NOSL
Re: NOSL
Masz absolutną rację. Rynek nie jest tak skomplikowany by samemu go sobie dodatkowo komplikować. Uważaj na to co piszesz, bo za sugestie albo pytania będziesz posądzony o plucie jadem

Już nie wspomne o podcinaniu skrzydeł itp. brednie.
Każdego kto czyta ten wątek przestrzegam przed systemami bez SL i takimi do których trzeba coś dopłacać by cos dodatkowo otworzyć. Bez względu na to jakby to nie "cudownie" wyglądało

Mi osobiście przypomina MC. Dla doświadczonych skrót dobrze znany
siema hejterzy:)
zapraszam na mój kanał.
https://www.youtube.com/watch?v=Lm0wi138S1Y
strategia bez SL nadal rządzi:).
duzo przez ten rok sie nauczylem, mam nadzieje ze to dopiero poczatek mojej przygody. Wczesniej procentowo bylo to bardziej zgadywanie, teraz przewaza juz wiedza ktora ma potwierdzenie w wynikach. mam nadzieje ze dalszy rozwoj rowniez bedzie widoczny w wynikach.
Wszystkiego najlepszego na święta, dużo zdrowia, mało nienawiści, więcej ciepłej energii.
zapraszam na mój kanał.
https://www.youtube.com/watch?v=Lm0wi138S1Y
strategia bez SL nadal rządzi:).
duzo przez ten rok sie nauczylem, mam nadzieje ze to dopiero poczatek mojej przygody. Wczesniej procentowo bylo to bardziej zgadywanie, teraz przewaza juz wiedza ktora ma potwierdzenie w wynikach. mam nadzieje ze dalszy rozwoj rowniez bedzie widoczny w wynikach.
Wszystkiego najlepszego na święta, dużo zdrowia, mało nienawiści, więcej ciepłej energii.
Cześć, oglądam. Powodzenia 

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
-
- Uczestnik
100 tyś zarobione i szkolenia robisz śmieszny jesteś.
Wojtek1976 dziekuje za odpowiedz, skad taki wniosek?
czytajac ta odpowiedz widze ze nie pozyskales wszystkich informacji lub je przeksztalciles zeby potwierdzic swoja teze. oba stwierdzenia sa bledne, zbyt szybko wyciagnales wnioski na podstawie malej ilosci informacji.
czytajac ta odpowiedz widze ze nie pozyskales wszystkich informacji lub je przeksztalciles zeby potwierdzic swoja teze. oba stwierdzenia sa bledne, zbyt szybko wyciagnales wnioski na podstawie malej ilosci informacji.
dzieki:) tylko na filmach bede przedstawial zarys tego jak mysle jak otwieram transakcje nigdy konkretow nie przedstawie. bardzo dlugo pracowalem na to zeby dojsc do pewnej stabilnosci ktora mam nadzieje bedzie bardziej stabilna niz obecnie;)
Z tego wzgledu ze mialem bardzo duzo emocjonalnych dolow, depresji z powodu forexa i strat finansowych chcialem podzielic sie swoimi przezyciami i doswiadczeniami na szkoleniu zeby komus tego w jakims procencie zredukowac ale bardzo duzo ludzi pisalo mi w mailu ze jestem oszustem i porownywalo mnie do ludzi ktorzy wrzucaja pojedyncze screeny z pojedynczych transakcji bez pokazywania historii. Ogolnie jechali mnie jak psa, tak wiec zrezygnowalem sie z dzielenia wiedza i bede prowadzil kanal jako dziennik. musze przyznac ze prowadzenie kanalu bardzo mi pomoglo, to co nagrywam to pozniej sam ogladam kilka razy (50% ogladalnosci sam robie ;D). czuje ze bardzo mocno mi to pomaga, jestem bardziej swiadomy.
Podłącz konto pod myfxbook wstaw screen i nikt cię nie posądzi o oszustwo ,chyba że idiota a niestety bywają tacyZL11LE pisze: ↑04 sty 2025, 14:38
..............
Z tego wzgledu ze mialem bardzo duzo emocjonalnych dolow, depresji z powodu forexa i strat finansowych chcialem podzielic sie swoimi przezyciami i doswiadczeniami na szkoleniu zeby komus tego w jakims procencie zredukowac ale bardzo duzo ludzi pisalo mi w mailu ze jestem oszustem i porownywalo mnie do ludzi ktorzy wrzucaja pojedyncze screeny z pojedynczych transakcji bez pokazywania historii. Ogolnie jechali mnie jak psa, tak wiec zrezygnowalem sie z dzielenia wiedza ..............

powodzenia

ZL11LE, mam pytanie do Ciebie. Napisałeś, że nie korzystasz ze SL, a z filmu, który podrzuciłeś wynika, że wykręcasz bardzo duże liczby, ale korzystając z bardzo dużej dźwigni. Na filmie widać, że wiele z Twoich pozycji było otwartych na 2.86 wolumena. Mniej-więcej Twoje pozycje wynosiły wtedy ponad 20 tysięcy złotych na profesjonalnej dźwigni na różnych parach walutowych.
Co gorsza, przeszedłeś na konto profesjonalne, a to oznacza, że nie masz żadnego zabezpieczenia przed ujemnym saldem. Konto profesjonalne wyłącza to zabezpieczenie, czyli jak najbardziej grozi Ci debet.
Pytanie: Jak Ty i Twoja strategia poradzicie sobie w takich sytuacjach jak np:
- George Soros 33 lata temu spowodował osłabienie funta o 25% w jeden dzień.
- 24.06.2016 na funcie w jeden dzień rynek spadł o 13%.
- Masa innych sytuacji, kiedy spadki były mniejsze niż 10% w jeden dzień.
Dla zwykłego Kowalskiego dźwignia 1:30 w takich sytuacjach jest zabójcza o ile wchodzi w pozycję z dużymi wartościami (a Ty tak robisz).
Ty masz konto profesjonalne, więc dźwignia jest jeszcze większa.
Jak Twój plan zabezpiecza Cię na takie sytuacje?
Co gorsza, przeszedłeś na konto profesjonalne, a to oznacza, że nie masz żadnego zabezpieczenia przed ujemnym saldem. Konto profesjonalne wyłącza to zabezpieczenie, czyli jak najbardziej grozi Ci debet.
Pytanie: Jak Ty i Twoja strategia poradzicie sobie w takich sytuacjach jak np:
- George Soros 33 lata temu spowodował osłabienie funta o 25% w jeden dzień.
- 24.06.2016 na funcie w jeden dzień rynek spadł o 13%.
- Masa innych sytuacji, kiedy spadki były mniejsze niż 10% w jeden dzień.
Dla zwykłego Kowalskiego dźwignia 1:30 w takich sytuacjach jest zabójcza o ile wchodzi w pozycję z dużymi wartościami (a Ty tak robisz).
Ty masz konto profesjonalne, więc dźwignia jest jeszcze większa.
Jak Twój plan zabezpiecza Cię na takie sytuacje?
Jeśli ktoś lewaruje depozyt 30 razy to wystarczy, że rynek zrobi ruch w przeciwną stronę o 3,3% i po depo pozostaje wspomnienie

Lewarując więcej/mocniej depo ten ruch może być jeszcze mniejszy. Dla przykładu na rynku surowców czy indexów w ciągu dnia ruchy są większe niż te 3,3%.
Od zawsze można stracić max 100% depo bez względu na dotychczasowe zyski.