MT5
- ninjaproject
- Maniak
Re: MT5
Słyszeliście?
Brokerzy w USA przestali oferować MT5.
MT4 i MT5 nie są obecnie dostępne w sklepie Apple (IOS).
Jest to spowodowane tym, że firma MetaQuotes jest firmą rosyjską.
Nie usuwajcie obecnych zainstalowanych wersji i nie próbujcie ich updatować.
Brokerzy w USA przestali oferować MT5.
MT4 i MT5 nie są obecnie dostępne w sklepie Apple (IOS).
Jest to spowodowane tym, że firma MetaQuotes jest firmą rosyjską.
Nie usuwajcie obecnych zainstalowanych wersji i nie próbujcie ich updatować.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Zgadza się. Sytuacja jest jednak trochę bardziej skomplikowana, bo brokerzy z USA, którzy mieli MT5, nagle przeszli na MT4, a nie przestali nagle oferować produktów MetaQuotes.
Samo MQ zaprzecza, żeby winne były sankcje, ale...
Więcej pisałem dziś tutaj:
https://forexclub.pl/metatrader-4-i-5-z ... m-sankcje/
Jestem ciekaw jak będzie z bezpieczeństwem mobilnych z uwagi na brak przyszłych aktualizacji...
Samo MQ zaprzecza, żeby winne były sankcje, ale...
Więcej pisałem dziś tutaj:
https://forexclub.pl/metatrader-4-i-5-z ... m-sankcje/
Jestem ciekaw jak będzie z bezpieczeństwem mobilnych z uwagi na brak przyszłych aktualizacji...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Co masz na myśli przez "całą" historię?
Dostęp do danych historycznych możesz sobie ogarnąć poprzez "Centrum historii" (bywają przeciętnej jakości) lub poszukać po internecie (zazwyczaj do kupienia).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Przeczytaj ten artykuł najpierw:
https://forexclub.pl/wydluzenie-histori ... dukascopy/
W sumie z tym kopiowaniem historii z MT4 na MT5 ciekawy pomysł - chyba powinno się udać
W MT4/5 wejdź w menu Plik Otwórz folder danych history wchodzisz w folder z serwerem brokera i masz pliki .hst.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ninjaproject
- Maniak
Przede wszystkim, to w Narzędzia / Opcje / Wykresy ustaw w MT4 maksymalną liczbę "Słupki w historii".
W MT5 ustaw Maksymalna ilość Unlimited.
Potem na każdym interwale wciśnij i trzymaj klawisz "Home" aż się przestanie ładować.
Ile historii dostarcza broker to zależy od brokera, nie od platformy.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
-
- Bywalec
Proszę o podanie katalogu gdzie progam zapisuje profile , w MT4 znam miejsce gdzie . W tym nie mogę znaleźć
-
- Bywalec
znalazłem
podaje jak jest u mnie całą ścieżkę
c:/user/profil użytkownika/AppData/Roeaming/MetaQuotes/Terminal/D8D31ADAC626FE1912ef9CF2637/MQL5/Profiles/charts
i tu są zapisane wszystkie profile nadane z własnej nazwy
może się komuś przyda dziękuję i pozdrawiam
podaje jak jest u mnie całą ścieżkę
c:/user/profil użytkownika/AppData/Roeaming/MetaQuotes/Terminal/D8D31ADAC626FE1912ef9CF2637/MQL5/Profiles/charts
i tu są zapisane wszystkie profile nadane z własnej nazwy
może się komuś przyda dziękuję i pozdrawiam
Dzień dobry,
Poszukuje prostego narzędzie na mt5 gdzie mogę ustawić na wykresie linie buy/sell stop lub limit, Stop loss i parametry wielkości ryzyka w % w stosunku do depozytu. Z jakiegoś powodu na mql5.com nie mogę sciągnąć żadnego narzędzia z biblioteki
Poszukuje prostego narzędzie na mt5 gdzie mogę ustawić na wykresie linie buy/sell stop lub limit, Stop loss i parametry wielkości ryzyka w % w stosunku do depozytu. Z jakiegoś powodu na mql5.com nie mogę sciągnąć żadnego narzędzia z biblioteki
Cześć,
Wrzuć screen z tego jak chodzi Oanda i FxPro. Tylko z całego okna platformy (dane wrażliwe jak nr/nazwa konta czy stan depo zamaż). Zobaczymy o co może chodzić.
Wrzuć screen z tego jak chodzi Oanda i FxPro. Tylko z całego okna platformy (dane wrażliwe jak nr/nazwa konta czy stan depo zamaż). Zobaczymy o co może chodzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu