Psycholog na giełdzie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Re: Psycholog na giełdzie

Nieprzeczytany post autor: DupnySystem »

SEROL666 pisze:
08 maja 2023, 14:46
NIkt nie wrzuca bo z myfxbook można więcej wyczytać niż się wydaje. A nikt jakby nie patrzeć nie bedzie pokazywał tego co robi na rynku jakimś przypadkowym obcym ludziom. Proszę sie nie obrażać ale tak jest. To tak jakby poprościć kogoś o wyciąg z konta osobistego większość z was pracuje na etatach - statystycznie - a po godzinach pukacie sobie 10-50 centów za PIPS i pokazujecie to nam. To wasz wybór. Czy ktoś dopytuje się was co robiće jak nie klikaćie na forum ?? Wiecie że większość z was będzie uwalać depo za depem ? Analizujemy wasze "dokonania" na rynku a tak naprawdę gdybyście powiedzieli coś o sobie to byście mieli odpowiedz czy przypadkiem nie marnujecie sobie czasu i życia.
:)) Dobre . Szczerze mówiąc lubię te argumenty tych co się boją jak ognia FF czy myfxbook
Tylko lewar na maxa ;)
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Trzeba ewentualnie umówić się na piwo, pokazać sobie nawzajem statmenty u uciąć temat. I wtedy można się mądrowac. A tak to ostre dyskusje osób które boją się FF nie mogą być brane na poważnie. Przynajmniej przez mnie, i te osoby muszą się liczyć że skoro są tacy guru to mogą być proszeni o dowód. :)
Tylko lewar na maxa ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

DupnySystem pisze:
08 maja 2023, 17:45
SEROL666 pisze:
08 maja 2023, 14:46
NIkt nie wrzuca bo z myfxbook można więcej wyczytać niż się wydaje. A nikt jakby nie patrzeć nie bedzie pokazywał tego co robi na rynku jakimś przypadkowym obcym ludziom. Proszę sie nie obrażać ale tak jest. To tak jakby poprościć kogoś o wyciąg z konta osobistego większość z was pracuje na etatach - statystycznie - a po godzinach pukacie sobie 10-50 centów za PIPS i pokazujecie to nam. To wasz wybór. Czy ktoś dopytuje się was co robiće jak nie klikaćie na forum ?? Wiecie że większość z was będzie uwalać depo za depem ? Analizujemy wasze "dokonania" na rynku a tak naprawdę gdybyście powiedzieli coś o sobie to byście mieli odpowiedz czy przypadkiem nie marnujecie sobie czasu i życia.
:)) Dobre . Szczerze mówiąc lubię te argumenty tych co się boją jak ognia FF czy myfxbook
Tak tak każdy z nas ma konto jedno na którym gra a drugie do "pokazywania" na różnej maści portalach. Nie wiem co macie w głowach. Ja obejrzałem setki rachunków na myfxbook i sie przeraziłem tym co ludzie robia. Juz nie mówiąc o tych naciągaczach w rodzaju: "Kup Pan System". . Ktoś tu podnósł argument NAUKI z kont forumowiczów.... to po prostu nie działa. DS ty jesteś po prostu wścibski, ciekawski.... :wink:
Czy ktoś "wyniósł" coś dla siebie oglądając twoje konto ?:
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.71
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Raczej nie wyniósł i nie wyniesie. Nie po to pokazuje swoją grę. Chodzi o to, że teraz jest setki mentorów którzy nie potrafią zarobić grosza pozal się boże trejderzy. Ja pokazuję, bo jeśli się madruje na forum to chce pokazać że nie tylko się madruje ale też gram real.

Z drugiej strony ok, są trenerzy jak papszun i ok, nie grają a dobrze trenują. :)
Ale wtej branży jest inaczej i jest masa oszustów, i jedynym sposobem na oddsianie ich jest pokazanie ich wyników. Niestety. Dlatego jak mam w stopce, bez pokazania wyników spada się do 3 ligi. I taki kalejdoscope to jest gość, trejder, gra i nie boi się pokazać. Inna liga niż takie ninje. Choć taki ninja też się przydaje. Proszę jaki ruch na forum :))
Tylko lewar na maxa ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

DupnySystem pisze:
08 maja 2023, 18:40
Raczej nie wyniósł i nie wyniesie. Nie po to pokazuje swoją grę. Chodzi o to, że teraz jest setki mentorów którzy nie potrafią zarobić grosza pozal się boże trejderzy. Ja pokazuję, bo jeśli się madruje na forum to chce pokazać że nie tylko się madruje ale też gram real.

Z drugiej strony ok, są trenerzy jak papszun i ok, nie grają a dobrze trenują. :)
Ale wtej branży jest inaczej i jest masa oszustów, i jedynym sposobem na oddsianie ich jest pokazanie ich wyników. Niestety. Dlatego jak mam w stopce, bez pokazania wyników spada się do 3 ligi. I taki kalejdoscope to jest gość, trejder, gra i nie boi się pokazać. Inna liga niż takie ninje. Choć taki ninja też się przydaje. Proszę jaki ruch na forum :))
Ty chyba nie patrzysz na parametry, które Ci staty wyświetlaja i nie wyciągasz wniosków dla siebie. Wiem że to przykre ale nie jesteś geniuszem FX skoro zapierniczasz skalpując
- na 14 instrumentach i znasz je na wylot ....
- W PORYWACH 4 LOTY na skalpie !!
- Wiesz że masz 8 zł profitu na trade ? - Nawet nie 2 USD !! A średni trade to prawie 1 lot
- Prowizje zabrały ci ponad 9K PLN
DSystem.jpg
Dla Ciebie strategia KISS 8) (Keep IT Simple S...)
- Wywal większość przynajmniej to wykreśliłem najlepiej skup sie na oczywistym (zakreśliłem na czerwono)
- rozmiar pozycji musi być tak że zabezpieczasz na BE ustawiasz TP idziesz w długą i masz w D co się stanie
- ja bym polecił wielkość pozycji 0,1-0,2 lota jak się da to dokładaj do zyskownych niech to zarabia
- Urwiesz 20-30 pips netto dziennie to będziesz zarabiał kilka razy więcej niż aktualnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Od dłuższego czasu gram już tylko na 2-3 parach, tych właśnie.
Poza tym, to wiesz, sporo testowałem i nie widzę nic lepszego od tego co gram.
Za geniusza się nie mam, nie wiem skąd ten wniosek.
Po prostu w tle pokazuje grę, bo uważam że dziennik bez ff to szajs nie dziennik.
Poza tym dla mnie liczy się tylko wynik a nie styl.
BE próbowałem nie raz ale nie jestem w stanie.
Dla mnie tylko skalp, niestety. Dłuższe trejdy to wg mnie dla wróżek tylko.
No ale racja, więcej wyciągnąć z tych trendów to pewnie byłby klucz do większego sukcesu:).
Ogólnie nie narzekam.
A te statystyki to dla mnie nie mają znaczenia, bo średni trejd 8 zł to co z tego, dla mnie świadczy to dobrym tajmingu wyjścia z pozycji. Często nie dopuszczam do sł, często wychodzę transakcjami na zero, transakcjami nie mającymi znaczenia. Albo wejścia minimalnymi pozycjami testowo. Więc te statystyki są całkiem przekłamane. To samo ktoś może powiedzieć że pipsami jestem na minus, jakie to ma znaczenie. Czasem wychodzę że stratą 1 USD na instrumencie co dał minus 500 pipsow, i taka transakcja przekłamuje całość.
No ale fakt, walczę z BE czy Trailing stopem, to jest moja wada :)
Tylko lewar na maxa ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

DupnySystem pisze:
08 maja 2023, 20:41
Od dłuższego czasu gram już tylko na 2-3 parach, tych właśnie.
Poza tym, to wiesz, sporo testowałem i nie widzę nic lepszego od tego co gram.
Za geniusza się nie mam, nie wiem skąd ten wniosek.
Po prostu w tle pokazuje grę, bo uważam że dziennik bez ff to szajs nie dziennik.
Poza tym dla mnie liczy się tylko wynik a nie styl.
BE próbowałem nie raz ale nie jestem w stanie.
Dla mnie tylko skalp, niestety. Dłuższe trejdy to wg mnie dla wróżek tylko.
No ale racja, więcej wyciągnąć z tych trendów to pewnie byłby klucz do większego sukcesu:).
Ogólnie nie narzekam.
A te statystyki to dla mnie nie mają znaczenia, bo średni trejd 8 zł to co z tego, dla mnie świadczy to dobrym tajmingu wyjścia z pozycji. Często nie dopuszczam do sł, często wychodzę transakcjami na zero, transakcjami nie mającymi znaczenia. Albo wejścia minimalnymi pozycjami testowo. Więc te statystyki są całkiem przekłamane. To samo ktoś może powiedzieć że pipsami jestem na minus, jakie to ma znaczenie. Czasem wychodzę że stratą 1 USD na instrumencie co dał minus 500 pipsow, i taka transakcja przekłamuje całość.
No ale fakt, walczę z BE czy Trailing stopem, to jest moja wada :)
"Od dłuższego czasu..." trzy dni :lol: :lol: dla skalpera miesiąc to już WIECZNOŚĆ :D :D
No nie ty nie masz absolutnie zielonego pojęcia o pewnych sprawach .... Tylko zrzeża cię ciekawość ile kto zarabia... 8) .
To jest najlepsze co napisałeś:"A te statystyki to dla mnie nie mają znaczenia, bo średni trejd 8 zł to co z tego...." :lol: :lol: :lol:
...... a dalej to poleciałeś jak Adam Glapiński :lol: :lol:
Ale mnie ubawiłeś ledwo radłem radę to napisać

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

I ja się ubawiłem jak czytam argumenty o pokazaniu FF że zżera mnie ciekawość. To jakaś bzdura. Nie interesuje mnie ile kto zarabia, tylko czy mądrala czy szkoleniowiec potrafi zarobić. A argumenty osób, które nigdy nie pokażą FF są naprawdę coraz śmieszniejsze. Pokaż swoje i zobaczymy kto bedzie się bardziej śmiał. Nawet taki danboo jest dla mnie lepszym traderem niż ktoś, się boi jak ognia FF i wymyśla bajki. Bo przynajmniej jest szczery i uczciwy.
Może 3 dni, może 1 dzień, jaka róznica. Gram jak uważam za stosowne. I też się uśmiałem, jak piszesz o tych statystykach. Widać, nie do końca rozumiesz o co kaman, co potwierdzają te śmieszne argumenty o pokazywaniu FF :))

A forum podupadło pewnie i dlatego, że zrobiło się miejscem do czesania nowych leszczy przez mentorów, szkoleniowców, naganiaczy i pseudotraderów. :)))) który w życiu nic nie ugrał, hahaha. Ale spoko, leszczy można czesać, na tym polega cały rynek.
Sory Panowie, że wchrzaniam się w biznes czesania leszczy i chrzanie takie głupoty o udowadnianiu gry.
:)
Tylko lewar na maxa ;)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

DupnySystem pisze:
08 maja 2023, 22:59
I ja się ubawiłem jak czytam argumenty o pokazaniu FF że zżera mnie ciekawość. To jakaś bzdura. Nie interesuje mnie ile kto zarabia, tylko czy mądrala czy szkoleniowiec potrafi zarobić. A argumenty osób, które nigdy nie pokażą FF są naprawdę coraz śmieszniejsze. Pokaż swoje i zobaczymy kto bedzie się bardziej śmiał. Nawet taki danboo jest dla mnie lepszym traderem niż ktoś, się boi jak ognia FF i wymyśla bajki. Bo przynajmniej jest szczery i uczciwy.
Może 3 dni, może 1 dzień, jaka róznica. Gram jak uważam za stosowne. I też się uśmiałem, jak piszesz o tych statystykach. Widać, nie do końca rozumiesz o co kaman, co potwierdzają te śmieszne argumenty o pokazywaniu FF :))

A forum podupadło pewnie i dlatego, że zrobiło się miejscem do czesania nowych leszczy przez mentorów, szkoleniowców, naganiaczy i pseudotraderów. :)))) który w życiu nic nie ugrał, hahaha. Ale spoko, leszczy można czesać, na tym polega cały rynek.
Forum upada ponieważ kto zrezygnował, ten zrezygnował, a kto się rozwinął i dalej traduje, ten już nie ma ochoty tutaj się udzielać między innymi z powodu takich mądralińskich jak ty, któremu się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadał, a w rzeczywistości nic nie wie. Typowy Dunning-Kruger.
A wiem cokolwiek o tym, bo piszą czasami do mnie starzy wyjadacze z tego forum co kiedyś regularnie na DT się udzielali i stanowili elitę tego forum.
I co ciekawe, to wielu z nich stosuje mój DSWS jako narzędzie pracy...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

ninjaproject pisze:
08 maja 2023, 23:15
Forum upada ponieważ kto zrezygnował, ten zrezygnował, a kto się rozwinął i dalej traduje, ten już nie ma ochoty tutaj się udzielać między innymi z powodu takich mądralińskich jak ty, któremu się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadał, a w rzeczywistości nic nie wie. Typowy Dunning-Kruger.
A wiem cokolwiek o tym, bo piszą czasami do mnie starzy wyjadacze z tego forum co kiedyś regularnie na DT się udzielali i stanowili elitę tego forum.
I co ciekawe, to wielu z nich stosuje mój DSWS jako narzędzie pracy...
chyba takich jak Ty naganiaczy i szkoleniowców, pseudotraderów :)))
I nie dziwie się, że ludzi odchodzą.
Dobrego biznesu i czesania leszczy. siemka ;)
Tylko lewar na maxa ;)

ODPOWIEDZ