THV system słyszał ktoś?
Statystyk nie prowadze ,jak narazie sprawdzaja sie na M5 ale napewno trudniej jest wyznaczyc ten głowny punkt zwrotny poniewaz cena na malym TF czesto jeszcze raz lub dwa razy odbije a dopiero nastapi duzy ruch w dul lub w góre (tak jak to jest na obrazie zamieszczonym w moim poprzednim poscie gdy korharmonic pokazywal juz formacje gdy wykres doszedl do R3 odbil sie od niego wtedy otworzylem 2 pozycje .Pierwsza zamknalem gdy wykres cofnal sie do Midpivot(biala przerywana linia), z druga pozycja czekam zazwyczaj co nastapi jezeli wykres (tak jak to mialo miejsce tutaj cofa sie dalej to zamykam 2 pozycje.Wykres jak widzimy przecial R3 i polecial juz do wlasciwego punktu D gdzie wszedlem w nastepne 2 pozycje .Pierwsza zamknalem pod R3 (zielona strzalka) z druga czekalem i zamknalem na R1.Mysle ze to czy na M5 sa harmoniczne formacje zalezy w duzym stopniu od pary.Próbowalem grac na USD/JPY i niestety tam sygnaly nie byly juz tak wiarygodne .
- inwestor86
- Pasjonat
Inwestor - czekasz az na M1 i M5 badą takie same kolory. Ale nie tylko kolory - również siła trendu, umiejscowienie Pivotów, Fibo itp oraz - dla bezpiecznych wejść - położenie corala na M5.
Czas na drugą odsłonę THV czyli wykres analityczny, który mi służy do ustalenia wejscia i wyjścia z transakcji. Czyli - na M5 THV 3 ogólny obraz sytuacji - potem wejście na M1 analityczny - i decyzja.
Poniżej obraz niezbyt dobrego setupu - za 17 min wiadomości z klauzulą High oraz ponad 10 pipsów do Pivota - ale liczyłem na 10 pipsów
...mineły 3 momenty...
i po wiadomosciach bach! w gorę, 10 pipsów nasze a przy okazji na dolnym RSI widać kolorowe "robaczki" które informuja nas o wykupieniu lub wyprzedaniu rynku
Czas na drugą odsłonę THV czyli wykres analityczny, który mi służy do ustalenia wejscia i wyjścia z transakcji. Czyli - na M5 THV 3 ogólny obraz sytuacji - potem wejście na M1 analityczny - i decyzja.
Poniżej obraz niezbyt dobrego setupu - za 17 min wiadomości z klauzulą High oraz ponad 10 pipsów do Pivota - ale liczyłem na 10 pipsów

...mineły 3 momenty...
i po wiadomosciach bach! w gorę, 10 pipsów nasze a przy okazji na dolnym RSI widać kolorowe "robaczki" które informuja nas o wykupieniu lub wyprzedaniu rynku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
-
- Bywalec