VPS pod ICMarkets

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 420
Rejestracja: 05 mar 2008, 00:40

VPS pod ICMarkets

Nieprzeczytany post autor: oiro »

Poszukuję VPS'a pod ICMarkets, z oferowanych i reklamowanych przez ICM są 3 oferty analogiczne cenową (https://www.icmarkets.com/en/forex-trad ... ate-server). Czy warto? Jeśli tak to która jest najlepsza? - Beeks FX VPS ma chyba najlepsze parametry, choć waham się z https://newyorkcityservers.com/icmarkets-vps. Z góry dziękuje za rady.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 739
Rejestracja: 20 lip 2010, 10:54

Re: VPS pod ICMarkets

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Nie doczytałem jaki rodzaj gry Ciebie interesuje, ale jeżeli owe serwery nie oferują znacząco lepszego pinga od Twojej lokalizacji i nie bijesz się o kilka punktów to VPS nie jest Tobie potrzebny.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 420
Rejestracja: 05 mar 2008, 00:40

Re: VPS pod ICMarkets

Nieprzeczytany post autor: oiro »

Mustafa pisze:
24 kwie 2022, 22:04
Nie doczytałem jaki rodzaj gry Ciebie interesuje, ale jeżeli owe serwery nie oferują znacząco lepszego pinga od Twojej lokalizacji i nie bijesz się o kilka punktów to VPS nie jest Tobie potrzebny.
Wiem, zawieram 2-5 trans dziennie, zależy mi głównie na bezawaryjności, ping akurat nie ma dla mnie aż takiego znaczenia

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 739
Rejestracja: 20 lip 2010, 10:54

Re: VPS pod ICMarkets

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Na dwie transakcje dziennie VPS jest zbędny. Oni piszą że mają pingi około 1 - 0,5 ms w scalpingu takie połączenie jest istotne. Dawno nie korzystałem z VPS ale kiedyś te tanie miewały zwiechy i resety, jak jest w tym przypadku nie wiem. Teraz są naprawdę dobre łącza, osobiście postawiłbym u siebie serwer, bo miałbym nad nim pełną kontrolę. Albo wziąć dwa VPS i własny serwer oraz napisać EA tak żeby się uzupełniały.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

MomentW
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 26 kwie 2022, 13:06

Re: VPS pod ICMarkets

Nieprzeczytany post autor: MomentW »

Linux w ovh i masz spokoj tylko trzeba miec to dobrze skonfigurowane :)

ODPOWIEDZ