to trochę skomplikowana zabawa i nie da się tak na szybko opisać. To tak jakby powiedzieć hirurgowi pokaż jak operujesz na otwartym sercu to jutro tez tak zrobię operację. Lub powiedzieć, Iga pokaż jak grasz to ja też zagram w następnym turnieju i wygram bo to proste przbić piłke na kort. Tutaj nie ma takiej prostej metody na przyszłość. Trzeba w trybie ciągłym przystosowywać się do sytuacji, jak na korcie.
Ale w skrócie wygląda to tak:
aa1.jpg
widac piątek na usd/jpy. Cztery poziome linie to poziomy, oraz cztery pionowe linie. Jeśli w czasie zaznaczonym przez pionowe linie cena dojdzie do poziomu to pownna się odbić i można zagrać. Ale mam wiele warunków, np jesli cena dojdzie do poziomu przed właściwym czasem to poziom przestaje być "aktywny". Lub jeśli dochodzi, i zabraknie 3 lub mniej pipsów i zawróci o więcej jak 7 pipsów to również staje się nie aktywny. Na danych również się nie liczy. Poziomy to są bardziej zakresy, dlatego, że istnieją rozmierzności między kwotowaniami u róznych dostawców. Więc jeśli szczyty/dołki znacznie różnią się u różnych dostawców kwotowań to również poziomy otrzymują "różną siłę" .
To takie przykładowe warunki, których mam jeszcze kilkadziesiąt wręcz. Dlatego cała sztuka zagrania przy poziomie, kótry nie jest zdezaktywaoany różnymi sytuacjami, a do tego w zakresie cyklu czyli w odpowiednim polu czasowym .
Kupa rzeczy. Kto by to czytał, a dopiero się wgłębiał. Poł książki by było. Może kiedyś opisze
Tak jak teraz opisuje się AT, która działała 110 lat temu, tak może i tego typu rzeczy, które działają teraz zostaną opisane ale za 100 lat

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.