DayTrading: Czwartek 07.09.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 07.09.2023

Nieprzeczytany post autor: baxik »

setka pisze:
07 wrz 2023, 18:03
nie wiem jak wy ale ja dolca jeszcze real mam, pomysle w przyszlym tygodniu.
4,40 na horyzoncie.
cuda rzadko bywają to technika
znasz to powiedzenie ------------ nie badz choopie chytry :P
pilnujesz kursu dolcy to wiesz jak szybko moze spasc :idea: jedna chwila i 2procent w dol po takim szokujacym wzroscie
ja sprzedalem za wczesnie fakt bo wczoraj 4,26xx
ale ja dolary odkupowalem w okolicy 3,95 -3,98 /sprzedane wyzej 4,9
wiec spoko poczekam kiedys spadnie
ty masz sporo drozsze
wczoraj mnie zaskoczyli tym szokujacym wzrostem i pośpieszyłem sie / zdarza sie / z 5 groszy poszło jbatsia :mrgreen:
nie umiem trzymac jak mi kreski pokazuja sprzedajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Według mnie kabel teraz przywalił w b.mocny opór, kolejny taki jest dopiero w okolicy 1,20 - czy mają tyle mocy co by za jednym strzałem teraz to przebić i polecieć kolejne ~500 pipsów bez korekty minimum 50%(1,2793) ? według mnie nie bardzo

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

siux pisze:
07 wrz 2023, 19:37
Według mnie kabel teraz przywalił w b.mocny opór, kolejny taki jest dopiero w okolicy 1,20 - czy mają tyle mocy co by za jednym strzałem teraz to przebić i polecieć kolejne ~500 pipsów bez korekty minimum 50%(1,2793) ? według mnie nie bardzo
GBP jest mocno związany z Euro. Czasem zerwie się z łańcucha i się umocni albo osłabi do EUR ale i tak zajmuje to grube tygodnie. Co by musiało się wydarzyć aby tak się stało ? Jakaś recesyjna katastrofa ? Upadek jakiegoś molocha z londyńskiego City ?
Moim zdaniem póki co jadą razem. Ja bym powiedział że na dłuższy termin to trzeba poobserwować co się dzieje - może znów wpadnie w konsolidację jak między 3 a 23 sierpnia. Korelacje poza jedną z USD/CAD nie zwiastują gwałtownych ruchów. A fundamenty to 20/21 wrzesień FED,SNB i BOE wtedy powinno się dziać
"If music is dying musicians are killing it" - MP

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

nasdaq na jutro
piatek wiadomo moze byz roznie więc raczej bede realizował wiekszosc elek jakie mam na indeksach i moze na gazie i ski ropa
tym bardziej ze dzis nygus szybciej odbił niz dax bo sp500 to inaczej chodzi
edek na jutro
taka projekcja w sumie zeszli przez dzien od wczoraj // ze 20pipow w dół
czyli tylko skubia i ustawiaja sie wg mnie na uppp
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MauiBreaker »

PM Sesja dzisiaj trochę zakręcona ale dalej cena robi co niej należy zbiera stopy.

Są godziny w których można założyć że cena będzie robiła odpowiednie ruchy dla PM sesji jest to 1:30pm (często jest fałszywe wybicie) potem 2pm nowa 4h świeczka, 2:30pm, 3pm która jest już ostatnią godziną przed zamknięciem.
Wszystkie czasy są NY (UTC-4) pod tym czasem działa algorytm. Mając je na wykresie macie już przewagę nad innymi.

Poniżej chcialem wam pokazać że na 15sek wykresie tez mozna. Wybija 2pm zgarniamy stopy z AM sesji i czekam na mój setupem głównie jest to BREAKER, również załącznik modelu czyli wybicie stopów, energiczny zjazd poniżej pierwszych dołków i powrót do najniższej świeczki ktora zamknęła negatywne (w przypadku jak sprzedajemy-kupno na odwrót najwyzsza "zielona")

Jutro pokaże wam setup na piątek TGIF (thank God its Friday) polega na powrocie do 20%-30% tygodniowej świeczki, czyli jak mielismy zjazd w dół caly tydzien to możemy sie spodziewać powrotu do tych poziomów

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MauiBreaker »

Breaker model- jeden model który tylko potrzeba, zmienił moje życie.
FVG- Fair value gap, czyli cena jest nie zbalansowana i powinna wrócić w to miejsce

Zablokowany