DayTrading: Piątek 23.02.2024

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Piątek 23.02.2024

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.02.2024

Nieprzeczytany post autor: baxik »

ropa
polowa esek zostaje
poz zamkniete :568: dzisiaj
https://ibb.co/b3N4Ryh
tyle do rana pap
na daxie bedzie spora luka :idea: bedzie nizej 400
luka na zamowienie i tu nie mam daxa dobranoc
poz zamkn dzisiaj
https://ibb.co/80hhJvw
zakladałem całkiem inny przebieg ruchow na indeksach w lutym
porobili nowe ATH czyli na pewno rynek nie zejdzie w lutym tak jak zakładalem czyli w sumie do dpy bo chcialem grac lki
a drobne korekty i granie bez strazaka eli mnie tu nie kreci wcale a ski to raczej tylko dt
czyli krotkie granie nara
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

baxik
Fanatyk
Fanatyk

ropa wti
600b gra
wg zasady piatek to żadnych trzymanek na siłę
pz ciag dalszy
https://ibb.co/ncy2wK6
Zapasy ropy w USA wzrosły w ubiegłym tygodniu po raz czwarty z rzędu, ale tym razem zdecydowanie mniej niż poprzednio oraz poniżej oczekiwań. a i tak ropka rosnie :568: i to sa cuda tego rynku
jak wzrost NIVIDI o 16procent w usa cudaczny ten luty
edek na teraz
dax
8ktr gra
Gaz na razie nie czuje roboty moze przyszly tydzien jakies uppp /strazak 5k jest musi starczyc na te 2,5 :P
i to tyle z rana pap
zasada na indeksach na razie jest ta sama
eski musisz postawic dobrze a z elkami to roznie choc i tak w sumie zarobisz najwyzej mniej :568: dlatego lubie spadki
zwlaszcza te powyzej 200 pipow na np daxie :P lub choc 100 na sapie ale tu to trudno :arrow:
tu teraz 5k to bardzo mocne wsparcie :568: :568: :568: w koncu morgan rysuje 5500 w tym roku :568:
nie ma zadnych istotnych danych dzisiaj
277 mld USD droższa nVIDIA, euforia w USA

Rekordy, wszędzie rekordy!
i jak tu qrwa coś grać :p jak ja procz edka to wszędzie mam eski :(

baxik
Fanatyk
Fanatyk

ropa
przynajmniej jedno zgodnie z planem /79 bylo i moze to na razie starczy tyle
400b tylko kontr
choc nygus tez sie postarał

Arek_VI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arek_VI »

Dzisiaj Nasdaq robił jazdy jak z horroru.
DT z palcem na klawiaturze cały dzień. Nieoczekiwane podbicia i cofki. Z 230K zysku uratowałem 180.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

szkoda pisac ski na indeksach wyszły ok Nie rozumiem tych wzrostow i niestety zapowiada sie na to ze bede grał eski tylko na inndeksach na tzw dt bo bedzie sporo bezpieczniej :arrow:
Konczymy luty a tu ath na ATH
zapowiadalo sie na ciezki poniedzialek ale jesli bedzie takie otwarcie jak zamkniecie to nie bede sobie zawracal dpy i wiekszosc pozycji pewnie pogasze /zwłaszcza na głownym bo tam mocniej mam nygusa / na ktorym była wariacja wyrazna fakt/
https://ibb.co/hFBGBXj
zaczałem lki na gazie tu minus ale dopiero zaczałem
edek jak zwykle nie wiadomo o co chodzi rosnie ale nie koniecznie w piatek :568:

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

zrozumiesz jak blok wschodni oglosi ze nie akceptuja dolara i euro i generalnie maja nas w dupie. radzcie sobie sami. chiny dostarcza nam wszystko czego nam trzeba.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

setka pisze:
24 lut 2024, 19:03
zrozumiesz jak blok wschodni oglosi ze nie akceptuja dolara i euro i generalnie maja nas w dupie. radźcie sobie sami. chiny dostarcza nam wszystko czego nam trzeba.
Wiesz ile aktywów jest finansowane dolarem ??, blisko 60% światowych rezerw to dolar. 90% FAKTUR na świecie to głównie dolar i euro. Gdyby stopniowo każdy kraj usuwał go ze swoich zasobów to i tak nie ma za bardzo czym go zastąpić to jest wręcz patowa sytuacja. W warunkach pokojowych racjonalna powolna rezygnacja z Dolara zajmie całe DEKADY.
Szybkie odejście od dolara to najlepiej poprzez III wojnę światową gdzie dojdzie do zerwania łańcuchów dostaw a wszystkie umowy zostaną unieważnione no i warunek konieczny USA płonie i upada.

Mnie raczej martwi Duda i Tusk w USA dwóch na raz ? Ten zestaw jest chyba po to że cokolwiek będzie KO uchwalać to żeby Duda nie wetował. Ciekawie co tam będzie ustalane...
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

iii wś to w zasadzie juz jest, nie bylbym taki optymistyczny do $
osobiscie go mam i bardzo tego załuje. mam nadzieje ze bedzie jakis pik jak wezma sie za wschod polski co jest niemal pewne, wtedy zamieniam to gowno na gold z reszta juz ten proces z innym papierem rozpocząłem. ostatnio długie terminy maja u dilerow. jeszcze 3 miechy temu mialem towar w 3 dni, teraz 30 dni, mowa o cenie spot +2% a nie tam u lichwiarzy.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

setka pisze:
25 lut 2024, 12:47
iii wś to w zasadzie juz jest, nie bylbym taki optymistyczny do $
bajerujesz i tyle
nic tego cudaka jakim jest eur/dol nie zastapi na pewno za twoich czasow
masz dolce to powinienes byc optymista :P /i dobrze to wiesz ze zapakowales sie w dolca
o przynajmniej miesiac za wczesnie na ochotnika :568: :568: :568:
mimo iz tu pisalismy ze spadnie /
do wakacji jeszcze domknas prawa strone i do góry / zadnych głebokich spadkow juz nie przewiduje :568:
moga niby zejsc do czerwonej linii ale nie ma na to zadnych szans teraz :!: :!: :!: :P
tak 3,93 to juz sporo za duzo /o 2 grosze / na dt wyrazne wsparcie na 3,95 :568:

Zablokowany