Nie wiem czy słyszeliście/wiecie o tym, że Chiny również pobudowały jakieś magazyny na ropę i podobnie jak USA mogą w jakimś stopniu wpływać na cenę wyprzedając kiedy cena zbytnio wzrośnie. Na chwilę obecną podobno magazyny są pełne,a gospodarka raczej słabo rośnie w porównaniu do lat poprzednich(przed pandemią)
Co do dedolaryzacji to sprawa nie jest taka prosta, bo kraje które handlują muszą się w czymś rozliczać i jeżeli to nie jest waluta typu euro/dolar to po pewnym czasie zaczyna być problem u jednej ze stron. Jedyna szansa to Juan, ale chinom coś to nie na rękę podobno, coś pewnie przeliczają i im nie pasi. Piszę tu o dużych rynkach, nie jakichś tam państwach o potencjale 3 milionowego kraju rozwiniętego.
I jeszcze jedno co do dolca, to puki trwa wojna na wschodzie to mają jeszcze szansę /pod wpływem jakichś zdarzeń/face niusów itp itd podskoczyć jeszcze dość wysoko i znowu zjechać sporo poniżej dołka. Taką opcję widzę z walutami europejskimi nawet jak dolar za rok/dwa miałby być tańszy o 20-25%
DayTrading: Poniedziałek 15.05.2023
Re: DayTrading: Poniedziałek 15.05.2023
I jeszcze jedno co do dolca, to puki trwa wojna na wschodzie to mają jeszcze szansę /pod wpływem jakichś zdarzeń/face niusów itp itd podskoczyć jeszcze dość wysoko i znowu zjechać sporo poniżej dołka. Taką opcję widzę z walutami europejskimi nawet jak dolar za rok/dwa miałby być tańszy o 20-25%
[/quote]
a wg mnie wszelkiej masci analom chyba sie nudzi i tyle
znowu pisza ze hameryka moze zbankrutowac
dolar byl jest i dlugo jeszcze bedzie krol i tyle bo takie same bzdety lecialy jak edek byl wyzej 1,25
robia z kursami to co chca i jak chca i zaden juan nie bedzie waluta glowna bo nikt nie wie ile go naprawde jest . tak jak i rubli
najwyzej kiedys znowu koszyk zmienia i tyle
z jakiegos elliota to tylko pamietam ze nie domknał ostatnio 5tki na 0,86 bo zrobil tylko 0,95
tzn ze kiedys ja domknie
ale czy wczesniej znowu 1,2 nie zrobi tego dzis nikt nie wie
na dzis linia trendu wzrostowego jest na wyzej 1,16 i tylko to jest istotne
a czy planuja jeszcze zejsc do 1,05 czy nizej a to chaj ich jeden wielki wie i nam szkoda czasu by głowkowac bo to rynek pokaze
na dzis to istotne by indeksy spadly zgodnie z tym co co roku robia sell may itd a wtedy jeszcze dolar wzrosnie czyli jak zwykle bedziew i tyle
i dlatego mam ski na edku i nie czytam głupot amen
a dawno tak nie bylo zebym po sporym spadku wchodzil w ski na malym nawet podbiciu
tak samo indeksy gram ski i od dawna nie narzekam moze tylko na to ze za malo spadaja
i bardziej sie w tym mcu elek stawiac obawiam EOT
[/quote]
a wg mnie wszelkiej masci analom chyba sie nudzi i tyle
znowu pisza ze hameryka moze zbankrutowac
dolar byl jest i dlugo jeszcze bedzie krol i tyle bo takie same bzdety lecialy jak edek byl wyzej 1,25
robia z kursami to co chca i jak chca i zaden juan nie bedzie waluta glowna bo nikt nie wie ile go naprawde jest . tak jak i rubli
najwyzej kiedys znowu koszyk zmienia i tyle
z jakiegos elliota to tylko pamietam ze nie domknał ostatnio 5tki na 0,86 bo zrobil tylko 0,95
tzn ze kiedys ja domknie
ale czy wczesniej znowu 1,2 nie zrobi tego dzis nikt nie wie
na dzis linia trendu wzrostowego jest na wyzej 1,16 i tylko to jest istotne
a czy planuja jeszcze zejsc do 1,05 czy nizej a to chaj ich jeden wielki wie i nam szkoda czasu by głowkowac bo to rynek pokaze
na dzis to istotne by indeksy spadly zgodnie z tym co co roku robia sell may itd a wtedy jeszcze dolar wzrosnie czyli jak zwykle bedziew i tyle
i dlatego mam ski na edku i nie czytam głupot amen
a dawno tak nie bylo zebym po sporym spadku wchodzil w ski na malym nawet podbiciu
tak samo indeksy gram ski i od dawna nie narzekam moze tylko na to ze za malo spadaja
i bardziej sie w tym mcu elek stawiac obawiam EOT
By nie było zbędnych gadek pozycjonuję tylko czasem na demo
i nie mam zamiaru podawać który jest realny ani o tym pisać
tylko projekcje i tylko to co chcę
Nie napisałem tego jasno, ale chodziło mi raczej o szwajcara, tu od lat jest nazwijmy to równowaga z dolcem. Wahania rzędu 10%.
Dolar królem może być jak najbardziej, ale...nie może być tak, że ropa będzie po 100 dolców a kurs edka 1. To nie przejdzie, bo gospodarka UE padnie na pysk po 5 latach, a może i trzech. No chyba, że ceny na tych naszych wykresach są wymyślone/odrealnione od cen za które państwa/firmy faktycznie kupują ropę.
Dolar królem może być jak najbardziej, ale...nie może być tak, że ropa będzie po 100 dolców a kurs edka 1. To nie przejdzie, bo gospodarka UE padnie na pysk po 5 latach, a może i trzech. No chyba, że ceny na tych naszych wykresach są wymyślone/odrealnione od cen za które państwa/firmy faktycznie kupują ropę.
kontrakty sa na pewno 10letnie negocjowane takze klopoty mogsa miec firmy i bankrutowacsiux pisze: ↑15 maja 2023, 22:53Nie napisałem tego jasno, ale chodziło mi raczej o szwajcara, tu od lat jest nazwijmy to równowaga z dolcem. Wahania rzędu 10%.
kraje raczej nie chyba ze biedne
my chyba jeszcze jechalismy w ub roku na kontrakcie ktory pawlak podpisywal // i sporo przepłacił/ a kto to pamieta kiedy to bylo bo ja nie
a gej znowu wyzej 170 czyli ski to byla dpa nie biznes
By nie było zbędnych gadek pozycjonuję tylko czasem na demo