Pomyje w Ryje.
Re: Pomyje w Ryje.
Na GBP/USD był fajny sygnał ale ja nie miałem czasu ,
Rynek był mocno wyprzedany COT to pokazywał korekta wisiała w powietrzu.
Rynek był mocno wyprzedany COT to pokazywał korekta wisiała w powietrzu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozytywna dywergencja na D1 sugerująca odwrócenie
Formacja przenikania również D1 sygnał był 16.05
Na H1 można było się doszukać również kilku kolejnych dywergencji zakończonych fałszywym wybiciem i świecą objęcia ale tego to bym nie dostrzegł bo DT nie gram . Czy bym wchodził teraz ? raczej nie , dziś dużo danych w kalendarzu a jutro piątek dzień w którym zwykle rynek idzie w przeciwną stronę od tej w którą szedł cały tydzień
- ninjaproject
- Maniak
A ja napiszę znacznie prościej z perspektywy W1:
Jeżeli by poszło dalej w dół i wyjęło BE+, a my nie wzięliśmy profitu, to ponowić proces na niższym poziomie.
Należało, po prostu, wejść Long po cenie 50% z SL na cenie 61,8%, i już mieć zabezpieczone BE+.Jeżeli by poszło dalej w dół i wyjęło BE+, a my nie wzięliśmy profitu, to ponowić proces na niższym poziomie.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
trafiłem dzisiaj na ten wątek i jestem pod wrażeniem ocen wejść/wyjść które zaprezentował nam mentor ninjaproject... najlepszy cytat "Chodzi o to, żeby sprzedać, kiedy jest drogo, a nie kiedy jest tanio."
:D:D po fakcie to każdy wie czy było drogo czy tanio
zresztą jesli FreeWay gdzieś wchodzi a gdzieś wychodzi to znaczy że miał jakiś powód i dla niego to wyglądało inaczej niż dla innych
zresztą noż k.. jeśli wszyscy będziemy na wykresie widzieć to samo to chyba ten rynek nie miałby sensu
ninjaproject zawsze byłeś pomocny jeśli chodzi o wskaźniki, EA itd.. ale wymądrzanie się na historii to typowo szkoleniowe zagrywki...

Kolejny mistrz analizy wstecznej, następnym razem napisz w day trading kiedy wejść i wyjść jak jesteś taki dobry w ocenie w którą stronę pójdzie rynek.ninjaproject pisze: ↑26 maja 2022, 11:27A ja napiszę znacznie prościej z perspektywy W1:
GBPUSDW1.jpg
Należało, po prostu, wejść Long po cenie 50% z SL na cenie 61,8%, i już mieć zabezpieczone BE+.
Jeżeli by poszło dalej w dół i wyjęło BE+, a my nie wzięliśmy profitu, to ponowić proces na niższym poziomie.
Przy okazji gratuluję Freeway za wynik
- ninjaproject
- Maniak
Naucz się czytać ze zrozumieniem.dopra pisze: ↑29 maja 2022, 17:49Kolejny mistrz analizy wstecznej, następnym razem napisz w day trading kiedy wejść i wyjść jak jesteś taki dobry w ocenie w którą stronę pójdzie rynek.ninjaproject pisze: ↑26 maja 2022, 11:27A ja napiszę znacznie prościej z perspektywy W1:
GBPUSDW1.jpg
Należało, po prostu, wejść Long po cenie 50% z SL na cenie 61,8%, i już mieć zabezpieczone BE+.
Przy okazji gratuluję Freeway za wynik
Ja nic nie napisałem o tym, w którym kierunku cena pójdzie.
Ja napisałem co należało zrobić.
Nigdy nie wiesz, w którym kierunku cena pójdzie.
Jedyne co możesz wiedzieć, to co robić i czego nie robić.
A ja nie mam zamiaru się bawić w przewidywanie i wróżenie z fusów.
to napisz następnym razem na forum co należy zrobić, bo mądrych traderów omawiających wykres z lewej jest na pęczki
- ninjaproject
- Maniak
Napisałem wystarczająco dużo.
Nie mam zamiaru robić prezentów.