MT4 ile wykresów z EA.

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 945
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Witam. Chce kozystac z jednego konta wiec na VPS otwarte mam jedna MT4. Server 1 core, 1GB ram, 20GB hdd, Windows 8. Na jednej platformie mogę otworzyć 24 wykresy dla 24 par walutowych oczywiście jeden wykres to jeden EA. Wszystkich EA będzie 3?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3896
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

valkiria pisze:
10 kwie 2022, 12:53
Witam. Chce kozystac z jednego konta wiec na VPS otwarte mam jedna MT4. Server 1 core, 1GB ram, 20GB hdd, Windows 8. Na jednej platformie mogę otworzyć 24 wykresy dla 24 par walutowych oczywiście jeden wykres to jeden EA. Wszystkich EA będzie 3?
Na jednej karcie wykresu może pracować jeden EA.
Czyli, jak masz 24 karty wykresów, to możesz mieć 24 sztuki EA, po jednym na każdym.
Oczywiście, EA nie powinny się gryźć ze sobą.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3896
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

ninjaproject pisze:
10 kwie 2022, 13:58
valkiria pisze:
10 kwie 2022, 12:53
Witam. Chce kozystac z jednego konta wiec na VPS otwarte mam jedna MT4. Server 1 core, 1GB ram, 20GB hdd, Windows 8. Na jednej platformie mogę otworzyć 24 wykresy dla 24 par walutowych oczywiście jeden wykres to jeden EA. Wszystkich EA będzie 3?
Na jednej karcie wykresu może pracować jeden EA.
Czyli, jak masz 24 karty wykresów, to możesz mieć 24 sztuki EA, po jednym na każdym.
Oczywiście, EA nie powinny się gryźć ze sobą.
Zasadniczo, według dokumentacji, maksymalna ilość EA na jednej platformie MT4 wynosi 100.
Maksymalna liczba platform na jednej sesji Windows to 32-wie.
Ale, oczywiście, wszystko zależy od siły obliczeniowej systemu.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 945
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Tak zgadza się i to wiem. Pytanie czy opisany powyżej serwer uciągnie mi jedną platformę mt4 z 12 parami walutowymi czyli 12 ea. Kolejne pytanie czy jak podmienie ea na inny ale wpiszę ten sam magic co miał poprzednik czy nowy przejmie jego tranzakcje?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3896
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

valkiria pisze:
10 kwie 2022, 23:50
Tak zgadza się i to wiem. Pytanie czy opisany powyżej serwer uciągnie mi jedną platformę mt4 z 12 parami walutowymi czyli 12 ea.
Potrzebujesz to pytanie zadać administratorowi serwera.
valkiria pisze:
10 kwie 2022, 23:50
Kolejne pytanie czy jak podmienie ea na inny ale wpiszę ten sam magic co miał poprzednik czy nowy przejmie jego tranzakcje?
Magic Number dotyczy tylko tego EA, do którego jest napisany.
Odnośnie przejmowania transakcji, to jeżeli EA nie jest w stanie rozpoznać transakcji, które ten EA otworzyło, to będzie zarządzał także transakcjami, które otworzyło inne EA. Zasadniczo po to jest Magic Number, żeby tego uniknąć.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9787
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ninjaproject pisze:
11 kwie 2022, 00:24
valkiria pisze:
10 kwie 2022, 23:50
Tak zgadza się i to wiem. Pytanie czy opisany powyżej serwer uciągnie mi jedną platformę mt4 z 12 parami walutowymi czyli 12 ea.
Potrzebujesz to pytanie zadać administratorowi serwera.
A czy to nie będzie tak, że wszystko zależy od tego jakie to EA, ile czynności wykonują i z jaką częstotliwością?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3896
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 ile wykresów z EA.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

raposo pisze:
21 kwie 2022, 09:44
ninjaproject pisze:
11 kwie 2022, 00:24
valkiria pisze:
10 kwie 2022, 23:50
Tak zgadza się i to wiem. Pytanie czy opisany powyżej serwer uciągnie mi jedną platformę mt4 z 12 parami walutowymi czyli 12 ea.
Potrzebujesz to pytanie zadać administratorowi serwera.
A czy to nie będzie tak, że wszystko zależy od tego jakie to EA, ile czynności wykonują i z jaką częstotliwością?
Tak, na pewno jest wiele czynników, które trzeba wziąć pod uwagę.
Ostatecznie, taki VPS to serwer wirtualny, ale on jest gdzieś na serwerach tego brokera, a wszystko ma swoje ograniczenia,
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

ODPOWIEDZ