DayTrading: Piątek 16.06.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.06.2023

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

To dziwne,

1. GPW kończy notowania pod sufitem
2. USD/PLN kończy notowania na 200 SMA z tygodniowego
3. PRZYPADEK????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

A na deser taki dzienny....

Zakładam, że będzie na początku przyszłego tygodnia impuls w dół na USD/PLN, a następnie zakończy się mit silnej złotówki. Czas wyciągania trupów z polskiej szafy należy rozpocząć...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Edek,

Pierwsze próby pokonania taśmy na h1 zakończyły się niepowodzeniem.

Tutaj sytuacja niestety dość patowa, można próbować "S" w okolicach psychologicznego 1.10-
W sytuacji kiedy świeca na h1 zamknie się ma poziomie 1.1020/30 eski należy zamknąć

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Okolice 1.0850 mogą być dobrym miejscem do otwierania longów

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

NAVIK pisze o ropie :568: :568: :568:
Na dzis scenariusz był taki żeby była próba wybicia 71.71 i wybili , wiec droga otwarta do wzrostów . Okolice 75 to sma100 na D1, wiec myśle ze tam dociagniemy w kolejnym tygodniu.
Mnie wystraszyli ciut i zamknalem to L z poziomu 70.75 a teraz wzialem na wybiciu i zamknę to na weekend
Liczyłem co prawda na mocniejsze wybicie poziomu 71.71 i liczyłem tez ze sSP pójdzie przetestowac 4500, a dociągnęli zaledwie do 4493
Tak czy inaczej na weekend nie zostawiam nic .
Kawa tez zamknięta :lol:
[/quote]
:568: :568: :568: :568: :568:
powolutku
TYDZIEN to moze byc ciut za szybko dobrze jak to wyciagna w tym mcu a sroda a to juz gruba przesada :p
nie bede wrzucal wykresu bo nie mam dostepu :568: za to napisze
od kwietnia mamy taki szczyt na 83,31 a denko na 64,41
z wykresu widac ze rynek przynajmniej na razie jakos nie widzi potrzeby zejscia nizej 64 :568: wiec o spadkach nie piszę
to co namalowales wystarczy na cel i kierunek głowny na razie :568:
dodam tylko ze linia trendu spadkowego jest na dzisiaj tez w okolicy 74,8- 75 wiec tu moze sie wszystko rozstrzygnac :!:
bo wyjscie upppp
to to co by mi pasowało :568: :568: :568: ale najpierw musza wyjsc potem rzuce poziomy do ilu wtedy :p
na 74,10 jest 50 fbo dlatego uwazam ze juz na hura tego twojego poziomu nie bedzie
rynek juz 3 razy probował wyjsc wyzej 74v a ty chcesz by twoj poziom w 3 dni zrobili :P
161,8 fbo z Mki to 72,98 to cel pierwszy i na poniedzialek oporek psyche na 72
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
o sp pisalem wyciagneli sobie kurs by spasc wazne do ilu :?: a 4500 nie zrobili tak jak 1,10 nie zrobili tez
nalezy pamietac ze dorysowali sobie ok 50 pipow na przwijaniu kontr na sp500 a 150 na dax i us100 :568: :568: :568:

na dzisiaj i dalej uwazam ze rynek zacznie szukac spadku na 60 czy nizej ale dopiero wtedy jak domknie poziom na górze i to bedzie na pewno wyzej 85
o indeksach usa nie pisze zagrali sobie pod kontrakty i na razie to wszystko bo wczoraj zgodnie i przykładnie wszystko spadło
dax to samo
czyli moje ski sa git :arrow: :arrow: :arrow: szkoda tylko ze skracalem bo mnie nie bylo wieczorem ale tez dobrze bo z/s tez sie liczy
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
o edku
sugerowalem wyraznie 1,10 czy wyzej testu nie bylo wiec nie zdziwilbym sie ze go nie bedzie
ale 1,07xxx / nawet gdyby to mialo byc 1,0799 :P tylko/ to moga przetestowac bo czemu by nie w koncu przekaz FEDU był wyraznie jastrzebi :idea:
zzzzzzzzzzzzzzzzzz
o gazie
nie trac,,,,e bo poskracalem sie wczoraj ładnie na spadku i z z/s oki
ale dalej nie rozumiem czemu upierdliwie wyciskaja cene w góę / kontr 21 czerwiec i za duza rozbieznosc z macowymi zakupami
dduzo za duza :568:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

baxik pisze:
16 cze 2023, 16:31

nie nudzi juz wam sie to piepszenie znowu o demo bo mnie rozsmieszacie :P :P :P :P
mam lki trzyma pisze kiedy zaczne ski i znowu to demo :568: i jak mam z tego sie nie smiac
A my mamy ubaw widząc jak od lat pieprzysz o tym, że grasz na REAL :d
I żadne przysięgi i zapewnienia nikogo nie przekonują. Jeśli myślisz, że ktoś tu ze starych bywalców jeszcze wierzy w Twoje zapewnienia i pokazywane "dowody" to jeszcze większy ubaw mamy ;)

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

Cblondyn pisze:
17 cze 2023, 07:29
baxik pisze:
16 cze 2023, 16:31

nie nudzi juz wam sie to piepszenie znowu o demo bo mnie rozsmieszacie :P :P :P :P
mam lki trzyma pisze kiedy zaczne ski i znowu to demo :568: i jak mam z tego sie nie smiac
A my mamy ubaw widząc jak od lat pieprzysz o tym, że grasz na REAL :d
I żadne przysięgi i zapewnienia nikogo nie przekonują. Jeśli myślisz, że ktoś tu ze starych bywalców jeszcze wierzy w Twoje zapewnienia i pokazywane "dowody" to jeszcze większy ubaw mamy ;)
Ty i tzw starzy bywalcy wiedza wszystko ja takiej wiedzy co tu ty robisz :?: nie mam EOT
procz tego ze zawsze trolowałes na kazdym forum :568:
a swoja drogą ja mam w dpie te wasze gadki i co jakis czas komentowanie tych bzdur na pewno w dyskusje juz sie nie bede na ten temat wdawał
to tu temat sezonowy swieta wakacja :)
skonczyłem
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Bax ....
qrwa mac ... miałem zignorować to twoje litanie, ale mi podniosłeś ciśnienie i nie zdzierżę ....

Czy znasz znaczenie słowa „ założenie” ?
„Zakładam” , przypuszczam , domyslam sie , wróżę itp, itd . Czyli staram sie przewidzieć przyszłość z większym lub mniejszym PRAWDOPODOBIEŃSTWEM !
Ja założyłem, że dociągną do sma100 z D1 w ciagu 3 dni max . Ta średnia jest tez ruchoma, wiec w ciagu tych kilku dni moze byc ciut nizej niż podałem , dlatego napisałem ze okolice 75 a później doprecyzowałem ze okolice 74,50. Bo w chwili pisania postu tam właśnie ją widziałem mając do dyspozycji tylko tablet i siedząc za kierownicą 40 tonowego smoka ! , wiec nie byłem w stanie stwierdzić i nie jestem nadal stwierdzić co do pipsa dokąd dojdą .
Napisałeś referat, w formie wykładu z celem „ nauczenia” wszystkich jak maja patrzeć na wykres ...ojp ...chłopie ...
Każdy ma swoje zdanie , a jak nie ma to powinien je mieć !!!
A to Forum jest od tego żeby wymieniać swoje poglądy , założenia, wizje i analizy , a nie wklejać durne obrazki z zawartymi transakcjami, ( pomijam juz czy to demo czy nie), które nikomu do niczego nie sa potrzebne i robienie sobie z tego watku swojego prywatnego folwarku .

W piątek pytałeś mnie czy coś wydumalem nt ropy .
O godz 14.20 napisałem ci co myśle i jaki widzę scenariusz DT ! I sie zrealizował !
Z tą delikatna różnicą, ze nie było mocnego wybicia poziomu 71.71 czyli lokalnego szczytu z H1.
Brak mocnego wybicia zapala mi lampkę ostrzegawcza czy to nie było fałszywe wybicie , ale to sie okaże w poniedziałek.
Na wykresie h1 ,m30 i nawet H4 widać struktury , formacje wzrostowe ze hohoho ...filiżanka , orgr , czy co tam kto che zobaczyć to moze zobaczyć ...
A ty sie mnie pytasz czy złapałem eSa ? :
Masakra jakaś ....a teraz próbujesz mi powiedziec ze chujowo patrzę na wykres bo lini trendu nie widzę na 74 -75 i że mogą byc zrobione w tydzień a nie trzy dni ?

Chłopie... ogarnij sie :!:
................
Tez skończyłem ......EOT
Ostatnio zmieniony 17 cze 2023, 15:41 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

Widze, że rynkowy przekręt odbija sie rownież czkawką starej gwardii.
No nieźle zakrecili ale to tylo baza pod odwrót. Nikt mnie teraz nie przekona, że to bedzie powtórka z plandemii.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

baxik pisze:
17 cze 2023, 07:47

a swoja drogą ja mam w dpie te wasze gadki i co jakis czas komentowanie tych bzdur na pewno w dyskusje juz sie nie bede na ten temat wdawał
to tu temat sezonowy swieta wakacja :)
skonczyłem
Co nie zmienia faktu, że jesteś mitoman i kłamczuszek :564:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Zablokowany