DayTrading: Wtorek 15.03.2022
DayTrading: Wtorek 15.03.2022
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Wtorek 15.03.2022
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.03.2022
Post autor: navik » 14 mar 2022, 23:50
Jeszcze trochę muszę sie pomęczyć , potem pier...ne kluczykami i tyle mnie widzieli.
..................
Zrozumieliśmy sie.
Nie mam pojęcia co jest głównym towarem wożonym na wschód. Bladego pojęcia nie mam.
...................
Czy sie zmienił trend ? Ale o jaki interwal chodzi ?
Powiem tak :
H4-spadkowo ale możliwe jutro odreagowanie dzisiejszej sesji do 13200? ( strzelam)
D1 - spadkowo , jeżeli połamiemy 13020 ( ostatni dołek ) to najbliższy przystanek jest na 12544
W1 - spadkowo do 12557- 12336 jak tam nie bedzie reakcj byków to lecimy nizej na 10700.
Generalnie to na wyższych interwałach jest S bezpieczniejsze do gry....
DT to wiadomo ze inna bajka.
Na nygusa patrzę przez pryzmat SP . A na sp widziałbym zejście na poziom minimum 4005 ( D1) mam tez szczelinę do domknięcia na poziomie 4015-4020 z dnia 01.04.2021r . Poziom 4000 nie był NIGDY testowany od góry , wiec kiedy jak nie teraz ?
 testowany od góry , wiec kiedy jak nie teraz ?
Jeżeli połamiemy poziom 4000 na SP to wtedy na NQ mozemy poleciec na 12557-12336 .
Dla mnie kluczowym poziomem jest właśnie poziom 4000 na SP . Jeżeli tam byki nie zareagują i nie bedzie mocnego odbicia to lecimy nawet na 3600 (W1) na SP a nygus to strach myślec ...10700?
Na poziomie 3500 jest 50% fibo całego wzrostu pandemicznego wiec co stoi na przeszkodzie żeby tam zejść ?
Dla mnie cały czas spadkowo jest , sentyment na świecie tez niezbyt dobry do wzrostów . Raczej bezpieczniej jest grać S ....
No ale wiadomo ze DT to inna sprawa . Trzeba pilnować i palec mieć na Enter
Dzięki navik, w imieniu swoim i reszty Nie no kurwa Ty to dopiero jesteś analizator
 Nie no kurwa Ty to dopiero jesteś analizator 

Post autor: navik » 14 mar 2022, 23:50
Jeszcze trochę muszę sie pomęczyć , potem pier...ne kluczykami i tyle mnie widzieli.
..................
Zrozumieliśmy sie.
Nie mam pojęcia co jest głównym towarem wożonym na wschód. Bladego pojęcia nie mam.
...................
Czy sie zmienił trend ? Ale o jaki interwal chodzi ?
Powiem tak :
H4-spadkowo ale możliwe jutro odreagowanie dzisiejszej sesji do 13200? ( strzelam)
D1 - spadkowo , jeżeli połamiemy 13020 ( ostatni dołek ) to najbliższy przystanek jest na 12544
W1 - spadkowo do 12557- 12336 jak tam nie bedzie reakcj byków to lecimy nizej na 10700.
Generalnie to na wyższych interwałach jest S bezpieczniejsze do gry....
DT to wiadomo ze inna bajka.
Na nygusa patrzę przez pryzmat SP . A na sp widziałbym zejście na poziom minimum 4005 ( D1) mam tez szczelinę do domknięcia na poziomie 4015-4020 z dnia 01.04.2021r . Poziom 4000 nie był NIGDY
 testowany od góry , wiec kiedy jak nie teraz ?
 testowany od góry , wiec kiedy jak nie teraz ?Jeżeli połamiemy poziom 4000 na SP to wtedy na NQ mozemy poleciec na 12557-12336 .
Dla mnie kluczowym poziomem jest właśnie poziom 4000 na SP . Jeżeli tam byki nie zareagują i nie bedzie mocnego odbicia to lecimy nawet na 3600 (W1) na SP a nygus to strach myślec ...10700?

Na poziomie 3500 jest 50% fibo całego wzrostu pandemicznego wiec co stoi na przeszkodzie żeby tam zejść ?
Dla mnie cały czas spadkowo jest , sentyment na świecie tez niezbyt dobry do wzrostów . Raczej bezpieczniej jest grać S ....
No ale wiadomo ze DT to inna sprawa . Trzeba pilnować i palec mieć na Enter
Dzięki navik, w imieniu swoim i reszty
Nauczyłeś mnie tak, że nygusa gram tylko na Elę. Teraz oczywiście tylko na dołkach i zawsze jakiś, większy, mniejszy plus był. Teraz też mam Elę ale...do 13200-13300 i tylko dlatego, że nie mogłem się doczekać na 12920 

Ja mało gram teraz bo czasu brak przez robotę  i trochę mi przetrzepali dupe, dlatego odpuściłem na trochę  . Dzis jest pierwszy raz jak siedze sobie ( dla relaksu) przed kompem od wybuchu wojny i patrzę i knuje scenariusze  

Ale ogólnie to bardzo mało patrzę na świeczki w ostatnim czasie .
............
Myśle sobie jednak ze bezpieczniej jest grać S na indeksach i podbicia wykorzystywać do wejścia w szorty przynajmniej do momentu kiedy na SP nie zejdziemy do 4k. Tam sie okaże co dalej ....ihmo

Ale ogólnie to bardzo mało patrzę na świeczki w ostatnim czasie .
............
Myśle sobie jednak ze bezpieczniej jest grać S na indeksach i podbicia wykorzystywać do wejścia w szorty przynajmniej do momentu kiedy na SP nie zejdziemy do 4k. Tam sie okaże co dalej ....ihmo
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Abstrahując od wykresu. Inwazja Rosji na Ukrainę w cenach,
bo już od ponad 2 tygodni, a co będzie jak pójdzie info o zwieszeniu broni, nawet czasowym?

bo już od ponad 2 tygodni, a co będzie jak pójdzie info o zwieszeniu broni, nawet czasowym?
Widzisz navik, bo ja pisałem do Ciebie w ....poprzedniej dobie  i napisałem że 3960 na sp500 musi być.
  i napisałem że 3960 na sp500 musi być.
Bo ja pod to grałem prawie rok temu więc teraz jest pewne +
+
Nie poszło bo mnie zastała 00.00 w pisaniu

i napisałem że 3960 na sp500 musi być.
  i napisałem że 3960 na sp500 musi być.Bo ja pod to grałem prawie rok temu więc teraz jest pewne
 +
+Nie poszło bo mnie zastała 00.00 w pisaniu

Pewnie w górę , ale nie ma co popadać w hurra optymizm. Trwa właśnie proces „ modelowania ” stref wpływów i nowych zależności gospodarek. Dotychczasowy ład światowy sie nieco poprzestawia, wiec nowych szczytów nie zobaczymy raczej za szybko. Ihmozakaven pisze: 15 mar 2022, 00:29 Abstrahując od wykresu. Inwazja Rosji na Ukrainę w cenach,
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
						- 

Mistyfikator
- Pasjonat 
Sory, ze się wtrącę. Może coś w tym jest?
Indeksy i surowce: grać głównie L-ki. S-ki natomiast baaardzo sporadycznie, przy naprawdę nietypowych sytuacjach: Covid, wojna i co tam jeszcze nas czeka w przyszłości (swoją drogą, bardzo ciekawe, czym nas życie zaskoczy).
Waluty: tutaj S-ki i L-ki, bo zarówno waluta bazowa jak i kwotowana mają teoretycznie prawo do umocnienia się względem drugiej.
Do przemyślenia, faktycznie bardzo może pomóc w spekulacji na indeksach nastawienie się tylko na zielone.
Osobiście po raz pierwszy jestem świadkiem tak silnego trendu spadkowego na indeksach (bo spekuluję dopiero 2-gi rok) i najbardziej zaskakujące są w nim są dla mnie te "korekty" po kilkaset pipsów.
Może to zabrzmi kontrowersyjnie, ale na podstawie swoich obserwacji, widzę że łatwiej zarabiąc na L-kach w trendzie spadkowym, niż na S-kach we wzrostowym (wiem, wiem, że ani jedno ani drugie, według prawideł spekulacji nie jest godnym pochwały rozwiązaniem)
 (wiem, wiem, że ani jedno ani drugie, według prawideł spekulacji nie jest godnym pochwały rozwiązaniem)
Z drugiej strony, jak długo trwają trendy spadkowe na indeksach?
Jest bum i po paru tygodniach znowu rośnie
Patrzcie teraz, czas przed otwarciem Azji a już 100p od spodu. Absolutnie nie zdziwiłbym się widząc dzisiaj 13800 a jutro znowu 13000.
Wow! Szkoda, że mam odwagi grać w tych warunkach. A rok temu jeszcze bym się nie bał, mimo że byłem większym żółtodziobem niż obecnie.
Ale kwestia grania wyłącznie L na indeksach jest do przemyślenia.
Dzięki Panowie za podsunięcie pomysłu.

Indeksy i surowce: grać głównie L-ki. S-ki natomiast baaardzo sporadycznie, przy naprawdę nietypowych sytuacjach: Covid, wojna i co tam jeszcze nas czeka w przyszłości (swoją drogą, bardzo ciekawe, czym nas życie zaskoczy).
Waluty: tutaj S-ki i L-ki, bo zarówno waluta bazowa jak i kwotowana mają teoretycznie prawo do umocnienia się względem drugiej.
Do przemyślenia, faktycznie bardzo może pomóc w spekulacji na indeksach nastawienie się tylko na zielone.
Osobiście po raz pierwszy jestem świadkiem tak silnego trendu spadkowego na indeksach (bo spekuluję dopiero 2-gi rok) i najbardziej zaskakujące są w nim są dla mnie te "korekty" po kilkaset pipsów.
Może to zabrzmi kontrowersyjnie, ale na podstawie swoich obserwacji, widzę że łatwiej zarabiąc na L-kach w trendzie spadkowym, niż na S-kach we wzrostowym
 (wiem, wiem, że ani jedno ani drugie, według prawideł spekulacji nie jest godnym pochwały rozwiązaniem)
 (wiem, wiem, że ani jedno ani drugie, według prawideł spekulacji nie jest godnym pochwały rozwiązaniem)Z drugiej strony, jak długo trwają trendy spadkowe na indeksach?
Jest bum i po paru tygodniach znowu rośnie
Patrzcie teraz, czas przed otwarciem Azji a już 100p od spodu. Absolutnie nie zdziwiłbym się widząc dzisiaj 13800 a jutro znowu 13000.
Wow! Szkoda, że mam odwagi grać w tych warunkach. A rok temu jeszcze bym się nie bał, mimo że byłem większym żółtodziobem niż obecnie.
Ale kwestia grania wyłącznie L na indeksach jest do przemyślenia.
Dzięki Panowie za podsunięcie pomysłu.
					Ostatnio zmieniony 15 mar 2022, 00:50 przez Mistyfikator, łącznie zmieniany 1 raz.

Moze byc jak najbardziej .zakaven pisze: 15 mar 2022, 00:32 Widzisz navik, bo ja pisałem do Ciebie w ....poprzedniej dobiei napisałem że 3960 na sp500 musi być.
Bo ja pod to grałem prawie rok temu więc teraz jest pewne+
Nie poszło bo mnie zastała 00.00 w pisaniu
W1 z 16.01.2022 którą traktuje jako sygnał do mocnej korekty, zasięgi mam takie : 3955 i 3527 . Wiec jak najbardziej poziom 3960 jest możliwy do zrobienia , bo nie wierze w to ze poziom 4k bedzie jakims mega silnym wsparciem które nas wywinduje na nowe ATH , raczej bedziemy go oklepywac od góry i od dołu aż w końcu połamią go w pizdu.
Chciałem tylko ponownie zasugerować, że przy takiej zmienności lepsze 100 -200 pkt. w garści, i nie ma co się wkurwiać że nie zgarnąłeś 400, bo tam był szczyt albo dołek.navik pisze: 15 mar 2022, 00:38Pewnie w górę , ale nie ma co popadać w hurra optymizm. Trwa właśnie proces „ modelowania ” stref wpływów i nowych zależności gospodarek. Dotychczasowy ład światowy sie nieco poprzestawia, wiec nowych szczytów nie zobaczymy raczej za szybko. Ihmozakaven pisze: 15 mar 2022, 00:29 Abstrahując od wykresu. Inwazja Rosji na Ukrainę w cenach,