DayTrading: Środa 31.07.2024

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 31.07.2024

Nieprzeczytany post autor: navik »

Anomalia nie szydź sie ze mnie , ja walczę na wielu frontach jednocześnie. Fx to tylko jeden z wielu frontów :lol:
Jutro bedzie więcej czasu na fx dlatego do jutra sie wstrzymam .....chyba......bo to nie jest oczywiste :lol:
..............
Bax sie juz pakował w S na poziomie 19300 jak dobrze pamietam . Słabo trochę . :roll:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Tutaj jest bardziej problem wielkości pozycji, ja sobie wchodzę powoli i zawsze mam ten komfort że jestem aktywny w rynku. Nigdy bez pozycji. Choć mówią że brak pozycji to też pozycja ale ja nie mam do tego psychiki aby patrzeć z boku.

navik
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
31 lip 2024, 19:03
Tutaj jest bardziej problem wielkości pozycji, ja sobie wchodzę powoli i zawsze mam ten komfort że jestem aktywny w rynku. Nigdy bez pozycji. Choć mówią że brak pozycji to też pozycja ale ja nie mam do tego psychiki aby patrzeć z boku.
I wielkości depo . Jak gram naprawdę małym depozytem , dlatego probuje byc dokładny z wejściem . Jak „w aptece” . Wiadomo, ze raz sie uda a 10 razy nie .
No i ograniczony czas mam na fx ze względu na prace jaka wykonuje , to tez nie pomaga w decyzjach.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

I tutaj jest problem 95% małe depo i próba bycia precyzyjnym. Przykro mi ale nie da się być precyzyjnym na dość losowym rynku. A większość precyzyjnych wejść to bardziej szczęście niż umiejętności. Masz nawet przykład nocy, dobre wyniki, korekta 1:1 z ostatnich spadków, wszystko na niebie i ziemi wskazuje na UP. Ruch w dół a następnie w górę taki że nie ważne czy miałeś S czy L na 99% złapało SL

byq69
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: byq69 »

To już wiadomo jaki plan na indeksach
Najpierw wyjebka na 5560 a potem drops na 5400
Duży pin na H1/H4
Po to podbijane cały dzień żeby to zjechac
To jest tak oczywisty i powtarzalny schemat że aż nudny
Nawet nie ma co pringelsow otwierać do piwq
High Leverage Overtrading 8)

byq69
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: byq69 »

Możliwe też że już odpuścili przy 5530 popytowe zapędy
W takim wypadku po 20 będzie jebniecie tylko na dół bez świrowania w górę
Taki scenariusz też by pasował do aktualnej sytuacji
High Leverage Overtrading 8)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Podbijane bo z nocy było tanio a wyniki dobre, nie ma tutaj filozofii. Ale jestem dość mocno przekonany że ten powtarzany i nudny schemat się nie sprawdzi ;) tak jak wszyscy czekali na halving btc i co ? I nico XD

navik
Maniak
Maniak

Nasdaq nadrabia opóźnienie w stosunku do sp
Ciekawe czy zrobi jeszcze dzis 19828 ( dol luki ) .

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nie patrz na wykres tak czysto technicznie, tak jak kolega wyżej pokazuje jakieś poziomy 5560 przez które cena zazwyczaj przechodzi jak przez masło, czasami się trafi czasami nie, z łukami podobnie. Czasami zamkną na pips czasami kilku braknie a czasami przebije. Jeśli ustawisz losową linie na wykresie to gwarantuję ci że w pewnym momencie cena odbije się od niej na pips albo dokładnie. Zasada jest dość prosta. Mamy bańkę ai, firmy z kwartału na kwartał przebijają oczekiwania. Z tego co widzę dziś meta też pobiła. To nie ma żadnych podstaw na razie spadać, te ostatnie spadki to była genialna okazja do wchodzenia w L. A złapanie tego spadku to mógłbym jednej fart bo nikt się dosłownie tego nie spodziewał no chyba że ci co siedzieli w szortach od tygodnia to mieli ubaw że w końcu spada ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
31 lip 2024, 18:46
SEROL666 pisze:
31 lip 2024, 18:42
:wink: :
https://9gag.com/gag/a4PjD6v
Herreeee the answer.
THE FED RESERVE prints money. THE FED is not part of the government. THEY then borrow it to the US TREASURY. TREASURY PAY INTEREST TO THE FED RESERVE.
No i to jest właśnie problem....
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Zablokowany