DayTrading: Czwartek 04.07.2024
DayTrading: Czwartek 04.07.2024
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Czwartek 04.07.2024
ropa wti
650b na esce
dolce 35k lki
Kanalik na ropie jest na razie popytowy
Moze mi ktoś wytłumaczyć na czym polega to moje złe usrednianie
bo dla mnie to zbyt trudne

POZ zamkn dzisiaj
https://ibb.co/2cy4P41
gaz
40k razem
edek jestem za upppp
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Serol /to z wczoraj/
Niestety się mylisz a Anomaili nadal kpi z ciebie. Jesteś w czarnej D. Rynek kiedyś cie złamał i nie podniosłeś się po tym. Wpakowałeś się w jakąś dziwną kabałę z mitomaństwem na forach. Może jakbyś zrezygnował z tej farsy uśredniania, grania bez SL i skupił się na jednym to pewnie byś zarobił.
xx
facet
o czym ty piszesz
Mialem jakies podejrzenia co do tych twoich ocen i przemyśleń i wypowiedzi na temat ludzi stąd
ale widzę ze ze to ty masz jakis wyrażny problem raczej tylko z sobą
Za rady co do mojego pozycjonowania dzieki z tym ze nie bardzo rozumiem o co chodzi i nie skorzystam
i co ty na noc sorki jarasz ze masz takie zaćmienia na umyśle
Może nam sprzedaj przepis
Ja z Anomalią to się kumplujemy od lat a ze czasem sobie dogryzamy na forum i na priv i to normalka
Ja niestety nie potrafię ci pomoc ani cokolwiek radzic
Piekny masz ten swój avatar to fakt i tak trzymaj
650b na esce
dolce 35k lki
Kanalik na ropie jest na razie popytowy
Moze mi ktoś wytłumaczyć na czym polega to moje złe usrednianie

POZ zamkn dzisiaj
https://ibb.co/2cy4P41
gaz
40k razem

edek jestem za upppp
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Serol /to z wczoraj/
Niestety się mylisz a Anomaili nadal kpi z ciebie. Jesteś w czarnej D. Rynek kiedyś cie złamał i nie podniosłeś się po tym. Wpakowałeś się w jakąś dziwną kabałę z mitomaństwem na forach. Może jakbyś zrezygnował z tej farsy uśredniania, grania bez SL i skupił się na jednym to pewnie byś zarobił.
xx
facet
o czym ty piszesz

Mialem jakies podejrzenia co do tych twoich ocen i przemyśleń i wypowiedzi na temat ludzi stąd
ale widzę ze ze to ty masz jakis wyrażny problem raczej tylko z sobą

Za rady co do mojego pozycjonowania dzieki z tym ze nie bardzo rozumiem o co chodzi i nie skorzystam
i co ty na noc sorki jarasz ze masz takie zaćmienia na umyśle
Może nam sprzedaj przepis

Ja z Anomalią to się kumplujemy od lat a ze czasem sobie dogryzamy na forum i na priv i to normalka
Ja niestety nie potrafię ci pomoc ani cokolwiek radzic
Piekny masz ten swój avatar to fakt i tak trzymaj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Ale wygrać w czym? We wstawianiu skrinów?
Załóż dziennik, podepnij gdzieś konto i pokaż te twoje "wyniki" bo do tej pory nie wstawiłeś nic co świadczyłoby, ze to co robisz to coś więcej niż demo.
Takie fajne forum było ale zawsze musi się uaktywnić jakiś dadas, pol lub inny demoidiota.
Siema ziomki
czasem tu coś wkleję i napisze
WTI L
DE L DE ma sporo do nadrobienie w stosunku do SP500

WTI L
DE L DE ma sporo do nadrobienie w stosunku do SP500
beton
bo piszesz wyraznie do mnie
co to są skriny z czym to się je
po co mam zakładac dziennik dla kogo dlaczego co mam ja udowadniac
komu? tobie czy tobie podobnym ktorzy tu od dawna sie tu w ogóle nie udzielają
bo sobie nie musze
Ja ładnych kilka lat temu wszedłem tu na forum i jakos nie pamietam ktory z tych wielkich to robił
tez wtedy sie tu udzielałem zmieniłem przekaz swoj sporo tez zle
piszesz ze bylo fajne forum kiedy 10-15 lat temu to moze
masz przekaz moj jasny i wyrazny kiedy wchodze w pozycje i to na wykresach widac i kiedy wychodze poparty ramkami formacjami itp itd
kiedys prawie wcale tego nie robiłem
albo ci to sie podoba albo nie
ja nikomu nie zabraniam pisac tu cokolwiek i zmieniac tego forum
ktory z was pokazywał cos innego bo ja jakos tego nie zdazyłem tu zauwazyc
np wejscia przez caly tydzien w jakąś pozycje- zaden z was
wykasuj moje wykresy z tego roku i to co ja tu napisałem to to forum by bylo puste
EOT bo to szkoda komentowac
ja chetnie bym popatrzył na przekaz chociaz jednego z tych wielkich /bo raczej nie zdazyłem ich tu poznac
a uwazam ze nie wymarli bo czasem widac ze forum czytają
kiedys wiekszosc nie miala pojecia co to jest fbo jak się rysuje zwierzaki kliny jakie sa formacje swiecowe
moze dlatego bylo na forum fajniej teraz wszystko masz w goglach i tyle o forum
tyle razy pokazywałem tu trading dt wychodzenie ze stratnych pozycji ze tez mi się juz to znudzilo
bo zawsze był tekst załoz dziennik i podepnij sie pod cos tam i najlepiej podaj stan konta ha ha ha
ktorykolwiek sie podpinał procz tego co pokazywał 1k na depozycie lub gora 5k i dzwignie 1do 300 -500- tu wg mnie zaden z Was
pusty smiech a przynajmniej ja tego nie zauwazyłem na tym forum
procz piszacych 5lotow albo 10 lka na edku np lub cos w tym stylu zarobilem 30k na ropie lub straciłem 5k
10lat temu to ja tez się zachwycałem jak ktos mi wyrysował dokładnie formacje np harmoniczne teraz automat mi to sam rysuje
i tamte czasy nie wrocą a odeszli Ci ktorzy tego nie zauwazyli ze rynek i inwestowanie sie przez 10lat zmieniło i tak jak mozna bylo kiedys cos zakladac ze bedzie na pewno to teraz trzeba pisac ze moze tak byc
bo piszesz wyraznie do mnie
co to są skriny z czym to się je
po co mam zakładac dziennik dla kogo dlaczego co mam ja udowadniac
komu? tobie czy tobie podobnym ktorzy tu od dawna sie tu w ogóle nie udzielają
bo sobie nie musze
Ja ładnych kilka lat temu wszedłem tu na forum i jakos nie pamietam ktory z tych wielkich to robił
tez wtedy sie tu udzielałem zmieniłem przekaz swoj sporo tez zle
piszesz ze bylo fajne forum kiedy 10-15 lat temu to moze
masz przekaz moj jasny i wyrazny kiedy wchodze w pozycje i to na wykresach widac i kiedy wychodze poparty ramkami formacjami itp itd
kiedys prawie wcale tego nie robiłem
albo ci to sie podoba albo nie
ja nikomu nie zabraniam pisac tu cokolwiek i zmieniac tego forum
ktory z was pokazywał cos innego bo ja jakos tego nie zdazyłem tu zauwazyc
np wejscia przez caly tydzien w jakąś pozycje- zaden z was
wykasuj moje wykresy z tego roku i to co ja tu napisałem to to forum by bylo puste
EOT bo to szkoda komentowac
ja chetnie bym popatrzył na przekaz chociaz jednego z tych wielkich /bo raczej nie zdazyłem ich tu poznac
a uwazam ze nie wymarli bo czasem widac ze forum czytają
kiedys wiekszosc nie miala pojecia co to jest fbo jak się rysuje zwierzaki kliny jakie sa formacje swiecowe
moze dlatego bylo na forum fajniej teraz wszystko masz w goglach i tyle o forum
tyle razy pokazywałem tu trading dt wychodzenie ze stratnych pozycji ze tez mi się juz to znudzilo
bo zawsze był tekst załoz dziennik i podepnij sie pod cos tam i najlepiej podaj stan konta ha ha ha
ktorykolwiek sie podpinał procz tego co pokazywał 1k na depozycie lub gora 5k i dzwignie 1do 300 -500- tu wg mnie zaden z Was
pusty smiech a przynajmniej ja tego nie zauwazyłem na tym forum
procz piszacych 5lotow albo 10 lka na edku np lub cos w tym stylu zarobilem 30k na ropie lub straciłem 5k
10lat temu to ja tez się zachwycałem jak ktos mi wyrysował dokładnie formacje np harmoniczne teraz automat mi to sam rysuje
i tamte czasy nie wrocą a odeszli Ci ktorzy tego nie zauwazyli ze rynek i inwestowanie sie przez 10lat zmieniło i tak jak mozna bylo kiedys cos zakladac ze bedzie na pewno to teraz trzeba pisac ze moze tak byc
no ok starczy tej gówno burzy bo to nudne
rynek ropy
mimo iz z dlugiej mamy rynek wzrostowy
ja w sumie zakładam spadki /cel linia fiolet jako cel pierwszy
3poziomy gdzie mozna ryzykowac i stawiac ski jak widac /prawdopodobnie zaczne od 1szego jesli beda wzrosty
trojkat na razie jest bez kierunku /zielony
zasada jest prosta wyzsze ceny ropy to wyzsza inflacja a tego fed nie chce dlatego ja jestem za spadkiem w sumie choc rynek chyba ma chcice jeszcze na 85,xx
infa
Wczorajsze dane makro z USA spowodowały, że rynek coraz mocniej wierzy, że Rezerwa Federalna we wrześniu obniży po raz pierwszy poziom stóp procentowych
. Z uwagi na Święto Niepodległości w USA dzisiejsza sesja powinna być dość spokojna, ale opublikowany zostanie protokół z posiedzenia EBC, /1330
jakies wariancje to jak zwykle piątek
dolar 3,98 ale do promocji jeszcze ze 3grosze bym poprosił w dół
/ czyli edek w górę
mimo iz sredni jest 3,9770 teraz to kantory wyzej kupuja gdyz taniej niz w banku dolca nie kupią
cene z gory mozna negocjowac
rynek ropy
mimo iz z dlugiej mamy rynek wzrostowy
ja w sumie zakładam spadki /cel linia fiolet jako cel pierwszy

3poziomy gdzie mozna ryzykowac i stawiac ski jak widac /prawdopodobnie zaczne od 1szego jesli beda wzrosty
trojkat na razie jest bez kierunku /zielony
zasada jest prosta wyzsze ceny ropy to wyzsza inflacja a tego fed nie chce dlatego ja jestem za spadkiem w sumie choc rynek chyba ma chcice jeszcze na 85,xx
infa
Wczorajsze dane makro z USA spowodowały, że rynek coraz mocniej wierzy, że Rezerwa Federalna we wrześniu obniży po raz pierwszy poziom stóp procentowych
. Z uwagi na Święto Niepodległości w USA dzisiejsza sesja powinna być dość spokojna, ale opublikowany zostanie protokół z posiedzenia EBC, /1330
jakies wariancje to jak zwykle piątek

dolar 3,98 ale do promocji jeszcze ze 3grosze bym poprosił w dół

mimo iz sredni jest 3,9770 teraz to kantory wyzej kupuja gdyz taniej niz w banku dolca nie kupią

cene z gory mozna negocjowac
Ostatnio zmieniony 04 lip 2024, 12:32 przez baxik, łącznie zmieniany 3 razy.
Na YT jest filmik pt: "Płaska ziemia poważna analiza". Zróbmy to samo.belon pisze: ↑04 lip 2024, 09:00Ale wygrać w czym? We wstawianiu skrinów?
Załóż dziennik, podepnij gdzieś konto i pokaż te twoje "wyniki" bo do tej pory nie wstawiłeś nic co świadczyłoby, ze to co robisz to coś więcej niż demo.
Takie fajne forum było ale zawsze musi się uaktywnić jakiś dadas, pol lub inny demoidiota.
Akurat trafił się dobry przykład z poniedziałku autorstwa baxika: Jak się przyjrzymy to te pozycje są na stratach jakieś 100 pips rynek na EUR/USD wyrwał do góry to w sumie łatwo będzie pokrywać straty tylko gdy rynek za powiedzmy miesiąc pojedzie w dół a baxik na poziomie cenowym 1.0920 popełni ten sam błąd to będziemy mieli hedge. Jeden będzie na minusie a drugi na plusie po drodze jeszcze kilka zostawionych bo trzeba "uśredniać" i wyciągać się ze strat.
Nie zapominajmy że baxik gra jeszcze na gazie ropie i diabli widzą czym tam jeszcze WYOBRAŹCIE sobie ten bałagan.
Na poziomie mentalnym musiało by dojść do NIEPOTRZEBNEGO obciążenia psychiki.
Jeżeli chodzi o rachunek prędzej czy później minusowe pozycje oraz te co by miały je zniwelować zablokują kapitał.
Przejrzałem grubo ponad 1000 rachunków traderów z całego świata i zawsze wynik przy graniu GRIDowniu/uśrednianiu jest ten sam. No może co niektórzy kręcą się latami wokół ZERA
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Jak geniuszu wpadłeś na to, że to do ciebie?
========
Nie ma żadnego jasnego przekazu (słowem bym się nie odezwał gdyby był) i, dla ścisłości, nie wiadomo kiedy wchodzisz a kiedy wychodzisz z pozycji. Natomiast wyraźnie widać, że ci to się nie spina na plus.
========
Skoro twierdzisz, że jesteś taki debeściak, że nikt ci nie podskoczy na tym forum i tak ogarniasz rynek to może nauczysz nas jak się w tym wszystkim połapać. A najlepsza nauka to realny rynek, wejścia/wyjścia w tajming, jasny przekaz (podpięte konto) a nie "burdel w papierach".
Trochę pokory chłopie bo demo to nie to samo co real.
Jeszcze jedna sprawa apropo absurdów uśredniania strat. Widziałem zawodnika który miał około 10.000 USD na depo i grał na walutach, oczywiście kilku po 0.01-0.02 lota. Miał nawalone tych pozycji co niemiara wynik na małym plusie. Codziennie musiał na pewno to doglądać i dokładać oczekujące.... po prostu orka na ugorze.
Ta sama kwota "uprawnia" do otwierania 0,5 - 1,0 lota na EUR/USD przy tej zmienności z rozsądnie ustawionym SL. Zarabiając netto 100 pips na miesiąc pokonalibyście takiego uśredniacza bez problemu pracując jakieś 5-10 dni w miesiącu
Ta sama kwota "uprawnia" do otwierania 0,5 - 1,0 lota na EUR/USD przy tej zmienności z rozsądnie ustawionym SL. Zarabiając netto 100 pips na miesiąc pokonalibyście takiego uśredniacza bez problemu pracując jakieś 5-10 dni w miesiącu
"If music is dying musicians are killing it" - MP
beton Trochę pokory chłopie bo demo to nie to samo co real.
czy to demo czy real to sorki ale to tylko twoje widzi-misie moje się rozni
ja wystarczająco tu uczę i pokazuję i to moje widzi misie
i zawsze powtarzam na fx z nieba nic nie leci i trzeba samemu sobie wypracowac jak grac by zarabiac a nie małpować po kimś
i ze liczy się bilans miesiąca czy roku a nie 1dnego dnia
kazdy sie myli ja czesto a ze ja jestem na fx dobry lub lepiej niz dobry to wystarczy ze ja o tym wiem ty mi mozesz nie wierzyc i tu nie o to chodzi bo sprawdzic mnie nie mozesz gdyz ja tego nie chcę
serol
odnosnie edka
ja tu ze 100 razy pisalem ze edka traktuję tylko jako treningi sprawdzenie kierunkow a nie jako zarobek
i fakt mam ok 10k dolcow i jedynie na nim dzwignie 1 do 100
zarabiam na gazie i ropie i tego tylko mocno pilnuję tyle o pozycjach
i realnie kupuje dolca lub sprzedaję ale to od wielu wielu lat
czy to demo czy real to sorki ale to tylko twoje widzi-misie moje się rozni
ja wystarczająco tu uczę i pokazuję i to moje widzi misie
i zawsze powtarzam na fx z nieba nic nie leci i trzeba samemu sobie wypracowac jak grac by zarabiac a nie małpować po kimś
i ze liczy się bilans miesiąca czy roku a nie 1dnego dnia
kazdy sie myli ja czesto a ze ja jestem na fx dobry lub lepiej niz dobry to wystarczy ze ja o tym wiem ty mi mozesz nie wierzyc i tu nie o to chodzi bo sprawdzic mnie nie mozesz gdyz ja tego nie chcę
serol
odnosnie edka
ja tu ze 100 razy pisalem ze edka traktuję tylko jako treningi sprawdzenie kierunkow a nie jako zarobek
i fakt mam ok 10k dolcow i jedynie na nim dzwignie 1 do 100
zarabiam na gazie i ropie i tego tylko mocno pilnuję tyle o pozycjach
i realnie kupuje dolca lub sprzedaję ale to od wielu wielu lat

Ostatnio zmieniony 04 lip 2024, 13:03 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.