Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Hmmm dobrze wiedzieć ;] myślę czy by jakiejś zrzutki na paczkę indykatorów Tro zorganizować.

TheRumpledOne to Michał czy Avrey?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Avrey :)

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

gutek04 pisze:Hmmm dobrze wiedzieć ;] myślę czy by jakiejś zrzutki na paczkę indykatorów Tro zorganizować.

TheRumpledOne to Michał czy Avrey?
Wiesz ile to wsparcie na pay pala kosztuje ??
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

szukam wskaźnika pokazującego, wyświetlającego cenę zamknięcia aktualnej świecy w momencie gdy ona się zamyka lub jak otwiera sie nowa jak kto woli, istnieje w ogle taki wskaźnik.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Utwórz sobie wskaźnik, i wystarczy że wpiszesz do START() poniższa linię:

Kod: Zaznacz cały

Comment("Cena otwarcia świecy: " + DoubleToStr(Open[0],MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS)));
Na wykresie w lewym górnym rogu będziesz miał podane.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Tig3r pisze:Utwórz sobie wskaźnik, i wystarczy że wpiszesz do START() poniższa linię:

Comment("Cena otwarcia świecy: " + DoubleToStr(Open[0],MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS)));
Na wykresie w lewym górnym rogu będziesz miał podane.
OK. dzieki działa, a dało by radę żeby w momencie zamkniecia aktualnej świecy wyświetlala sie jej cena zamkniecia, aż do zamknięcia kolejnej swiecy.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

simonyx pisze: OK. dzieki działa, a dało by radę żeby w momencie zamkniecia aktualnej świecy wyświetlala sie jej cena zamkniecia, aż do zamknięcia kolejnej swiecy.

Zmień powyższy kod na ten:

Comment("Cena otwarcia świecy: " + DoubleToStr(Open[0],MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS))+"\nBieżąca cena zamknięcia świecy: " + DoubleToStr(CLOSE[0],MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS)));
Powinno się w 2 linia ch wyświetlać, jeśli nie to zmień "" na "/" bo nie pamiętam czy dobrze zapamietałem

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Tig3r pisze:
simonyx pisze: OK. dzieki działa, a dało by radę żeby w momencie zamkniecia aktualnej świecy wyświetlala sie jej cena zamkniecia, aż do zamknięcia kolejnej swiecy.

Zmień powyższy kod na ten:

Comment("Cena otwarcia świecy: " + DoubleToStr(Open[0],MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS))+"\nBieżąca cena zamknięcia świecy: " + DoubleToStr(CLOSE[0],MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS)));
Powinno się w 2 linia ch wyświetlać, jeśli nie to zmień "" na "/" bo nie pamiętam czy dobrze zapamietałem
Nie do końca się zrozumieliśmy w takiej postaci cena zamkniecia jest tak naprawde ceną aktualna i zmienia się co tick.

Moze żle wytłumaczyłem chodzi mi o cos takiego, np. mamy świece 30min która otwiera się o 13stej i jej wartość to powiedzmy 1.3800 a zamyka się o 13.30 na poziomie 1.4800 i ja chciałbym żeby w momencie zamkniecia się tej świecy o godz.13.30 wyświetlala mi się jej cena zamknięcia te 1.4800 do zamknięcia kolejnej 30min swiecy do godz. 14stej itd.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie wiem o co ci chodzi.. Wydaje Ci się że da się znać cenę zamknięcia która będzie przy następnej świecy? No bez jaj MT4 przyszłości nie widzi..

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie, nie przy nastepnej tylko własnie tej która się już zamknie (czyli mozna by też powiedzieć, że poprzedniej) w momencie w którym się już zamknie. Nie wiem jak mam to już wytłumaczyc ale napewno nie ma to nic wspólnego z przewidywaniem przyszłości, bo przecież tą cenę widac na wykresie w momencie w którym ona się pojawia czyli w momencie zamkniecia swiecy i tę cenę chciałbym , zeby pokazywał wskaźnik.
W kodzie powyżej nie pokazuje ceny zamknięcia tylko aktualna cenę i w momencie zamknięcia świecy nie wyswietla jej ceny zamknięcia tylko aktualną cene już następnej swiecy która sie własnie otwiera.

edit.
ale zakrecilem chciałbym poprostu zeby wskaznik pokazywał cene zamkniecia poprzedniej swiecy od momentu w którym ona się zamknie czyli w którym otworzy sie już swieca aktualna.

Zablokowany