DayTrading: Wtorek 22.08.2023
Re: DayTrading: Wtorek 22.08.2023
Ten long zaczyna na edku sensownie wyglądać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trzeba sobie jednak juz odpuścić S na nasdaqu . Przynajmniej dzis . Pomysłu brak 

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
fakt teraz ski to juz nie ma sensu bo moga podejsc wyzej zreszta wogole wszystko co mam zawieszone w prozni nara
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Do piekła
Pozamykalem wszystko idealnie na tym podbiciu ostatnim 15009 ...szlag by to wziął .

Na DJ jesteśmy na dołku piątkowym - wyciągania nie ma i SP walczy o utrzymanie poziomu 4400 . Jak D1 na sp zamknie sie poniżej 4400 to jutro moze byc krew na indeksach
Edit ...
D1 na SP nie napawa optymizmem . Paskudna ! , tzn bardzo ładna dla misiów

Ostatnio zmieniony 22 sie 2023, 22:03 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
WiG 20, to nie wyznacznik tego, co będzie się działo na indeksach amerykańskich..... Ale, jeżeli zamkniemy tydzień we wskazanym przedziale, to nasz indeks wyląduje w piwnicy (czego nie mogę powiedzieć o Sp 500 itp - tam daleka droga do zmiany trendu)
Może piątkowe przemówienie Powella potrzęsie rynkami.
to tylko takie granie pod to co powie Powell a to czego rynek chce nie powie na pewno
przewaznie z tego co pamietam to rozgrywali kierunek przed sympozium potem była musztarda po obiedzie /ostatnie 2lata
co zrobia z indeksami to jakos mozna logicznie przewidziec a co qrwa z edkiem to fatamorgana na ten rok
bsanda od morgana w czerwcu planowala sp500 ok 4400 na ten rok/grudzien/ poprawili z 4300 zalozenia a jak bedzie a to tez zobaczymy
przewaznie z tego co pamietam to rozgrywali kierunek przed sympozium potem była musztarda po obiedzie /ostatnie 2lata
co zrobia z indeksami to jakos mozna logicznie przewidziec a co qrwa z edkiem to fatamorgana na ten rok
bsanda od morgana w czerwcu planowala sp500 ok 4400 na ten rok/grudzien/ poprawili z 4300 zalozenia a jak bedzie a to tez zobaczymy
Ostatnio zmieniony 22 sie 2023, 22:37 przez baxik, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój scenariusz bazowy dla SP w dłuższym terminie rzecz jasna, wyglada mniej więcej tak jak na obrazku .Bemowo1 pisze: ↑22 sie 2023, 21:55WiG 20, to nie wyznacznik tego, co będzie się działo na indeksach amerykańskich..... Ale, jeżeli zamkniemy tydzień we wskazanym przedziale, to nasz indeks wyląduje w piwnicy (czego nie mogę powiedzieć o Sp 500 itp - tam daleka droga do zmiany trendu)
Może piątkowe przemówienie Powella potrzęsie rynkami.
Połamaliśmy czarna kreskę ( „przyspieszona LT”) i teraz tylko trzeba wybić dołek z czerwca żeby otworzyć droge do poziomu 4300 - tam jest sma 100 i moze byc chwilowe odreagowanie w górę
Ale docelowo widziałbym dojście do sma200 ( niebieska średnia) i test zielonej strefy , poziom ( 4200-4160 ) mniej więcej. Zielona strefa nie była testowana po wybiciu, wiec myśle ze trzeba to zrobić . I tam odbicie w górę ........na nowe ATH? Kto wie

To taki mój główny scenariusz , kiedy sie zrealizuje i czy w ogole sie zrealizuje to czas pokaże .
Ps. Byc moze mnie fantazja poniosła troszeczkę , ale tak to widzę właśnie ,

Edit . Na nasdaqu mam tą czarna kreskę naniesiona od baaaaardzo dawna i traktowałem ją jako LT
Ostatnio zmieniony 22 sie 2023, 22:59 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
dolary
tu bez zmian juz sa w klinie
trojkat swoje zrobił minimum bylo
teraz cel minimum to 23fbo
z trojkata 4,17 ale jak wypełniąaaaa klin a to juz wyzej sporo /na teraz klin formacja wiodąca juz
dopiero 5tka czyli wyjscie /kolor fiolet
teraz na 3ce
tu bez zmian juz sa w klinie
trojkat swoje zrobił minimum bylo
teraz cel minimum to 23fbo
z trojkata 4,17 ale jak wypełniąaaaa klin a to juz wyzej sporo /na teraz klin formacja wiodąca juz

dopiero 5tka czyli wyjscie /kolor fiolet
teraz na 3ce
Ostatnio zmieniony 22 sie 2023, 23:07 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
Popatrzyłem jeszcze na inne interwały i niestety technika daje dużo alternatywnavik pisze: ↑22 sie 2023, 22:33
Mój scenariusz bazowy dla SP w dłuższym terminie rzecz jasna, wyglada mniej więcej tak jak na obrazku .
Połamaliśmy czarna kreskę ( „przyspieszona LT”) i teraz tylko trzeba wybić dołek z czerwca żeby otworzyć droge do poziomu 4300 - tam jest sma 100 i moze byc chwilowe odreagowanie w górę
Ale docelowo widziałbym dojście do sma200 ( niebieska średnia) i test zielonej strefy , poziom ( 4200-4160 ) mniej więcej. Zielona strefa nie była testowana po wybiciu, wiec myśle ze trzeba to zrobić . I tam odbicie w górę ........na nowe ATH? Kto wie? Za wcześnie żeby takie wizje kreślić
![]()
To taki mój główny scenariusz , kiedy sie zrealizuje i czy w ogole sie zrealizuje to czas pokaże .
Ps. Byc moze mnie fantazja poniosła troszeczkę , ale tak to widzę właśnie ,
Edit . Na nasdaqu mam tą czarna kreskę naniesiona od baaaaardzo dawna i traktowałem ja jako LT
H1, tu ewidentnie układ jest prospadkowy
H8, a tu mamy odwrotną wizję