DayTrading: Poniedziałek 14.02.2022

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Poniedziałek 14.02.2022

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

crok.
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.02.2022

Nieprzeczytany post autor: crok. »

no to ciekawy tydzien sie zacznie, mowia , ze 16 atak na ukraine
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

automaty juz pracuja na usa sesja - ida wykres w leb w leb :) tylko ciekawe jak zaprogramowali czy s czy l :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Patrze sobie na WTI
8 tygodniowych swieczek zieleniutkich , ciekawe czy ten tydzien bedzie na czerwono .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

aleksandrowicz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: aleksandrowicz »

Witam co tak cicho jak uważacie co do indeksów spadki czy wracamy do wzrostów moim zdaniem powinny jeszcze trochę spaść widmo wojny oddala się

Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Im dłużej obserwuję rynki, tym bardziej jestem przekonany, że wszelkie informacje związane z czarnymi wizjami w stylu: śmiercionośny wirus, Rosjanie wywołujący wojnę itp itd, są rozsiewane przez grubych spekulantów trzęsących rynkami. Chyba tej całej judeoamerykańskiej ferajnie zależy na wojnie o wiele bardziej niż Putinowi. Zresztą, nie wyobrażam sobie, żeby rosyjska armia weszła na tereny zamieszkane przez ludność rosyjskojęzyczna i siała tam spustoszenie. To trochę tak, jakby Polak zamieszkały w Polsce strzelał do Polaka mieszkającego na dawnych kresach. Niech zrobią referendum, wtedy okaże się, czy mieszkańcy Charkowa lub Dniepropietrowska chcą być w Ukrainie, czy w Rosji. Jakoś dziwnie się składa, że większość ludności preferuje język rosyjski. Wyobrażacie sobie, gdybyśmy mieli do wyboru gadać po polsku albo po rosyjsku i zdecydowali się na to drugie????
Pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieję, że mam racje i znowu skończy się na straszeniu. Te piątkowe wieści o pewnym już ataku znowu zbiły rynki, przez ostatni miesiąc łączne wahania wartości amerykańskich indeksów sięgnęły astronomicznych wartości (wszystkie łączne ruchy w górę i w dół). Pytam się po co mówić o wojnie, której nie ma? Żeby stworzyć kolejny ładny dołek do zakupu, tak jak na początku COVIDa?
To tyle z moich refleksji. Dobrze, że wywaliłem FB i przestałem śledzić serwisy informacyjne (zresztą, ważniejsze informacje i tak widać na wykresach). Przynajmniej nie przypominają mi, że wszyscy umrzemy na śmiercionośnego wirusa, raty kredytu wzrosną mi o 80% a inflacja wyniesie 100% w skali roku i że Putin pozabija nas wszystkich już pojutrze.
Nie zdziwię się, jak do piątku NASDAQ znowu walnie 1000pkt w górę ...

Edit: Aż nie wiem, czy ustawić TP w okolicy 15200, SL na BE i czekać. Czy lepiej po prostu wziąć dzisiaj tyle, ile rynek da...

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Mistyfikator pisze:
14 lut 2022, 18:31
nie wyobrażam sobie, żeby rosyjska armia weszła na tereny zamieszkane przez ludność rosyjskojęzyczna i siała tam spustoszenie.
Przecież już w 2014 weszli, zajeli i strzelali. Przypomnieć?
I po co Putn gromadzi wojska przy granicy z Ukrainą ze wszystkich stron? Nudzi mu się? Czy może znowu tajemnicze zielone ludziki się pojawią?

Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Cblondyn pisze:
14 lut 2022, 19:23

Przecież już w 2014 weszli, zajeli i strzelali. Przypomnieć?
I po co Putn gromadzi wojska przy granicy z Ukrainą ze wszystkich stron? Nudzi mu się? Czy może znowu tajemnicze zielone ludziki się pojawią?
Tak? To ile ofiar cywilnych przyniosła wojna w 2014? Jakoś nikt nie podaje tej informacji
Czy od 2014 roku na Krymie trwa walka o wyzwolenie spod rosyjskiej okupacji, celem powrotu do ukraińskiej macierzy?

Denerwuje mnie ta wszechobecna rusofobia i proamerykańska propaganda. Jankesi bardzo by chcieli zrobić sobie w Europie poligon. Całe szczęście w Rosji jest Putin, który nawet nie traktuje poważnie amerykańskich prowokacji, bo gdyby tam rządził ktokolwiek mniej zrównoważony, to atomówki mogły by latać aż miło.

Ale czemu się dziwić, takie jest myślenie w Polsce. Tu nigdy nie będzie obiektywnego myslenia i samodzielnej polityki. Nasze elity muszą prowadzić politykę wasalizmu i poddaństwa Polski względem innych państw.

Uf, ale wolę nie angażować się w takie dyskusje. Sory, ze pozwoliłem sobie na małą refleksję. Zapomniałem, że w obecnych realiach obowiązuje tylko jeden rodzaj prawdy i z inną nie wolno się wychylać. Jest jedna jedyna słuszna wersja historii, polityki i wszystkiego. Jesteśmy poddani takiemu masowemu praniu mózgu, że jest jedna jedyna słuszność i jeden jedyny obowiązujący szablon mózgu.

P.S. Może i Putin zajmie sobie część Ukrainy. Nie mam nic do Ukraińców. Zresztą widzę właśnie po wykresie, że coś się stało przed chwilą istotnego

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

aleksandrowicz pisze:
14 lut 2022, 18:12
Witam co tak cicho jak uważacie co do indeksów spadki czy wracamy do wzrostów moim zdaniem powinny jeszcze trochę spaść widmo wojny oddala się
SP.
W niebieskiej strefie szukałbym wejścia w L, i zakładałbym wędrówkę na nowe ATH , przy „normalnej” sytuacji na świecie i polityce monetarnej jaka prowadzili przez ostatnie 2 lata . Ale teraz? ...., podnoszenie stóp i sytuacja na Ukrainie zapala mi lampkę ostrzegawczą przed L .
Edit. Jestem bardzo ciekawy czy bedzie reakcja byków w tej strefie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2022, 20:15 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

US500 m15
W nocy i rano wyszli dołem
korekta i ponowiony ruch w dół
moim zdaniem buduje sie klin ED wybijajacy kolejny dołki
obecnie III FE.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2022, 20:07 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany