Pomyje w Ryje.
Pomyje w Ryje.
Statement najpierw
plik rar co i jak gram będzie jak będzie setup

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
Re: Pomyje w Ryje.
Spoko wynik, ale w sumie już pokazywałeś staty w ubiegłym roku. Gratki za profitowanie w dłuższej perspektywie 
Podziwiam średni czas zyskownych transakcji, bo wiem, że sam nigdy bym tyle nie usiedział

Podziwiam średni czas zyskownych transakcji, bo wiem, że sam nigdy bym tyle nie usiedział
- ninjaproject
- Maniak
No tak, rzeczywiście widać pomyje...
Skuteczność 57% - żadna rewelacja, raczej norma.
No i maksymalne obsunięcie też o czymś świadczy przy takim średnim zysku...
Szkoda by mi było czasu na taki trejding.
Taka gra nie jest warta świeczki.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
ninjaproject pisze: ↑07 maja 2022, 01:14No tak, rzeczywiście widać pomyje...

Spokojnie ja też od DT i skalpingu zaczynałem , mnóstwo czasu na to poświęciłem a wyniki oscylowały w granicach max +5% odlicz podatek i inflacje 12% jeszcze prowizje od mnóstwa otwieranych pozycji to w ujęciu nominalnym jesteś w plecyMistyfikator pisze: ↑07 maja 2022, 01:06Spoko wynik, ale w sumie już pokazywałeś staty w ubiegłym roku. Gratki za profitowanie w dłuższej perspektywie

-
- Pasjonat
Rozumiem, ja już widzę, że taki FX trading to w ogóle nie są żarty. Nawet nie spodziewałem się, że to aż tak "gruby" temat. Ale że mam jeszcze czas i póki co siły żeby nad tym siedzieć, to spróbuję rozkminić system.FreeWay pisze: ↑07 maja 2022, 02:56
Spokojnie ja też od DT i skalpingu zaczynałem , mnóstwo czasu na to poświęciłem a wyniki oscylowały w granicach max +5% odlicz podatek i inflacje 12% jeszcze prowizje od mnóstwa otwieranych pozycji to w ujęciu nominalnym jesteś w plecyBardzo duża część ludzi ma krotką "pamięć finansową" powiedzmy że ktoś zaczynał od jakiś strategii wskaźnikowych typu macd rsi stoch wyzerował na tym konto porzucił to i przeskoczył na coś innego np EA eliota fibo itp i tu również kasy na tym nie było , po jakimś czasie taka osoba przerobione ma większość metod handlowych AT a że jest ich mnóstwo i dziennik mało kto prowadzi to w perspektywie kilkunastu lat zapomina że wraca do tego na czym stracił .
Na bank to nie jest tak łatwe, że można sobie wchodzić po jakimś prostym wskaźniku i zarabiać.
Tu jest kwestia detali, ale na 100% da się przechylić przewagę na swoją stronę. Pewnie na każdym TF są sposoby. Inny temat, że większość nie znajdzie "systemu".
Ja tam zaryzykuję, poświęcę jeszcze czas ma walkę na wykresach m1 i m5. Może akurat się uda, ale w tym momencie trading wydaje mi się tak cholernie trudny, że prędzej się zdziwię jak zacznę z tego regularnie zarabiać powiedzmy taką średnią wypłatę. Bo jakakolwiek kolejna bolesna "lekcja" w tej materii już mnie nie zaskoczy
Intrygująca nazwa wątku... Oczekujące zlecenia chyba dają ci sporo SL
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Statement OK, gratulacje. Pisałeś jednak wcześniej, że podłączysz konto pod myfxbook czy coś w tym stylu.
Planujesz tak zrobić, czy się rozmyśliłeś ?
Zerknąłem na szczegóły. Maksymalne obsunięcie to 500 PLN. Nie wiadomo o jakim kapitale mowa. Jeśli kapitał wynosi 5k, to maksymalne obsunięcie na poziomie 10% to w sumie nic takiego. Takie rzeczy się zdarzają. Za to zysk wyniósłby wtedy 100%.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- ninjaproject
- Maniak
Jak nie wiadomo?MarioDM pisze: ↑07 maja 2022, 12:55Statement OK, gratulacje. Pisałeś jednak wcześniej, że podłączysz konto pod myfxbook czy coś w tym stylu.
Planujesz tak zrobić, czy się rozmyśliłeś ?
Zerknąłem na szczegóły. Maksymalne obsunięcie to 500 PLN. Nie wiadomo o jakim kapitale mowa. Jeśli kapitał wynosi 5k, to maksymalne obsunięcie na poziomie 10% to w sumie nic takiego. Takie rzeczy się zdarzają. Za to zysk wyniósłby wtedy 100%.
Zaczynał od ok 500. Nawet przy 5000 to DD 10% jest fatalny.
Może się tłumaczyć jak chce, ale taki trading nie jest wart marnowania czasu na niego.
Nie o takie coś walczymy!
Taka zabawa w trading, przy okazji, po pracy.
O to wam tu chodzi?
Jeżeli wam o takie coś chodzi, to nie mam więcej pytań.
- ninjaproject
- Maniak
Poza tym, to nie wiem czy zwróciliście uwagę na jeden szczegół:
Na tym nie można bazować żadnych wniosków.
To jest, po prostu, rozłożone w czasie, bo dopiero okres ok. 5-ciu lat będzie w miarę reprezentatywny.
A na dobrą sprawę, to dopiero 10-ciu lat.
Ponieważ w takim tempie przez 10 lat można się spodziewać ok. 500 - 800 transakcji, co jest nadal mało.
Jeżeli macie 10-20 lat czasu na sprawdzenie strategii, to powodzenia życzę.
84 transakcje to nie jest nawet próbka reprezentatywna, a to na przestrzeni roku.Na tym nie można bazować żadnych wniosków.
To jest, po prostu, rozłożone w czasie, bo dopiero okres ok. 5-ciu lat będzie w miarę reprezentatywny.
A na dobrą sprawę, to dopiero 10-ciu lat.
Ponieważ w takim tempie przez 10 lat można się spodziewać ok. 500 - 800 transakcji, co jest nadal mało.
Jeżeli macie 10-20 lat czasu na sprawdzenie strategii, to powodzenia życzę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.