DayTrading: Wtorek 18.10.2022
Re: DayTrading: Wtorek 18.10.2022
ropa cmc i po lewej klin wzrostowy na edku popyt ale nie domknieta
dt i skracam ciut
ropa dt
dt i skracam ciut
ropa dt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

IMO
1% risk.
Zastanawiam się skąd biorą się ludzie, którzy przed recesją skupują akcje po takich cenach? Tym bardziej, że inflacja w USA nadal rośnie, a FED wyraźnie powtarza, że nawet jeżeli inflacja zacznie spadać i nawet jak już spadnie, to nadal będą utrzymywać wysokie stopy procentowe, żeby wykluczyć ewentualne odbicie CPI. Wiadomo, że FED chce eksportować inflację do innych krajów (jest to łatwe, bo za surowce płaci się w dolarach a zadłużenie krajów również spłaca się w dolarach), więc szybko stóp nie obniżą, żeby nie importować CPI z powrotem. Oni poczekają, aż inflacja spadnie również w pozostałych zaprzyjaźnionych krajach. Spotkanie FED-u jest 2 listopada, więc dopiero w przyszłym tygodniu ludzie sobie o nim przypomną, ale w tym tygodniu mogą być jeszcze wzrosty aż do piątku. Generalnie taka korekta jest super, będzie można dołożyć jeszcze lepsze shorty i spokojnie je trzymać co najmniej do końca roku. Rok 2023 będzie rekordowy pod względem liczby wszczętych postępowań upadłościowych i restrukturyzacyjnych.
Oczywiście zostawiam sobie pieniądze na wypadek gdyby indeksy wyskoczyły jeszcze wyżej niż 4k, bo (może to głupie), ale biorę pod uwagę, że FED podniesie stopy przed wyborami jedynie o 0,5, a po wyborach w grudniu o 0,75. Pod kątem wyborów byłaby to chytrzejsza zagrywka niż podwyżka w listopadzie o 0.75 a w grudniu o 0,5. Lepiej przed wyborami podnieść mniej, a po wyborach więcej. Wtedy mielibyśmy niezłą euforię na indeksach. A wybory w dniu 8 listopada.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2022, 10:31 przez mjk2000, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro zaczynamy jazdę na USD/PLN
asset chyba troszke za wczesnie moze piatek
mjk2000
Zastanawiam się skąd biorą się ludzie, którzy przed recesją skupują akcje po takich cenach?
a ja rozumiem
ktos kto kupuje akcje a sa ok 20 procent nizej niz byly w tym roku
to nie zwraca uwagi na infa z ktorymi bywa roznie?
oni po prostu traktuja te akcje jako inwestycje nie na miesiac ale na powiedzmy 5lat 10 lat
i maja w dpie ze moga ze moze kupic 5 czy 10 procent taniej niz dzis / najwyzej 10 proc taniej tez cos tam kupia

mjk2000
Zastanawiam się skąd biorą się ludzie, którzy przed recesją skupują akcje po takich cenach?
a ja rozumiem
ktos kto kupuje akcje a sa ok 20 procent nizej niz byly w tym roku
to nie zwraca uwagi na infa z ktorymi bywa roznie?
oni po prostu traktuja te akcje jako inwestycje nie na miesiac ale na powiedzmy 5lat 10 lat
i maja w dpie ze moga ze moze kupic 5 czy 10 procent taniej niz dzis / najwyzej 10 proc taniej tez cos tam kupia
Ostatnio zmieniony 18 paź 2022, 10:39 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
ani o tym pisać

-
- Fanatyk
No dobrze, inflacja wybory jeszcze ze dziwne ze ktos kupi akcjemjk2000 pisze: ↑18 paź 2022, 10:28Zastanawiam się skąd biorą się ludzie, którzy przed recesją skupują akcje po takich cenach? Tym bardziej, że inflacja w USA nadal rośnie, a FED wyraźnie powtarza, że nawet jeżeli inflacja zacznie spadać i nawet jak już spadnie, to nadal będą utrzymywać wysokie stopy procentowe, żeby wykluczyć ewentualne odbicie CPI. Wiadomo, że FED chce eksportować inflację do innych krajów (jest to łatwe, bo za surowce płaci się w dolarach a zadłużenie krajów również spłaca się w dolarach), więc szybko stóp nie obniżą, żeby nie importować CPI z powrotem. Oni poczekają, aż inflacja spadnie również w pozostałych zaprzyjaźnionych krajach. Spotkanie FED-u jest 2 listopada, więc dopiero w przyszłym tygodniu ludzie sobie o nim przypomną, ale w tym tygodniu mogą być jeszcze wzrosty aż do piątku. Generalnie taka korekta jest super, będzie można dołożyć jeszcze lepsze shorty i spokojnie je trzymać co najmniej do końca roku. Rok 2023 będzie rekordowy pod względem liczby wszczętych postępowań upadłościowych i restrukturyzacyjnych.
Oczywiście zostawiam sobie pieniądze na wypadek gdyby indeksy wyskoczyły jeszcze wyżej niż 4k, bo (może to głupie), ale biorę pod uwagę, że FED podniesie stopy przed wyborami jedynie o 0,5, a po wyborach w grudniu o 0,75. Pod kątem wyborów byłaby to chytrzejsza zagrywka niż podwyżka w listopadzie o 0.75 a w grudniu o 0,5. Lepiej przed wyborami podnieść mniej, a po wyborach więcej. Wtedy mielibyśmy niezłą euforię na indeksach. A wybory w dniu 8 listopada.
powiesz jaką zajmujesz pozycje pod te informacje?
a moze jaki sl badź negacje?
dolarki chętnie bym kupił 

ani o tym pisać