MT5

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 4944
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Słyszeliście?
Brokerzy w USA przestali oferować MT5.
MT4 i MT5 nie są obecnie dostępne w sklepie Apple (IOS).

Jest to spowodowane tym, że firma MetaQuotes jest firmą rosyjską.

Nie usuwajcie obecnych zainstalowanych wersji i nie próbujcie ich updatować.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 10014
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zgadza się. Sytuacja jest jednak trochę bardziej skomplikowana, bo brokerzy z USA, którzy mieli MT5, nagle przeszli na MT4, a nie przestali nagle oferować produktów MetaQuotes.

Samo MQ zaprzecza, żeby winne były sankcje, ale... ;)

Więcej pisałem dziś tutaj:
https://forexclub.pl/metatrader-4-i-5-z ... m-sankcje/

Jestem ciekaw jak będzie z bezpieczeństwem mobilnych z uwagi na brak przyszłych aktualizacji...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 10014
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: raposo »

chiccomax pisze:
25 mar 2023, 21:24
witajcie , mam pytanie jak mozna wgrac cala historie do mt5 ?
dzieki za pomoc
Co masz na myśli przez "całą" historię?

Dostęp do danych historycznych możesz sobie ogarnąć poprzez "Centrum historii" (bywają przeciętnej jakości) lub poszukać po internecie (zazwyczaj do kupienia).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 10014
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: raposo »

chiccomax pisze:
26 mar 2023, 11:21
historia wykresu na MT4 jest wieksza juz na MT5 , czy jest mozliwosc skopiowania z mt4 a mt5 , albo czy jest inna mozliwosc ?
Przeczytaj ten artykuł najpierw:
https://forexclub.pl/wydluzenie-histori ... dukascopy/

W sumie z tym kopiowaniem historii z MT4 na MT5 ciekawy pomysł - chyba powinno się udać :)

W MT4/5 wejdź w menu Plik -> Otwórz folder danych -> history -> wchodzisz w folder z serwerem brokera i masz pliki .hst.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 4944
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

chiccomax pisze:
26 mar 2023, 11:21
historia wykresu na MT4 jest wieksza juz na MT5 , czy jest mozliwosc skopiowania z mt4 a mt5 , albo czy jest inna mozliwosc ?
Przede wszystkim, to w Narzędzia / Opcje / Wykresy ustaw w MT4 maksymalną liczbę "Słupki w historii".
W MT5 ustaw Maksymalna ilość Unlimited.
Potem na każdym interwale wciśnij i trzymaj klawisz "Home" aż się przestanie ładować.

Ile historii dostarcza broker to zależy od brokera, nie od platformy.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

aramisrobi
Bywalec
Bywalec
Posty: 8
Rejestracja: 10 wrz 2015, 14:26

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: aramisrobi »

Proszę o podanie katalogu gdzie progam zapisuje profile , w MT4 znam miejsce gdzie . W tym nie mogę znaleźć

aramisrobi
Bywalec
Bywalec
Posty: 8
Rejestracja: 10 wrz 2015, 14:26

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: aramisrobi »

znalazłem
podaje jak jest u mnie całą ścieżkę
c:/user/profil użytkownika/AppData/Roeaming/MetaQuotes/Terminal/D8D31ADAC626FE1912ef9CF2637/MQL5/Profiles/charts

i tu są zapisane wszystkie profile nadane z własnej nazwy
może się komuś przyda dziękuję i pozdrawiam

LJZ99
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 1
Rejestracja: 15 lis 2023, 09:45

Re: MT5

Nieprzeczytany post autor: LJZ99 »

Dzień dobry,

Poszukuje prostego narzędzie na mt5 gdzie mogę ustawić na wykresie linie buy/sell stop lub limit, Stop loss i parametry wielkości ryzyka w % w stosunku do depozytu. Z jakiegoś powodu na mql5.com nie mogę sciągnąć żadnego narzędzia z biblioteki

ODPOWIEDZ