Polska, absurdy itp
Re: Polska, absurdy itp
Jeżeli chociaż część z tego jest prawdą to włos sie jeży. Oto przykład PiSbolszewii w pełnej krasie. I nie jest mi wcale do śmiechu
Polecam obejrzeć.
https://www.youtube.com/watch?v=OaV2X_wLDr4
Polecam obejrzeć.
Mateusz Piskorski "ruski" szpieg ba AS wśród szpiegów wsadzili go do więzienia i nic od lat nie mogą mu udowodnić. A tak naprawdę podpadł na ujawnianiu "metod" amerykańskiej polityki zagranicznej.Cblondyn pisze: ↑02 wrz 2022, 12:34Jeżeli chociaż część z tego jest prawdą to włos sie jeży. Oto przykład PiSbolszewii w pełnej krasie. I nie jest mi wcale do śmiechu
Polecam obejrzeć.
Sumliński wsadzony na wydobywczy za Kanclerza Tuska - temat WSI i Zbinia "Nic nie pamiętam" Komora się nie rusza bo to będzie bolało.
Prokuratorzy którzy "dojechali" Romana Kluskę chyba cały czas w biznesie. Kluska opowiadał że później poznał setki przedsiębiorców, którzy doświadczyli takiego "traktowania".
A gdy Chlebek na Hazard poszedł to w wagonach skończył - dla niego to wygnanie....

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Chlebowski
Można by wymieniać bez końca aferki jednych i drugich. Ja osobiście uważam że ani PO ani PiS nie powinni sprawować władzy. A sondaże wskazują że ludzie znów dają się omamić tandeciarzowi z Kaszub, gdzie banda gamoni nie potrafi stworzyć sensownej opozycji. Jak te barany z PO wygrają wybory to tylko dzięki błędom popełnionym przez konkurencję.
Ludzie - elektorat też oszalał wybiera miernoty a później się dziwią. Ba politycy mają znaczenie ale z reguły jak biorą się za gospodarkę to wszystko spie..olą i rozwalą. Cytując Ronalda Regana:
"Dziewięć najbardziej przerażających słów w języku angielskim brzmi: Jestem z rządu i przybyłem pomóc"
"If music is dying musicians are killing it" - MP
SEROL666 pisze: ↑02 wrz 2022, 14:52Jak się władza zmieni (oby szybko) to ci gały na wierzch wyjdą na widok afer PiSbolszewii. Co do tych wydumanych przez przydupasów/redaktorków przy PiS to są dla mnie tak wiarygodni jak ten wysoki koleś w okularach co prawde powie jak się pomyli
A taki Jakimowicz to chodzący prawdomówny/etyczny wzór dziennikarstwa![]()
![]()
- ninjaproject
- Maniak
Panowie dyskutanci!
Wy, tutaj, nie widzicie czegoś bardziej istotnego.
Nie ma znaczenia czy jedni, czy drudzy, ponieważ to zawsze tak samo działa, to jest taki zaklęty krąg.
Najpierw coś obiecują, a pod koniec kadencji zawsze jest korupcja, bo tam są tylko zwykli, głodni i prostaccy ludzie, którzy tylko chcą wykorzystać okazje i ustawić siebie i rodzinę na całe życie, bo inaczej by niczego nie osiągnęli.
Wszystkie systemy rządzące tym światem są niesprawiedliwe, ponieważ sama natura jest niesprawiedliwa.
Nikt jeszcze nie wymyślił takiego systemu, który byłby sprawiedliwy dla wszystkich.
A jeżeli wymyślił, to taki system okazuje się utopią.
Realia są takie, że jedni wolą być po stronie zachodu, a drudzy po stronie wschodu.
A Polska nie może być samowystarczalną enklawą otoczoną nieprzebytym murem - to jest nierealne.
Ja wolę być w Europie.
Zdecydowanie nie widzi mi się być w Federacji Rosyjskiej.
A skoro być w Europie, to należy współpracować, a nie tkwić w przeszłości - już minęło 77 lat od końca II WŚ.
Nie buduje się przyszłości babrząc się wciąż w przeszłości.
Nie ma znaczenia czy jedni, czy drudzy, ponieważ to zawsze tak samo działa, to jest taki zaklęty krąg.
Najpierw coś obiecują, a pod koniec kadencji zawsze jest korupcja, bo tam są tylko zwykli, głodni i prostaccy ludzie, którzy tylko chcą wykorzystać okazje i ustawić siebie i rodzinę na całe życie, bo inaczej by niczego nie osiągnęli.
Wszystkie systemy rządzące tym światem są niesprawiedliwe, ponieważ sama natura jest niesprawiedliwa.
Nikt jeszcze nie wymyślił takiego systemu, który byłby sprawiedliwy dla wszystkich.
Realia są takie, że jedni wolą być po stronie zachodu, a drudzy po stronie wschodu.
A Polska nie może być samowystarczalną enklawą otoczoną nieprzebytym murem - to jest nierealne.
Ja wolę być w Europie.
A skoro być w Europie, to należy współpracować, a nie tkwić w przeszłości - już minęło 77 lat od końca II WŚ.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Oczywiście że nikt nie chce być pod butem FR bo to cofnie nas w stosunku do innych o dekady. Na biznesie z UE wyszliśmy lepiej ale ale czy to wszystko na co nasz stać ??ninjaproject pisze: ↑02 wrz 2022, 15:52Panowie dyskutanci!
Ja wolę być w Europie.
https://forsal.pl/gospodarka/aktualnosc ... nking.html
Jedynym liderem jeżeli chodzi o UE to jesteśmy potęgą w transporcie przynajmniej kilka lat temu dzierżyliśmy 25% transportu UE. A i jeszcze sprzedaż jaj tylko że ile trzeba sprzedać jaj aby kupić jedn ą turbinę wiatrową. Wiem że to uproszczenie.
Zadaniem rządu jest ułatwiać i otwierać drzwi polskiemu biznesowi na wszystkich kierunkach.... I wtedy zasłużony pracownik polskiej dyplomacji który załatwił wielo milionowy kontrakt niech dostanie fuchę w zarządzie czy tam w radzie nadzorczej. Tak robą Amerykanie i Niemcy, ich ambasada w Chinach to jeden wielki dział handlowy.
Mocna potężna gospodarka plus sensownie wyważony budżet to - NIEMCY, które wywalą 100 mld EUR na zbrojenia to jest realne zagrożenie dla nas. Gdy USA odpuści Europę bo słabną w oczach to co nam zostanie ?? Tuskinio który się przylepi do "Niemieckiej opcji" za dekadę sprawi że nie mamy wsparcia.
Chiny ustawią się z najmocniejszym zawodnikiem w UE i ustanowią zasady handlu i bez jednego wystrzału pracujemy na niemiecką gospodarkę 50 lat.
Może trochę popłynąłem ale wiecie o co mi chodzi w PL nic się nie zmienia tylko kolesie u koryta , którzy potrafią wszystko spierniczyć
A na jakim to forum wyczytałeś, że USA słabnie?

Kondycje gospodarki USA pokazuje dolar i jego siła. I gospodarka USA bedzie jeszcze sie umacniała w związku z problemami UE z dostepem do ważnych surowców.
Co do Tuska to nawett dziecko zrozumie, że jak nie Rosja to Niemcy. A za nimi stoi UE. Nie bez powodu stworzono UE by mieć jakiś wpływ na gospodarke Niemiec i ich polityke. I im bardziej sie zwiążemy/połączymy gospodarczo z Niemcami/UE tym lepiej. Scenariusz węgierski nikomu w Polsce nie pasuje. No chyba, że Kurduplowi i jego bandzie oprychów ale chyba Polacy aż tacy głupi nie są. I nie będę zdziwiony gdy za jakiś czas Węgry dostana kopa z UE. Wszystko na to wskazuje.
I te śmieszne sny o potedze Polski

Kraj który nie potrafi wyprodukować swojego samochodu chce się równać z krajami wytwarzającymi produkty HI TECH. Zejdź na ziemie chłopaku

Każde dziecko wie że USA słabną.... oderwij się od polskiej reality PIShow. Koło historii sie toczy to już nasty raz gdy będzie zmiana hegemona. To jest proces oczywiście nie stanie się to w rok czy pięć. W Washingtonie, Moskwie i Pekinie uczą wszystkich że na świecie jest jeden kontynent - Euroazja i kontrola na nim stanowi kto rządzi światem. Amerykanie stopniowo wycofują się z bliskiego wschodu.Cblondyn pisze: ↑03 wrz 2022, 09:58A na jakim to forum wyczytałeś, że USA słabnie?![]()
Kondycje gospodarki USA pokazuje dolar i jego siła. I gospodarka USA bedzie jeszcze sie umacniała w związku z problemami UE z dostępem do ważnych surowców.
Co do Tuska to nawet dziecko zrozumie, że jak nie Rosja to Niemcy. A za nimi stoi UE. Nie bez powodu stworzono UE by mieć jakiś wpływ na gospodarke Niemiec i ich polityke. I im bardziej sie zwiążemy/połączymy gospodarczo z Niemcami/UE tym lepiej. Scenariusz węgierski nikomu w Polsce nie pasuje. No chyba, że Kurduplowi i jego bandzie oprychów ale chyba Polacy aż tacy głupi nie są. I nie będę zdziwiony gdy za jakiś czas Węgry dostana kopa z UE. Wszystko na to wskazuje.
I te śmieszne sny o potedze Polski![]()
![]()
![]()
Kraj który nie potrafi wyprodukować swojego samochodu chce się równać z krajami wytwarzającymi produkty HI TECH. Zejdź na ziemie chłopaku![]()
Niemcy też chcą zredukować "siłę" wpływu amerykanów. Co się stało jak USA urządzało szopkę z cłami dla Chin ? Pytali wszystkich jesteście z nami czy z chińczykami.... psy szczekały a karawana dalej jechała. USA nic nie ugrało. w TV to już szopka pokazująca "siłę" USA. A skąd bierze się wartość dolara ??? Zastanów się nad tym. Poczytaj sobie jak skończyła się hegemonia funta na świecie - nie myślę tu o wojnach.
O to aby w PL było jak jest i się nic nie zmieniało czuwa wschód i zachód. Tylko w filmach terrorystów ścigają służby w rodzaju CIA i NSA. NSA jest 4 razy większe od CIA ich główne zadanie to wywiad gospodarczy pilnują.. system Echelon podsłuchuje terrorystów z bliskiego wschodu w......Europie przez przypadek Merkelową podsłuchiwali

Izery nie będzie bo wszędzie gdzie się wydobywa lit zakontraktowano wydobycie na lata...
Tusk MOŻE skończy z tym szaleństwem drukowania pustego pieniądza. Ale jest miałkim politykiem serwował politykę "miłości" jak sam mówił no i jak wyszło wszyscy wiemy. A tu trzeba być "twardym" jak to Andriej mówi.
Jesteśmy w strefie zgniotu jak to geopolitycy mówią i historia pokazuje że mają rację. Jak przylepimy się do Niemiec to BND zadba abyśmy na długie lata byli rezerwuarem siły roboczej, odbiorcą ich "ekologicznego" prądu i spalali ruski gaz z niemieckiej rury.
Ruscy to sprawa oczywista. Ale trzeba z nimi gadać. Podczas gdy ta PiS...da z San Escobar razem z krótkim Jarosławem jechali na ruskich to Sek. stanu John Kerry wykonał 72 dzwonki do Władka przez rok mimo że w amerykańskim mainstream szła narracja podobna do naszej...
W 2014 nagrano rozmowę z Victorią Nuland i ambasadorem USA w Kijowie Geoffem Pyattem:
https://www.rp.pl/swiat/art12641521-wyc ... europejska
Dzisiaj rozkazy dla "polskich" polityków płyną z USA. Jak kaszubski kochanek dojdzie do koryta to z USA pogróżki a rozkazy z Berlina.
-
- Pasjonat
Ale heca, i co dalej z karierą ?
https://tvn24.pl/polska/jacek-kurski-od ... vp-6098252
Może znajdzie się zatrudnienie jako tancerz, ewentualnie chórzysta u Zenka ?
W końcu Jacuś lgnie do szerokiej publiczności jak ćma do lampy nocnej
https://tvn24.pl/polska/jacek-kurski-od ... vp-6098252
Może znajdzie się zatrudnienie jako tancerz, ewentualnie chórzysta u Zenka ?
W końcu Jacuś lgnie do szerokiej publiczności jak ćma do lampy nocnej
PiSbolszewicka swołocz w szczególności. Chociażby z powodu blokowania setek miliardów dla Polski z KPO. MILIARDÓW. To pewnie kilkadziesiąt wagonów kasy. Jak bardzo by się teraz te pieniądze przydały to chyba nie trzeba tłumaczyć/
Szanowne Panie, Szanowni Panowie, Drodzy Użytkownicy,
a ja mam takę kurwa propozycję,... abyśmy się trochę pośmiali. Co powiecie?
a ja mam takę kurwa propozycję,... abyśmy się trochę pośmiali. Co powiecie?