MERLIN pisze: ↑28 lip 2023, 15:04Nie lubisz to nie używajPako5033 pisze: ↑28 lip 2023, 12:57Wiesz, co umiejętność czekania. ja ci powiem nawet lepiej . OB tak jak na EUR/USD działa nawet w 90-100% tylko nigdy nie wiesz ile nadbiją. Teraz nadbili jakieś 20 pipsów i od wybicia czyli 1.12700 poszli 1.09400 . Niemało co nie . Wszystko, zależy z jakiego interwału jest to OB. Najwięcej ile widziałem to nadbili jakieś 200-300 pipsów, ale to było z Miesięcznego, więc pewnie to standard. Przy 0.97 na Edku w tamtym roku była dolna krawędź korekty . Spadli, co każdy wie na 0.9540, a potem co się stało, to każdy widzi. Problem tego jest taki, ze nie wiesz kiedy to zrobią i czy nie zrobią przed korekty, ale jak już to zrobią, to zarobisz więcej z mniejszym nakładem pracy, ale kto jest tak cierpliwy, żeby czekać kilka miechów na takie coś xD.
Chyba, ze ktoś ogarnia, kilka par , to wtedy wydaje mi się ze raz na uda mu się złapać taki kąsekReszta to shit, który na krótką metę pozwoli ci zarobić, ale jak przyjdzie porządna korekta, trend, to cię sprzątnie i oddasz cały zysk. Proszę, mi nie mówić o stop-losach, bo żeby go ustawić, to wpierw trzeba złapać na samym dołku albo szczycie, a tego nikt nie potrafi, chyba ze ktoś łapie dajmy na to na niby dołku i ustawia stop-lose za dwa dni jak zacznie iść w jego kierunku xD to wtedy tak
![]()
nikogo do niczego nie zmuszam .Nie dyskutuję czy zwierzaki działają i nie odpowiadam na zaczepki
![]()
Luzik, byłem po prostu ciekawy, czy da się na tym wygrywać z grubasami, czy jednak nie. Nie chcesz nie odpowiadaj