To głównie HFT opanowało większość rynków. Pompowanie odbywa się w jedną stronę bogaci staja się bogatsi poprzez zalegalizowany front runningInk. pisze: ↑27 lip 2024, 11:02Skoro to domena robotów to dlaczego do dziś nie jesteśmy bogaci poprzez posiadanie takiego robota ? Roboty które zawierają transakcje na niskich TF to w większości grube ryby które muszą grube zlecenie podzielić na setki albo tysiące mniejszych aby w ogolę wejść w rynek. oni nie mogą po prostu kliknąć "buy"
Na FF nie przeglądałem zbyt wiele rachunków. Myfxbook maja świetną prezentację statystyk. Wiele wyników jest robione kosztem dużego DD, idiotycznego MM i inne grzeszki. Tam są całe "stajnie" produkujące wyniki abyś kupił ich system czy też sygnały za 50$ na miesiąc. I tam tego spokojnie jest z 80-90%. Kiedyś dodałem do "śledzenia" ze 25 rachunków i po 2-3 miesiącach ponad połowa zniknęła - czytaj EA prawdopodobnie zminusowało konto
Nie mam dokładnych danych.
Przeciętny trader czyta pół książki obejrzy kilka wideo i nim kwartał minie już działa na FX w dziale DT na naszym forumInk. pisze: ↑27 lip 2024, 11:02To nie kwestia złego zabierania sie za naukę, problemem jest chęć stania sie bogatym w tydzień czy miesiąc, a po kilku latach i kilkunastu wyzerowanych depo większości traci jakiekolwiek nadzieje. Największy błąd to powielanie tych samych schematów które słyszymy wszędzie

Czytałem, słuchałem, oglądałem wiele życiorysów traderów to wierz mi to niewielu pasuje do profilu. Ludzie szukają emocji i wrażeń co widać u nas. Nie zdają sobie sprawy że po czasie trading jest nudny jak flaki z olejem.
Tak banalna sprawa jak "warsztat" tradera wielu ma gdzieś.