem jego fanem ale swoje odsiedział, przed monitorem, za co go uważam.
Jestem przekonany, że za duży jesteś abym Ci tłumaczył gdzie możesz znaleźć prawdziwą anal lizę, na mnie nie licz. :563:
P.S.
I na pewno wiesz, że z darmowymi anal lizami jest jak z darmowymi obiadami :)

Kijowo zapamiętujesz. Z żabą miałem jedną, dosyć krótką wymianę zdań bez większej spiny, którą (się zdziwisz) rozpoczął żaba. I nic więcej.
Wysil się trochę i poczytaj, wszystkie posty są dostępne.
BTW: jeżeli miałbym liczyć na jakieś info od ciebie... chyba sam nie czytasz tego co wrzucasz na forum.
Starasz się niby być zabawnym ale pierdolisz jak potłuczony... I tak jak pisałem: w temacie analiz od ciebie NIC. Zero. To skąd pomysł, że ja od ciebie jakiekolwiek informacje...
Więc weź "niepierdol" uśmiechnij się i żyj...

Pajacu, skoro ja pierdolę jak potłuczony to co powiedzieć o Twoich w chuj odkrywczych postach na temat gry Baxika. W co gra Baxik, każdy kumaty zorientował się po kilku jego postach, kilka lat temu. A ten najebał postów, belon, detektyw Monk się ci kurwa znalazł.
Bez odbioru.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2024, 18:52 przez zakaven, łącznie zmieniany 1 raz.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

spiter pisze:
08 sie 2024, 18:37
navik pisze:
08 sie 2024, 16:23
Dokładnie tak jak napisałeś
Wskoczyłem w to L ale jedyne co zrobiłem to odrobilem 70-80% strat które na tym popołudniowym zjeździe na kakao nardobiłem.
Z uk100 mnie wyleszczyli bo chciałem przyszczedzic na stop losie... I tak to się kręci...
trzymam 1k az wejdzie w zółte :568:

Zablokowany