DayTrading: Piątek 28.07.2023
Re: DayTrading: Piątek 28.07.2023
czy uklady harmoniczne musza sie zawsze zrealizowac ? chyba nie i moze tym razem mamy taki ropiździel po prostu.
moze to stan przedzawałowy ? snil mi sie dzis walacy sie DOM.
moze to stan przedzawałowy ? snil mi sie dzis walacy sie DOM.
Zawsze? Takie słowa jak zawsze, nigdy, musi itp. dla rynku nie istnieją. Chyba, że w sferze czyjejś fantazji

Szanse na to, że dobrze wytypujesz kierunek rynku masz ok. 50%. Podobnie kostka czy moneta. A te bzdury o fazach księżyca, spiralach, kostkach to chyba w wyniku frustracji obcowania z rynkiem i obsesji znalezienia Gralla.
Tu masz sporo formacji z marzeń sennych o domu:
https://www.sennik.biz/znaczenie269,dom ... walacy-sie
"If music is dying musicians are killing it" - MP
50 procent masz zawsze bo to nie ruleta ze masz czarne czerwone i zeroCblondyn pisze: ↑29 lip 2023, 15:40Zawsze? Takie słowa jak zawsze, nigdy, musi itp. dla rynku nie istnieją. Chyba, że w sferze czyjejś fantazji
Szanse na to, że dobrze wytypujesz kierunek rynku masz ok. 50%. Podobnie kostka czy moneta. A te bzdury o fazach księżyca, spiralach, kostkach to chyba w wyniku frustracji obcowania z rynkiem i obsesji znalezienia Gralla.
jest jeszcze cos takiego jak zdolnosc przewidywania/nos

kto tej zdolnosci nie ma nigdy traderem dobrym nie bedzie /sama wiedza nic tu nie da
na przewidywanie składa sie wiele czynnikow nawet pogoda
np sa wakacje mniej inwestorow bardziej ba krotko moga rynkiem mieszac. koniec mca to samo jak i rozliczenia kontraktow
a w sumie nie zawsze chodzi o to by ci formacja ktorakolwiek grasz sie zrealizowała lub by wyszła ok
istotne by z/s bylo na plusie nawet małym
zmienił sie rynek bo w sumie gramy z automatami ktory przewiduja i znaja naszą wiedzę wiec i czasem gdy np za duzo pozycji kup
robia tak by sie to wyrownaja w szybciej niz chwilę
jak edek był ostatnio 1,1270 to mialem na przewidywaniach 86 procent kupujacych lki

Ostatnio zmieniony 29 lip 2023, 17:00 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Jak HFT wchodziło to firmy które sie tym zajmowały milczały. Słusznie bo do tej pory to forma skubania mniejszych traderów a dzięki korupcji w SEC cały czas funkcjonuje.
Te mądre algorytmy SI to cały czas udoskonalane HFT. Jak to mówi się w branży HFT miesiąc to wieczność. Wiadomo opierają się na lepszym dostępie do danych sami konkurują między sobą i wszystko trzymają w ścisłej tajemnicy. Kiedyś jeden ruski programista coś sobie z roboty zabrał to mu jakieś paragrafy odnośnie bezpieczeństwa narodowego wcisnęli na zarzuty
Ja na Kablu widzę różnicę w obecności algorytmów pod postacią "pchania" wykresów do abstrakcyjnych poziomów i konsole w miejscach gdzie wykres powinien zapierniczać w którąś stronę (kiedyś na S/R tak było). Wiadomo to Wall Street tam wszystkie chwyty dozwolone w momentach ogłoszenia danych da się różne "świnstwa" odwalać bo w natłoku danych nikt tego nie wychwyci a nawet jak to rączka rączkę myje.
a co do formacji zwierzaki/ o ktorych tu ciagle sa spory w stylu czy maja sens
to prrzydałoby sie najpierw nauczyc kiedy wchodzisz w kraba czy bata np a kiedy uwazasz ze trzeba stac juz z boku bo kazda formacja da zarobic istotne jest kiedy i jak pozycjonujesz bo wcale nie musisz realizowac po koleji ABCDE
KTORE odcinki daja najwieksze prawdop zarobku
ab czy bc czy cd czy de
raczej watpie by tu ktokolwiek robił całą pozycję nawet MERLIN
pozdrawiam
raczej tu nie ma takiego ktory by miał 600k z pozycji i jeszcze ja trzymał ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ostatnio np z klina wyraznie wzrostowego rynek wyszeł oki ale dołem
tyle o formacjach
to prrzydałoby sie najpierw nauczyc kiedy wchodzisz w kraba czy bata np a kiedy uwazasz ze trzeba stac juz z boku bo kazda formacja da zarobic istotne jest kiedy i jak pozycjonujesz bo wcale nie musisz realizowac po koleji ABCDE
KTORE odcinki daja najwieksze prawdop zarobku
ab czy bc czy cd czy de
raczej watpie by tu ktokolwiek robił całą pozycję nawet MERLIN

raczej tu nie ma takiego ktory by miał 600k z pozycji i jeszcze ja trzymał ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ostatnio np z klina wyraznie wzrostowego rynek wyszeł oki ale dołem

podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
Teoretyczne dyrdymały.SEROL666 pisze: ↑29 lip 2023, 13:59przeczytane.
Nie używam Elliotta ale mam pytanie do poniższego cytatu:
"Wg dr Borowskiego, który jako pierwszy pochylił się w sposób naukowy nad ermanometrią w Polsce i podzielił się swoimi spostrzeżeniami, koncepcja Ermana jest nadrzędna w stosunku do dorobku Elliotta"
Czy ktoś to sprawdził na rynku (nie w backtestach) czy Borowski ma rację ?
Uważam, że trading 3D dopiero przed nami. Nie wiem czy obecne komputery/karty graficzne są w stanie pokazać na jednym TF wszystkie moje taśmy z interwałów W,D,H12,H8,H4,H2,H1 i M30. Chodzi mi o to aby wejść w głab tego wykresu z możliwością jego obracania w przestrzeni xyz
No wiesz Paweł Danielewicz wziął poziomy fibbonaciego na warsztat.... udawał guru przez jakiś czas jego wyników nikt nigdy nie widział....Bemowo1 pisze: ↑29 lip 2023, 17:57Teoretyczne dyrdymały.
Uważam, że trading 3D dopiero przed nami. Nie wiem czy obecne komputery/karty graficzne są w stanie pokazać na jednym TF wszystkie moje taśmy z interwałów W,D,H12,H8,H4,H2,H1 i M30. Chodzi mi o to aby wejść w głab tego wykresu z możliwością jego obracania w przestrzeni xyz
Jak ktoś się zna na temacie i czytał jego książkę to wie że poustawiał sobie tyle poziomów że w końcu któryś pasował do tego powybierał instrumenty na których dało się je dopasować już po czasie. Sam widziałem jego analizy jak był jeszcze DM BZ WBK. Szału nie robiły. Wicie rozumicie ale bez zastosowanie w praktyce.... To za 50 lat dorobią Ermanowi jakąś mitologię i zostanie następcą W.D. Ganna.