DayTrading: Piątek 10.11.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 10.11.2023

Nieprzeczytany post autor: navik »

Zapomniałem dołączyć rysunku ...
w sumie ten sam cały czas , bo wg mnie na nim widać doskonale kierunek główny . I poziom 4513 aż sie prosi o zaliczenie , oczywiście po wybciu oporu . Wróciliśmy powyżej LT mocną świecą wzrostową. Wykres jest moim zdaniem ewidentnie w byczych rękach.

Nasdaq juz sobie poradził z oporem ( analogicznym ), wiec mozna zakładać ze SP tez sobie poradzi. Ihmo .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

navik pisze:
12 lis 2023, 01:02
Zapomniałem dołączyć rysunku ...
w sumie ten sam cały czas , bo wg mnie na nim widać doskonale kierunek główny . I poziom 4513 aż sie prosi o zaliczenie , oczywiście po wybciu oporu . Wróciliśmy powyżej LT mocną świecą wzrostową. Wykres jest moim zdaniem w byczych rękach.

Nasdaq juz sobie poradził z oporem ( analogicznym ), wiec mozna zakładać ze SP tez sobie poradzi. Ihmo .
Zdecydowanie zgadzam się z Twoim poglądem i fundamenty ewidentnie są po stronie byków!
Jednak!!!!
Nawet na twoim wykresie naniosłeś SMA 100 na interwale dziennym, której nie wolno lekceważyć.
Ja jeszcze uważam, że conajmniej korekta jest na tym indeksie wskazana.

Załączone zdjęcia to efekt mojej dziesięcioletniej pracy (z dużymi przerwami)
System stworzony pod interwał dzienny dla wykresu liniowego - stąd z bardzo dużą tolerancją błędu!!!

Zdjęcie z jedną średnią (SMA 100 z odchyleniem od standardu) sugeruje solidne spadki

navik
Maniak
Maniak

Tak . Tez sie zgadzam co do sma100 na D1 . Nie mozna jej lekceważyć ! U mnie na rysunku jest tam naniesiona ( czerwony kolor średniej ) jesteśmy właśnie na niej w tym momencie , moze ciut powyżej .
Sorry za mało czytelny rysunek ale to mój „roboczy” wykres na tablecie.
I zgadzam sie tez z tym ze korekty nie mozna wykluczyć !!
Skłaniam sie jednak do scenariusza wzrostowego.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
12 lis 2023, 01:24
Tak . Tez sie zgadzam co do sma100 na D1 . Nie mozna jej lekceważyć ! U mnie na rysunku jest tam naniesiona ( czerwony kolor średniej ) jesteśmy właśnie na niej w tym momencie , moze ciut powyżej .
Sorry za mało czytelny rysunek ale to mój „roboczy” wykres na tablecie.
I zgadzam sie tez z tym ze korekty nie mozna wykluczyć !!
Skłaniam sie jednak do scenariusza wzrostowego.
Tu tolerancja błędu jest potężna!
Interwał tygodniowy, nadal jest po stronie niedźwiedzi
Wcześniej historycznie czerwona taśma "robiła robotę", wielokrotnie dawała 100% wejścia.

Prawdopodobieństwo, że tym razem taśma da fałszywy sygnał jest bardzo wysokie..... !!!!

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

USD/PLN
Pomimo bardzo pozytywnego oddziaływania wyborów do parlamentu złotówka wielokrotnie oberwie "po łbie".
Za duży bałagan powstał po ostatnich czterech latach rządów "prawa i sprawiedliwości".... :563:

Z wykresu z dwiema średnimi wnioskuję, że dolar w stosunku do PLN nie spadnie poniżej 4 PLN

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Edek dzienny - cztery średnie - na 100 % konsolidacja

Edek dzienny (dwie średnie) - w nadchodzącym tygodniu zakładam wzrosty - na nowych poziomach będę szukał "ESEK".

SP 500, eurodolar, USD/PLN wykazują wspólne cechy
W mojej ocenie indeks SP 500 spadki, Eurodolar spadki, USD/PLN wzrosty - w perspektywie 7-20 dni
Sprawa może posypać się już po najbliższym tygodniu....

navik
Maniak
Maniak

Dla mnie scenariuszem głównym jest scenariusz wzrostowy , ale broń Boże sie przy nim nie upieram!! Bo jak słusznie zauważyłeś sma100 na D1 jest tu gdzie jest i trzeba sie z nią liczyć !!!

Dlatego , jeżeli jednak bedzie korekta to mam w głowie dwa scenariusze:
1. Mała , płytka korekta do LT i pivota piątkowej D1 czyli w okolice 4390 ( kto wie zreszta czy tutaj sie nie otworzymy w poniedziałek ? :idea: )..... po czym dalszy ruch w górę , wybicie sma 100 i docelowo zrobienie 4513.
2 . Głębsza korekta, a nawet bardzo głęboka korekta. Zejście na 4370-4350 wybicie tego poziomu w dol , zejście na 4300, a jak to bedzie mało to zejście do pivota potężnej wzrostowej W1 czyli do 4268 . I stamtąd dopiero w górę na 4513 .
Jeżeli byłby wariant 2 , to na poziomie 4268 wejście w L i ręce pod ...

Dlatego pełna zgoda tez co do tego, ze nadchodzący tydzień bedzie decydujący

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
12 lis 2023, 02:02
Dla mnie scenariuszem głównym jest scenariusz wzrostowy , ale broń Boże sie przy nim nie upieram!! Bo jak słusznie zauważyłeś sma100 na D1 jest tu gdzie jest i trzeba sie z nią liczyć !!!

Dlatego , jeżeli jednak bedzie korekta to mam w głowie dwa scenariusze:
1. Mała , płytka korekta do LT i pivota piątkowej D1 czyli w okolice 4390 ( kto wie zreszta czy tutaj sie nie otworzymy w poniedziałek ? :idea: )..... po czym dalszy ruch w górę , wybicie sma 100 i docelowo zrobienie 4513.
2 . Głębsza korekta, a nawet bardzo głęboka korekta. Zejście na 4370-4350 wybicie tego poziomu w dol , zejście na 4300, a jak to bedzie mało to zejście do pivota potężnej wzrostowej W1 czyli do 4268 . I stamtąd dopiero w górę na 4513 .
Jeżeli byłby wariant 2 , to na poziomie 4268 wejście w L i ręce pod ...

Dlatego pełna zgoda tez co do tego, ze nadchodzący tydzień bedzie decydujący
Luka bessy do poziomu, o którym wspominasz 4390 będzie ewidentnym sygnałem słabości!!!
Luka bessy - jeżeli taka powstanie, to powinna zostać domknięta. Kurs może nawet ustanowić nowe maksima.
Świeca tygodniowa w powyższym scenariuszu powinna na koniec tygodnia posiadać długi górny knot.... Czy tak się stanie.....?

Fundamenty są ewidentnie po stronie byków..... Paradoksalnie technika ma odmienne zdanie.... CIEKAWE....

Na marginesie, tam jest teraz jeszcze jedna średnia - SMA 500 z H4

navik
Maniak
Maniak

Tak patrzę na Twoj rysunek ( w sumie mój jest podobny ) ....ale patrzę na Twój :lol:
I oczami wyobraźni naniosłem sobie na niego poziom 4268 - pivot dużej W1 ..... i co widzę ? Byłby to bardzo dobry poziom do tego żeby zagrać tam L pod utworzenie potencjalnego oRGRa i to byłby fajny szczyt prawego ramienia w potencjalnym oRGRze :lol:
Tylko czy tam zejdziemy ?
......
Dobra , pora spać bo juz zaczynam wymyślać jakieś dziwactwa :lol:
Dobranoc :564:

navik
Maniak
Maniak

Bemowo możesz mieć racje co do korekty .
Zerknąłem na H4 i tam zejście do średnich sma100 i do sma200 jest bardzo możliwe, a nawet powiedziałbym ....należy sie jak psu miska.
I nawet ten mój wymyślony potencjalny orgr miałby racje bytu .
Jutro sie przekonamy co bedzie grane .
Zejście poniżej LT zapali mi lampkę ostrzegawczą i to bardzo mocna lampkę ! A zejście poniżej wsparcia na 4370- 4350 to juz wiadomo korekta przynajmniej do 4300 .
Jestem bez pozycji , bo na weekend nie zostawiam nic, ale jeżeli zrobią jednak korektę, to na poziomie 4300-4268 będę próbował grać L i potrzymać wtedy pozycje dłużej niż tydzień.
Zasieg z tego życzeniowego oRGRa , który nie ma jeszcze prawego ramienia wychodziłby w okolicy 4750 a to pokrywa sie z tp2 świecy wzrostowej W1 :idea: ( tp1=4513 , tp2=4755) tylko moze trzeba najpierw to ramie dorysować ?

W dalszym ciagu bliższy sercu jest mi scenariusz wzrostowy, bo pokonali LT w górę mocną świecą ....ALE... dopóki nie wybija średniej na D1 i nie pokonają oporu na 4430 to korekty nie mozna wykluczyć .

Ps. Malunek jest jaki jest . Nie mogę przesunąć wykresu w prawo ( tablet jedynie mam do dyspozycji ) i zrobić więcej miejsca po prawej dlatego tak nadziubdziane strzałek.

Zablokowany