DayTrading: Piątek 28.07.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 28.07.2023

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

klimokrates pisze:
28 lip 2023, 13:58
Cblondyn pisze:
28 lip 2023, 13:41
Co do kresek. Klasyka AT. Nic nie trzeba interpretować, "naciągać" itp. Wyrobione oko szybko dostrzeże.
https://charts.mql5.com/36/820/us500-pr ... rokers.png
Mam nie wyrobione, że S ?
Chodzi mi o te wsparcie od którego cena odbiła. Nie widziałem tego wcześniej bo ostatnio obserwuje US100.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Wybitnie ktoś tu umacnia złotego.

50 % impulsu zniesione
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

PLN lepszy od Euro..... Ja p......

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

K....,..!

Wywróżyłem🤮
post1047377.html#p1047377

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

W 61,8% na USD PLN skorygowano wczorajszy impuls.
Glapa i jego towarzysze w tym mieszają 🤮🤮🤮

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

Bemowo1 pisze:
28 lip 2023, 14:33
W 61,8% na USD PLN skorygowano wczorajszy impuls.
Glapa i jego towarzysze w tym mieszają 🤮🤮🤮
xD
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

siux pisze:
28 lip 2023, 12:47
MERLIN pisze:
28 lip 2023, 11:14

Nowe minima tu nie był bym taki pewny
Poprzednie Twoje zwierzątko leciało deczko niżej ;) i takie okolice 0,84 to by nawet pasowało jako minimalne spadki.
To może żaden wyznacznik, ale pisałem wcześniej, że jeszcze się nie zdarzyło że ostatnia dolna świeca była spadkowa i zaczynała grubszą korektę, a taka w okolice 0,94 właśnie taką by była.
Biorę jeszcze pod uwagę możliwość że po zamknięciu miesięcznej świecy kolejna świeczka zleci tylko delikatnie poniżej ciała świecy z lipca i zacznie się wzrost(zostawi sam knot poniżej ciała lipcowej) i wtedy faktycznie jest możliwość że nowego minimum nie będzie, a przynajmniej nie za szybko.
Wzór Rekina to nowy wzorzec harmoniczny, który po raz pierwszy wprowadziłem w 2011 roku na moim kursie Wzory w Zyski. Chociaż byłem świadomy struktury cenowej od dłuższego czasu, musiałem dopracować parametry identyfikacji, aby odkryć najlepsze okazje. Zasadniczo formacja jest podstawową strukturą poprzedzającą formację 5-0. Ta struktura wykracza poza typowe ramy M i W. Posiada unikalną formację zwaną Extreme Harmonic Impulse Wave, która ponownie testuje zdefiniowane wsparcie / opór, zbiegając się w obszarze zniesienia 0,886 – 1,13 rozszerzenia. We wszystkich przypadkach punkt zakończenia musi zawierać potężne wsparcie/zniesienie na poziomie 88,6% jako minimalne wymaganie. Ponadto unikalna ekstremalna Harmonic Impulse Wave wykorzystuje minimalne rozszerzenie 1,618. To połączenie z 88. Zniesienie 6% definiuje unikalną strukturę, która posiada dwie głębokie miary harmoniczne określające minimalny poziom. W wielu przypadkach akcja cenowa ponownie przetestuje początkowy punkt formacji i określi doskonałe możliwości skorzystania z rynku, który poruszał się zbyt szybko w ograniczonym okresie czasu. Struktury te zazwyczaj mają nadmiernie rozciągniętą akcję cenową, która wykorzystuje „naturalny” stan Extreme Harmonic Impulse Wave, który jest zwykle klasyfikowany jako reakcyjne zachowanie handlowe. Ten wzorzec często określa doskonałe możliwości, ale te odwrócenia są często gwałtowne i wymagają określonych strategii zarządzania, aby wykorzystać to zjawisko. W wielu sytuacjach akcja cenowa ponownie przetestuje poprzedni poziom wsparcia/oporu i zazwyczaj skutkuje ograniczonym ruchem przeciwnym do trendu. Ta struktura powinna być traktowana inaczej niż standardowe wzorce M i W. W rzeczywistości ogólne oczekiwania dotyczące działań cenowych powinny być krótkotrwałe i dążyć do uchwycenia najbardziej wyraźnych okazji. Formacja rekina daje wiele dokładnych i agresywnych reakcji, którymi można z powodzeniem handlować, o ile zastosuje się bardziej aktywne zarządzanie.”

Handel harmoniczny: tom trzeci, strona 195
(Prawa autorskie Scott M. Carney 2016 HarmonicTrader Press)

Shark Pattern™ jest zależny od potężnego zniesienia 88,6% i współczynnika odwrotności 113%, działa wyjątkowo dobrze, ponownie testując wcześniejsze punkty wsparcia/oporu (0,886/1,13) jako silna reakcja przeciwna trendowi. Reprezentuje tymczasową ekstremalną strukturę, która stara się wykorzystać rozszerzoną naturę Extreme Harmonic Impulse Wave.

Żąda natychmiastowej zmiany charakteru akcji cenowej natychmiast po zakończeniu formacji. Wykorzystanie Extreme Harmonic Impulse Wave zależy od lokalizacji na poziomie 88,6% – są to wymagania minimalne. Wymaga aktywnej strategii zarządzania, aby uchwycić segmenty zysku o wysokim prawdopodobieństwie. Nie chciało mi się szukać czemu pokazuję 5,0 lub Rekina tu masz oryginalne tłumaczenie

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Pako5033 pisze:
28 lip 2023, 12:57
FreeWay pisze:
28 lip 2023, 12:43
Chętnie poczytam co działa w 70-80%?
Wiesz, co umiejętność czekania. ja ci powiem nawet lepiej . OB tak jak na EUR/USD działa nawet w 90-100% tylko nigdy nie wiesz ile nadbiją. Teraz nadbili jakieś 20 pipsów i od wybicia czyli 1.12700 poszli 1.09400 . Niemało co nie . Wszystko, zależy z jakiego interwału jest to OB. Najwięcej ile widziałem to nadbili jakieś 200-300 pipsów, ale to było z Miesięcznego, więc pewnie to standard. Przy 0.97 na Edku w tamtym roku była dolna krawędź korekty . Spadli, co każdy wie na 0.9540, a potem co się stało, to każdy widzi. Problem tego jest taki, ze nie wiesz kiedy to zrobią i czy nie zrobią przed korekty, ale jak już to zrobią, to zarobisz więcej z mniejszym nakładem pracy, ale kto jest tak cierpliwy, żeby czekać kilka miechów na takie coś xD.

Chyba, ze ktoś ogarnia, kilka par , to wtedy wydaje mi się ze raz na uda mu się złapać taki kąsek :) Reszta to shit, który na krótką metę pozwoli ci zarobić, ale jak przyjdzie porządna korekta, trend, to cię sprzątnie i oddasz cały zysk. Proszę, mi nie mówić o stop-losach, bo żeby go ustawić, to wpierw trzeba złapać na samym dołku albo szczycie, a tego nikt nie potrafi, chyba ze ktoś łapie dajmy na to na niby dołku i ustawia stop-lose za dwa dni jak zacznie iść w jego kierunku xD to wtedy tak :)
Nie lubisz to nie używaj :wink: nikogo do niczego nie zmuszam .Nie dyskutuję czy zwierzaki działają i nie odpowiadam na zaczepki :D

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

edek
bez pozycji a po week pogłowkuje co grac
ski zarobily
teraz zarobily lki
ropa mam lki ale i ski ze szcyciku tez trzymam :568: i same lki gaz i tu juz ok :arrow:
i to co zwykle
PZ dzisiaj
ropa lki i gaz lki
https://foto-hosting.pl/img/b0/54/04/b0 ... 007ded.png
jest oki nara
Ostatnio zmieniony 28 lip 2023, 15:16 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

baxik pisze:
28 lip 2023, 15:05
edek
bez pozycji a po week pogłowkuje co grac
ski zarobily
teraz zarobily lki
ropa mam lki ale i ski ze szcyciku tez trzymam :568: i same lki gaz i tu juz ok :arrow:
racja szkoda nerwów, chyba beda sie tu krecic
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Zablokowany