DayTrading: Piątek 14.07.2023
Re: DayTrading: Piątek 14.07.2023
Podobno i z dużym prawdopodobieństwem szykowana jest kolejna plandemia tym razem beda w expresowym tempie leczyc swoje owieczki z jedzenia miesa. Ciekawie zbiega sie to z juz powstajacymi fabrykami sztucznego miesa z wszelkiego rodzaju robactwa a mleko z karaluchow juz jest do nabycia bodajże pilotażowo w Holandii... Pasożyt(d) w miesie bedzie sciemą ale pozwoli na likwidacje hodowli i wywindowanie cen miesa do poziomów absurdalnych... ludzie bada pasadac nie od miesa tylko od tego co przyjeli podczas poprzedniej PLANdemii.... i teraz warto sie zastanowic jak sie to przełozy na gielde i wycene dolara. W stanach ma byc rozpierdziucha z tym zwiazana i tego klauna bidona wymienią na ta satanistke haris co od dawna bylo wiadome ze nastapi..... ten scenariusz sie wydarzy niemal na pewno.... ale jak to rozegraja wobec $ ??? marnie to wyglada wam powiem dla posiadaczy $ a moze niezupelnie ?
W krótkim terminie jak na moje chore oko to zrobią 4,0666setka pisze: ↑16 lip 2023, 14:15Podobno i z dużym prawdopodobieństwem szykowana jest kolejna plandemia tym razem beda w expresowym tempie leczyc swoje owieczki z jedzenia miesa. Ciekawie zbiega sie to z juz powstajacymi fabrykami sztucznego miesa z wszelkiego rodzaju robactwa a mleko z karaluchow juz jest do nabycia bodajże pilotażowo w Holandii... Pasożyt(d) w miesie bedzie sciemą ale pozwoli na likwidacje hodowli i wywindowanie cen miesa do poziomów absurdalnych... ludzie bada pasadac nie od miesa tylko od tego co przyjeli podczas poprzedniej PLANdemii.... i teraz warto sie zastanowic jak sie to przełozy na gielde i wycene dolara. W stanach ma byc rozpierdziucha z tym zwiazana i tego klauna bidona wymienią na ta satanistke haris co od dawna bylo wiadome ze nastapi..... ten scenariusz sie wydarzy niemal na pewno.... ale jak to rozegraja wobec $ ??? marnie to wyglada wam powiem dla posiadaczy $ a moze niezupelnie ?

I Gitara

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".
W krajach azjatyckich jedzenie robaków jest normą od wieków. A wśród niektórych ludów robaki (ich larwy) są wręcz przysmakiem. Wojska specjalne w ramach treningu przetrwania również uczą się jak i jakie robaki spożywać. Bo jest to białko które organizm ludzki przyswaja jak każde inne.
Ostatnio dowiedziałem się, że ludzkość wraz ze zwierzętami hodowlanymi jako ssaki (głównie krowy, świnie itp.) zajmuje ponad 98% masy/ilości z wszystkich ssaków żyjących na ziemi. Chyba czas się zacząć martwić jak taką ilość ludzi wykarmić i czym. Bo ludzi wciąż przybywa.
I z perspektywy czasu należy uznać wszelkie wojny jako dobrodziejstwo bo gdyby ich nie było ludzkości byłoby kilkanaście razy więcej. Na chwile obecną.
Masakra
To jest dylemat ale od tego co ci zaserwuja na pewno zdrowy nie bedziesz. Masz zniknac i nie zuzywac zasobów, tu nie chodzi o ratowanie populacji a jej redukcje. To od kogo zaczniemy ? Od Ciebie i Twoich dzieci ? Zdrowa cywilizacja szuka innych dróg niż unicestwianie jej członków. Np. wyjscie w przestrzen kosmiczna. Tutaj mamy do czynienia z grupa zdemoralizowanych psychopatow probujacyh przejac to co tu mamy dla siebie. Nic w tym z reszta dziwnego. Praktycznie kazdy dba tylko o wlasna dupe.
Życze smacznego.
Życze smacznego.
Co do serwowania to gdybyś zobaczył jak i z czego się produkuje parówki albo pasztetową pewnie przestałbyś to jeść. Smacznego

Co do populacji ludzkiej ma się całkiem dobrze bo wciąż jej przybywa w tempie zastraszającym. Nie trzeba jej w żaden sposób ratować bo nic jej nie grozi

No chyba, że sama za łby się chwyci (wojna) co akurat mnie specjalnie nie zdziwi

Jestem po technologii zywnosci, pracowalem w wielu zakladach przetworczych w tym miesnych, w tym jako zwykły robol i znam to wszystko od podszewski, od atomu mozna rzec... wiem co to sa parowki i wiem co to jest bajaderka
Aktualnie kabanosy dla mas to żelatyna, co w tym zlego ? Ano to ze bialko kolagenowe nie jest rowne bialku jakie masz w szynce. Na prawde sa lepsze rozwiazania niz jedzenie robaków. Na celu jest upokorzenie ludzi, przede wszystkim białych bo to na cywilizacje łacinska jest wymierzony miecz. Zlikwiduja gotówke to juz bedzie game over. Mozna sie pakować. Nie w tym rzecz, nie rozumiesz przekazu. Jest problem a za rozwiazanie biora sie niewlasciwe jednostki. Dobra, mniejsza o to. Mnie interesuje w tej chwili aspekt gieldowo walutowy.

Tak na koniec
Kolor skóry nie ma nic do rzeczy. Człowiek również podlega prawu naturalnemu pomimo tego, że uważa, że tak nie jest. Jeśli na jakimś lądzie będą miliony głodnych ludzi to nic ich nie powstrzyma. Żadne nakazy, granice, prawo itp. I tak jest z każdym gatunkiem żyjącym na ziemi. Bez wyjątku

Wiem, że to przykre i trudno w to uwierzyć

Od zawsze silniejszy, mądrzejszy dymał tego słabszego. Takie życie kolego

Kiedyś Marx napisał, że historia ludzkości to historia walki o własność środków produkcji. Aktualne od zawsze do dziś

To prawda.
Masz rację popełniłem błądAnomalia pisze: ↑16 lip 2023, 12:41
Bemowo, jesteś praktykiem średnich a mnie od dawna ciekawi jeden ich aspekt. Narzędzia, które liczą nam średnie nie odrzucają danych skrajnych (czy odrzucają?). Jaka jest więc wartość praktyczna średnich, jeśli taka skrajna dana się pojawi? Zwłaszcza, jeśli jest to rolowanie, jak na wykresie poniżej (słaba jakość, lepszej nie mam i nie mogę już mieć) i jest olbrzymie. To przecież wpływa na średnie na wiele tygodni, już nie mówiąc o niższych tf. Czy coś mi tu umyka?
Swoją drogą, ten wykres to koszmar statystyka - vix z czasu początku pandemii, kiedy to rolowanie wypadło na 12 marca 2020. Gigantyczne, największe jakie przeżyłam będąc na rynku. Dodam, że kilka/kilkanaście dni wcześniej vix oscylował wokół wartości około 16.
![]()
Średnie wyliczane są z korpusu świecy, czyli ze średniej pomiędzy ceną otwarcia a zamknięcia. Knoty świec nie biorą w tym udziału.
Jeżeli chodzi o luki wynikające z rolowań, to te robią totalny bałagan z wykresem, ponieważ różni brokerzy chyba mogą mieć różne wartości dla rolowań (nie znam się na rolowaniach). Stąd w zależności od brokera mogą być różne sygnały, powstające na podstawie średnich.
Czy można wyeliminować (wykluczyć) konkretną świecę/świece?Bemowo1 pisze: ↑16 lip 2023, 17:54Jeżeli chodzi o luki wynikające z rolowań, to te robią totalny bałagan z wykresem, ponieważ różni brokerzy chyba mogą mieć różne wartości dla rolowań (nie znam się na rolowaniach). Stąd w zależności od brokera mogą być różne sygnały, powstające na podstawie średnich.
Bardzo takie wyskoki zaburzają wyniki/decyzje podejmowane na podstawie średnich?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)