Z tego co widzę to forum przeznaczone jest dla naganiaczy, szkoleniowców i mentorów.
Polecam ich wszystkim, mimo, że żaden nigdy nie pokaże czy potrafi zarabiać, więc nie dajcie się nabrać

Wszędzie dobrze ale najlepiej psioczyć we własnym journalu co nie DS..DupnySystem pisze: ↑11 maja 2023, 20:25COfamdziennik będę kontynuował.
Uniosłem się honorem ze względu na wypowiedzi osób nie mających pojęcia o trejdingu w realu, którzy naciągają ludzi na szkolenia, mentoring itp, a sami nie potrafiący zarabiać. Te osoby są dla mnie jakimś cieniem, z którym kompletnie nie będę dyskutował. Jeśli ktoś chce z takimi współpracować, dyskutować lub rozmawiać to mogę tylko współczuć. A jednocześnie mogę powiedzieć, że nie szkoda mi leszczy dających się nabrać. Jest mi to obojętne.![]()
Ponad 90% trejdów dociera zdecydowanie dalej niż postawiony TP. A więc potencjał skąd brać dodatkowe zyski jest zawsze. I jedna z zasad spekulacji i AT mówi, że bardziej się liczy moment wyjścia niż wejścia w pozycje. Bo wyjście decyduje to jak duży mamy zysk i strateDupnySystem pisze: ↑13 maja 2023, 07:25Nie po Twoich postach. Twoje słowa mają rację, od dawna wiem, że wejścia jakie robię mają o wiele większy potencjał i powinienem brać z nich więcej itd.
No właśnie, 90%, i nikt nie jest tego w stanie wydusić, dlatego nie robie z tego wielkiego halo i nie cierpię. A wyjście jest kluczowe to wiadomo.Cblondyn pisze: ↑13 maja 2023, 08:42Ponad 90% trejdów dociera zdecydowanie dalej niż postawiony TP. A więc potencjał skąd brać dodatkowe zyski jest zawsze. I jedna z zasad spekulacji i AT mówi, że bardziej się liczy moment wyjścia niż wejścia w pozycje. Bo wyjście decyduje to jak duży mamy zysk i strate
A zdecydowana większość traderów w pogoni za skutecznością wlaśnie na wejście zwraca szczególną uwage. A na wyjście już nie. Może to jest główna przyczyna ponoszonych strat
Słuchaj jesteś na dobrym kierunku. Niewielkie zmiany czynią cuda a ta ogólnie wyglądasz jak DT z bardzo krótkim TP - dłuższa perspektywa to zerowanie depo. Zdecyduj się co chcesz robić. Ja nie zmienisz nic to masz gwarancję ze się znudzisz/zmęczysz w końcu FX. Skup się na tym co ty robisz a stejtmenty, myfxbook innych miej gdzieś. Żaden z nas nie robi nic odkrywczego wiec może zobacz jak to robią inni jest mnóstwo wiedzy w necie. I może w ten sposób dojdziesz do konkluzji co zrobić.DupnySystem pisze: ↑13 maja 2023, 07:25Nie po Twoich postach. Twoje słowa mają rację, od dawna wiem, że wejścia jakie robię mają o wiele większy potencjał i powinienem brać z nich więcej itd.
Tylko jestem jeszcze kilka lat przed Tobą, wiele lat temu zrobiłem ten skrót o którym piszesz ale po następnym kilku latach wyszło, że ten skrót nie działa.
Zrobiłem setki testów, i TP 9 pipsow najlepiej działa, ale wystarczy, że grałbym na TP 10 pipsow i już system traci.
Ale rację masz, że mimo wszystko powinienem jednak jakoś się zoptymalizować.
Nikt nie musi klepać mnie plecach, sam się mogę poklepać tym, że nie jestem na minus i nie boje się panicznie pokazać mojej gry, w odróżnieniu od 99% tutaj. Hahaha.
Pokazanie uczciwe gry lekko mnie mobilizuje.
A ten super setup to jak ma wyglądać? Tak tylko z ciekawości pytamDupnySystem pisze: ↑18 lip 2023, 23:17
Zmiana.
Dobry setup i gram ile fabryka dała. Nie ma co się oszukiwać![]()