Platforma mt4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Jak w MetaEdytorze kliknę F1 to otwiera się okienko MQL4 Reference, a po chwili obok pojawia się drugie okienko. To drugie okienko MQL4 Reference po prostu usuwam, ale jest to trochę upierdliwe. Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 4078
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

grzegrzyw pisze:
07 lut 2022, 20:42
Jak w MetaEdytorze kliknę F1 to otwiera się okienko MQL4 Reference, a po chwili obok pojawia się drugie okienko. To drugie okienko MQL4 Reference po prostu usuwam, ale jest to trochę upierdliwe. Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć.
F1 to skrót do "Tematy pomocy" z zakładki "Pomoc".
U mnie się otwiera tylko jedno okno.
2022-02-07_211850.jpg
To raczej nie będzie związane z Meta Editorem, tylko coś w systemie.
Nawet jak klikam F1 kilkakrotnie, to nie wyskakują nowe okienka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Mam cztery platformy i na wszystkich ten problem występuje, trudno, będę dalej się z tym męczył. Szukałem w plikach (.ini) ale nic nie znalazłem.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 4078
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

grzegrzyw pisze:
07 lut 2022, 21:43
Mam cztery platformy i na wszystkich ten problem występuje, trudno, będę dalej się z tym męczył. Szukałem w plikach (.ini) ale nic nie znalazłem.
Może to?
2022-02-07_223024.jpg
https://www.winhelponline.com/blog/disa ... indows-10/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

To co podałeś zapobiega otwierania wyszukiwania Bing przez "F1". Ja z Binga nie korzystam. Otwieranie tego dodatkowego okienka pomocy trochę przeszkadza ale nie na tyle, bym za wszelką cenę szukał rozwiązania tego problemu. Dzięki Darku za próbę pomocy.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 4078
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

grzegrzyw pisze:
07 lut 2022, 23:09
To co podałeś zapobiega otwierania wyszukiwania Bing przez "F1". Ja z Binga nie korzystam. Otwieranie tego dodatkowego okienka pomocy trochę przeszkadza ale nie na tyle, bym za wszelką cenę szukał rozwiązania tego problemu. Dzięki Darku za próbę pomocy.
Tak, ale ja się tam doczytałem, że to się z dzieje z Microsoft Edge, samo, i że to przerzuca spowrotem na tą aplikację, z której F1 wciskasz, więc to by pasowało do twojego objawu.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 723
Rejestracja: 05 lip 2021, 20:35

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Hej. Dzięki Wam za pomoc!
***

Robiąc dzisiaj ALL IN ryzykujesz, że już jutro nie będziesz miał możliwości odkucia się.

Awatar użytkownika
Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 723
Rejestracja: 05 lip 2021, 20:35

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Problem ze wskaźnikami MT4. W zasadzie już kiedyś to miałem i się samo naprawiło, ale ponieważ dzisiaj problem wrócił, to zapytam tutaj:

Co jest grane?
Insert/Indicators i wybieram wskaźnik trendu Moving Average, a zamiast tego pokazuje mi Money Flow Index ?
Problem miałem tylko na pulpicie zdalnym z VPS-a, a nigdy na MT4 zainstalowanym na swoim kompie.

Ktoś się z tym już spotkał ?
***

Robiąc dzisiaj ALL IN ryzykujesz, że już jutro nie będziesz miał możliwości odkucia się.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 4078
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Mistyfikator pisze:
20 cze 2022, 12:19
Problem ze wskaźnikami MT4. W zasadzie już kiedyś to miałem i się samo naprawiło, ale ponieważ dzisiaj problem wrócił, to zapytam tutaj:

Co jest grane?
Insert/Indicators i wybieram wskaźnik trendu Moving Average, a zamiast tego pokazuje mi Money Flow Index ?
Problem miałem tylko na pulpicie zdalnym z VPS-a, a nigdy na MT4 zainstalowanym na swoim kompie.

Ktoś się z tym już spotkał ?
Nie, nigdy się z takim wypadkiem nie spotkałem, ale być może dlatego, że ja zasadniczo nigdy nie korzystam z tej ścieżki wybierania wskaźników. Zawsze wrzucam z okna "Nawigator".
Moving Average jest w folderze Wskaźniki trendu.
Money Flow Index jest w folderze Wskaźniki wolumenu.
To raczej jest dosyć dziwne, jeżeli tak się dzieje, jak opisujesz.
Może być jakiś złośliwy wirus, który miesza ścieżki dostępu.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 723
Rejestracja: 05 lip 2021, 20:35

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Co prawda wystarczy ponowne uruchomienie MT4.

Niemniej jest to dziwne oraz irytujące, a na dodatek powtarza się nie pierwszy raz. Stąd dociekliwość odnośnie przyczyn.

Póki co będę stosował stare sprawdzone rozwiązanie w postaci restartu programu.
Reinstall również już był.

Na szczęście nie schrzaniło się jeszcze na amen
***

Robiąc dzisiaj ALL IN ryzykujesz, że już jutro nie będziesz miał możliwości odkucia się.

ODPOWIEDZ