Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Slalas
Bywalec
Bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Slalas »

Piti_x pisze: 10 maja 2023, 12:30 Czy dźwignia 1:100 na Dukascopy Bank(Swiss) jest dostępna również dla klientów z EU?
Dźwignia jest ustawiana z poziomu platformy, max 1:200 tylko trzeba pamiętać, że dźwignia weekendowa zmniejsza się do 1:60, więc trzeba uważać z marginem

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
POLAKOSBANDITOS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: POLAKOSBANDITOS »

raposo pisze: 16 maja 2023, 17:35
kapart pisze: 16 maja 2023, 11:08 Bo traderzy dla których celem jest zarobek kilku %/dzień lewar 30:1 to aż nadto.
raposo nie pisze nic o celu na dzień, tylko: " jak ktoś chce modelu ECN, to i z reguły nie jedzie po bandzie z lewarem i też gra bardziej konserwatywnie", inetersuje mnie, czemu tak uważa?
Większa świadomość, rozsądniejsze podejście do ryzyka. Tak wynika przynajmniej z moich obserwacji. Dukascopy wybierają raczej bardziej zrównoważeni traderzy ale to oczywiście nie jest żadna wiarygodna statystyka tylko moja opinia na podstawie tego co widzę jak rozmawiam z traderami :)
Mam pytanie odnosnie DUKASCOPY Swiss. Konto posiadalem kilka late temu.
Natomiast gdy zakladalem tam konto to byla informacja, ze jesli sam wystapie o zeznanie podatkowe do US to oni mi takowe wystawia, jesli nie- to nie bedzie wystawione.
Wczoraj (26.09.2023) dostalem pismo o zlozeniu korekty zeznania rocznego za 2017r.
Bylo to wystawione na podstawie 'informacji z Biura Wymiany Informacji Podatkowych w Koninie, w ramach automatycznej wymiany informacji od zagranicznych administracji podatkowych'.
Teraz pytanie- czy na podstawie jakis przepisów samo DYKASCOPY Swiss to udostepnia, lub robi to na zadanie oragnów podatkowych w Polsce?
Dodam, ze pieniadze na depozyt byly wplacone z polskiego banku i tamtez zostaly wyplacone. BYcmoze jakis algorytm mógl ta transakcje wychwycic i poszedl wniosek o udostepnienie calkowitej aktywnosci mnie jako klienta?

Z góry dzieki za odp.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Chodzi o funkcjonujący od 2017 roku system wymiany skarbowej - CRS (Common Reporting Standard) - do którego należy Polska, Szwajcaria i cała masa innych krajów, nawet takich jak Seszele czy Bermudy. Jak to wszystko działa w praktyce?

Opisujemy to dokładnie w tym artykule:
https://forexclub.pl/handlujesz-u-zagra ... u-to-blad/

Koniecznie przeczytaj, a wszystko się wyjaśni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

POLAKOSBANDITOS pisze: 27 wrz 2023, 21:43
raposo pisze: 16 maja 2023, 17:35
kapart pisze: 16 maja 2023, 11:08 Bo traderzy dla których celem jest zarobek kilku %/dzień lewar 30:1 to aż nadto.
Większa świadomość, rozsądniejsze podejście do ryzyka. Tak wynika przynajmniej z moich obserwacji. Dukascopy wybierają raczej bardziej zrównoważeni traderzy ale to oczywiście nie jest żadna wiarygodna statystyka tylko moja opinia na podstawie tego co widzę jak rozmawiam z traderami :)
Mam pytanie odnosnie DUKASCOPY Swiss. Konto posiadalem kilka late temu.
Natomiast gdy zakladalem tam konto to byla informacja, ze jesli sam wystapie o zeznanie podatkowe do US to oni mi takowe wystawia, jesli nie- to nie bedzie wystawione.
Wczoraj (26.09.2023) dostalem pismo o zlozeniu korekty zeznania rocznego za 2017r.
Bylo to wystawione na podstawie 'informacji z Biura Wymiany Informacji Podatkowych w Koninie, w ramach automatycznej wymiany informacji od zagranicznych administracji podatkowych'.
Teraz pytanie- czy na podstawie jakis przepisów samo DYKASCOPY Swiss to udostepnia, lub robi to na zadanie oragnów podatkowych w Polsce?
Dodam, ze pieniadze na depozyt byly wplacone z polskiego banku i tamtez zostaly wyplacone. BYcmoze jakis algorytm mógl ta transakcje wychwycic i poszedl wniosek o udostepnienie calkowitej aktywnosci mnie jako klienta?

Z góry dzieki za odp.
To co napisał raposo :568:
Ale powiedz szczerze, to ty przelałeś kasę z konta szwajcarskiego do banku polskiego i nie rozliczyłeś się z US z tego?
Przecież to jest samobójstwo!
To, że szwajcarzy nie wystawili ci żadnego PITu nie oznacza, że nie musisz się z tego rozliczyć w Polsce.
Nawet jeżeli by nie było wymiany informacji, to twój bank jest zawsze zobowiązany poinformować KNF o każdej transakcji powyżej pewnej kwoty (której teraz nie pamiętam, ale ona nie jest aż taka wielka).
Nie warto ryzykować, bo to zbyt wiele może kosztować.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ninjaproject pisze: 28 wrz 2023, 14:01 Nawet jeżeli by nie było wymiany informacji, to twój bank jest zawsze zobowiązany poinformować KNF o każdej transakcji powyżej pewnej kwoty (której teraz nie pamiętam, ale ona nie jest aż taka wielka).
10 tys. EUR.
I bodajże nie KNF, tylko US. Z resztą obecnie chyba i tak mogą nam już dowolnie na konta zaglądać :P
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

THart
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: THart »

Czy Dukascopy oferuje CFD na akcje z giełdy amerykańskiej np. Apple, Tesla, itp. Nie mogę tego znaleźć na platformie JForex. CFD na akcje Szwajcarii, Japonii, Wielkiej Brytanii, itp. są - a na akcje USA nie ma. Może coś źle robię? Kilka lat temu nie było z tym problemu. Pamiętam, że miałem otwartą pozycje live na Tesla - po niewłaściwej stronie :) - gdy E.Musk ogłosił blef o 420 $ za akcje.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

THart pisze: 03 sie 2024, 15:19 Czy Dukascopy oferuje CFD na akcje z giełdy amerykańskiej np. Apple, Tesla, itp. Nie mogę tego znaleźć na platformie JForex.
Cześć,

U mnie widzę, że jest dostępnych ponad 600 spółek z USA. Jeśli nie widzisz w tym polu USA, to najlepiej skontaktować się z supportem - być może trzeba coś "zaakceptować", wypełnić jakieś FACTA czy inny "świstek", który wymyślił amerykański rząd :)
Screenshot 2024-08-03 at 20.14.40.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

O co chodzi z dźwignią, w ustawieniach rachunku mogę zmienić na 100 ale realnie nic się nie zmienia?
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

adamkaluza pisze: 21 wrz 2024, 16:47 O co chodzi z dźwignią, w ustawieniach rachunku mogę zmienić na 100 ale realnie nic się nie zmienia?
Możesz wrzucić screen, bez jakichś danych wrażliwych?

Domyślam się też, że masz konto w Dukascopy Bank? W EU tego nie ma, a nie mam już konta w Banku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Mam EU, w "ustawieniach konta - ustawienia handlowe - dźwignia" można zmieniać wartość dźwigni. Zmieniłem z 30 na 100 ale na rachunku nic się nie zmieniło, dlatego pytam jak to działa. Ogólnie jakoś tutaj dziwnie z tą dźwignią, bo każdy instrument ma jakąś przypisaną np. eur/jpy ma 1:30 a aud/jpy 1:20, jak się wyświetli w platformie wymagany depozyt i inne właściwości instrumentu to się te dźwignie wyświetlają i są różne dla różnych instrumentów.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

ODPOWIEDZ