Bax. Kilka zdań jeszcze nt kakao i mojego postrzegania go .
Pisałem juz wielokrotnie, że to nowy instrument dla mnie, z którym się dopiero „ zaznajamiam”.
To zaznajamianie jest o tyle trudniejsze, że nie siedze przy kompie dzień w dzień i nie pilnuje wykresów ! Siedze przy wykresach „od święta” a wiadomo ze trochę dupogodzin trzeba poświęcać dziennie żeby w ogole mieć szanse z banksterką . Specyfika pracy mi na to nie pozwala- wiadomo.
Drugą rzeczą ( moze właśnie zgubną ! ) jest to, że patrzę na kakao przez pryzmat „ schematów” , które sie dzieją na indeksach od „prawie zawsze”, a indeksy są instrumentami prowzrostowymi ! Wiec, na indeksach w takiej sytuacji jaka jest na H4 na kakao wlilbym L w ciemno i tyle. Po co w ogole byłoby sie zastanawiać ?
Na kakao moze to nie zadziałać , a moze zadziałać .... tego nie wiem , bo go dopiero zaczynam po swojemu „analizować” i zakładam sobie te swoje poziomy , ale jak słusznie Anomalia zauważyła jest spora granica błędu!
Niestety nie mam jak tego na bieżąco dopasowywać/ korygować toku myslenia, bo nie robie pomiarów na bieżąco. No bo niby jak mam to robić ?
Na pomoc bardziej doświadczonych traderow/ analityków nie ma co liczyć, bo kakao jest jakie jest , do łatwych przeciwników nie należy. No i swoją zmiennością moze przysporzyć kłopotu niejednemu doświadczonemu spekulantowi/ inwestorowi / traderowi . To tez jest oczywista oczywistość.
Nie pisze tego postu po to żeby sie wybielać, bo coś tam nie zadziałało tak jak powinno czy nie powinno , albo wycofywać ze swojego scenariusza. Nie .
Napisałem go po to żeby była klarowność odnośnie tego jak do niego podchodzę i broń Boże nie kreuje sie na jakiegos guru od kakao !!
Także ten tego .....Panie Kolego ...
POZOR i sl obowiązkowy i tyle

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...