Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

Można się merytorycznie wypowiedzieć na temat. Można jak SEROL666 i wielu innych użytkowników, poza Cblondyn i ninjaproject.
A tu odpowiedź, z innego wątku, pierwsza znaleziona, grzeczna aczkolwiek widać że kobitę już z równowagi wyprowadzili :lol:
Cytuję:

Re: Ile powinna zarobić dobra strategia automatyczna przez 1 rok ?
Post autor: trisidginto » 10 lut 2022, 10:08
.......
NinjaProject - chyba nie rozumiesz o co chodzi w automacie, dobry automat odrobi te straty z nawiązką i takimi sytuacjami się nie przejmuję. A coś takiego jak proponowany przez Ciebie "półautomat" mnie nie interesuje.
A tak swoją drogą prosiłam chyba już nie 1 raz, żeby pisać na temat zawarty w poście otwierającym wątek.
Tak samo jak Cblondyn zapytam Ciebie - w jakim celu napisałeś w tym wątku już tyle postów NIE NA TEMAT ?

Mam propozycję dla Ciebie i dla Cblondyn - załóżcie wątek o automatach i zastrzeżeniach dla nich, dlaczego handel na automacie jest Waszym zdaniem niemożliwy - itp.
A na tym wątku (i innych moich) proszę abyście nie pisali nic poza konkretną odpowiedzią na pytanie z pierwszego postu. I w ten prosty sposób sprawa będzie załatwiona ku zadowoleniu Waszemu i mojemu.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

zakaven pisze:
10 lut 2022, 12:34
Można się merytorycznie wypowiedzieć na temat. Można jak SEROL666 i wielu innych użytkowników, poza Cblondyn i ninjaproject.
A tu odpowiedź, z innego wątku, pierwsza znaleziona, grzeczna aczkolwiek widać że kobitę już z równowagi wyprowadzili :lol:
Cytuję:

Re: Ile powinna zarobić dobra strategia automatyczna przez 1 rok ?
Post autor: trisidginto » 10 lut 2022, 10:08
.......
NinjaProject - chyba nie rozumiesz o co chodzi w automacie, dobry automat odrobi te straty z nawiązką i takimi sytuacjami się nie przejmuję. A coś takiego jak proponowany przez Ciebie "półautomat" mnie nie interesuje.
A tak swoją drogą prosiłam chyba już nie 1 raz, żeby pisać na temat zawarty w poście otwierającym wątek.
Tak samo jak Blondyn zapytam Ciebie - w jakim celu napisałeś w tym wątku już tyle postów NIE NA TEMAT ?

Mam propozycję dla Ciebie i dla Cblondyn - załóżcie wątek o automatach i zastrzeżeniach dla nich, dlaczego handel na automacie jest Waszym zdaniem niemożliwy - itp.
A na tym wątku (i innych moich) proszę abyście nie pisali nic poza konkretną odpowiedzią na pytanie z pierwszego postu. I w ten prosty sposób sprawa będzie załatwiona ku zadowoleniu Waszemu i mojemu.

Pozdrawiam,
Ja odpowiadałem na posty Cblondyn'a.
Niestety to forum nie oferuje opcji tworzenia podwątków w danym wątku, więc gdzie mam pisać, skoro wątek jest:
1. publiczny,
2. odpowiedzi są publiczne,
3. nie łamie nikt regulaminu forum?

Jeżeli ktoś nie życzy sobie komentarzy, to potrzebuje sobie gdzieś założyć wątek prywatny i samemu moderować jego treści.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

PiSbolszewicka łżeswołocz zapomniała wspomnieć, że jesli nawet byłoby to 60% to te pieniądze wracaja do budżetu Państwa :D
A te 60% to zwykła ściema dla tumanów i wyznawców PiS. Koszt nie przekracza 20-23%. Który i tak wraca do budżetu :)
https://wiadomosci.wp.pl/telewizje-pros ... 428002624a

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Tak , wstajesz włączasz tv , do pracy pewnie nie chodzisz bo po co 🙄 . Gdy już media dostarczą ci dawkę negatywnych informacji wklejasz je tu na forum bezmyślnie kopiując to co napisał autor . Jeśli nie masz zdania na jakiś temat to się nie odzywaj ,przepisujesz czyjeś opinię jako swoje . Nie umiesz myśleć samodzielnie i wyciągać wniosków? Każdy rząd jaki by nie był będzie traktował obywatela jak kundla.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

https://polski-konwoj-wolnosci.pl
Zachęcam do udziału, jeżeli tylko jest możliwość. Chociażby po to aby na własne oczy, a nie przez pryzmat ekranu zobaczyć jak suweren wku...ny jest. Jak ktoś nie lubi chodzić to w tym przypadku, prawdopodobnie, nie będzie musiał wychodzić ze środka transportu :lol:
P.S. Na Szczepcia i Tońcia oczywiście nie liczę. :lol:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Artykuł o innych eksperymentach z 2015:
https://www.dw.com/pl/przymusowe-szczep ... a-18664079
To jest dobre: "Lekarze w Polsce informują jedynie o lekkich odczynach poszczepiennych typu obrzęk i gorączka oraz pomimo ustawowego obowiązku nie rejestrują niepożądanych odczynów poszczepiennych."
Nasz kraj pot tym względem do dzisiaj jest pionierem
A tu inny z 2014:
https://economictimes.indiatimes.com/ar ... 280050.cms
Oba artykuły pewnie nie miały by szans powstać w tych czasach. Ich treść jest aktualnie "foliarska i płaskoziemska". Zarzuca brak kontroli nad konsekwencjami działań. Mnie zawsze irytuje jedno to samo że przy okazji takich eventów wyskakuje często Fundacja znanego amerykańskiego informatyka Billa G., który nigdy nie praktykował medycyny, nie ma żadnej specjalność ani doświadczenia na tym polu a zawsze ma dużo do powiedzenia w kwestiach medycznych.
Mija kilka lat a on znów błyszczy przy okazji C19. Dostaje to za co płaci:
https://fakehunter.pap.pl/raport/3dcbb6 ... 60726477ca

Tym razem nikt nic nie kwestionuje.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

SEROL666 pisze:
11 lut 2022, 10:28
Artykuł o innych eksperymentach z 2015:
https://www.dw.com/pl/przymusowe-szczep ... a-18664079
To jest dobre: "Lekarze w Polsce informują jedynie o lekkich odczynach poszczepiennych typu obrzęk i gorączka oraz pomimo ustawowego obowiązku nie rejestrują niepożądanych odczynów poszczepiennych."
Nasz kraj pot tym względem do dzisiaj jest pionierem
A tu inny z 2014:
https://economictimes.indiatimes.com/ar ... 280050.cms
Oba artykuły pewnie nie miały by szans powstać w tych czasach. Ich treść jest aktualnie "foliarska i płaskoziemska". Zarzuca brak kontroli nad konsekwencjami działań. Mnie zawsze irytuje jedno to samo że przy okazji takich eventów wyskakuje często Fundacja znanego amerykańskiego informatyka Billa G., który nigdy nie praktykował medycyny, nie ma żadnej specjalność ani doświadczenia na tym polu a zawsze ma dużo do powiedzenia w kwestiach medycznych.
Mija kilka lat a on znów błyszczy przy okazji C19. Dostaje to za co płaci:
https://fakehunter.pap.pl/raport/3dcbb6 ... 60726477ca

Tym razem nikt nic nie kwestionuje.
A czemu nie napiszesz wprost. Tylko sie tak czaisz. Że szczepionki to nic nie dają, że Bill G. rozprowadza poprzez nie czipa itp. i że to globalny spisek lewactwa i koncernów. Z czasem urosna ludziom Krowie ogony i końskie kopyta :)
A jak to powiedziała Edzia Dórniak w szpitalu leżą statyści. A największa śmiertelność od czasów II WŚ to efekt epidemi raka i zawałów serca :d :d :d

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Cblondyn pisze:
11 lut 2022, 10:38
A czemu nie napiszesz wprost. Tylko sie tak czaisz. Że szczepionki to nic nie dają, że Bill G. rozprowadza poprzez nie czipa itp. i że to globalny spisek lewactwa i koncernów. Z czasem urosna ludziom Krowie ogony i końskie kopyta :)
A jak to powiedziała Edzia Dórniak w szpitalu leżą statyści. A największa śmiertelność od czasów II WŚ to efekt epidemi raka i zawałów serca :d :d :d
Ja widzę, grupy interesów, które bezkarnie profitują. Wojny, kryzysy, pandemie są okazją do zarabiania, jak wszystkie korporacje walczą o profit. One nie są anonimowe. Nie pamiętam gdzie to czytałem ale w ostatnich dwóch latach doszło kolejny raz do przesunięcia/przepompowania kapitału w kierunku tych co i tak mają dużo i to w DUŻEJ skali jak na tak krótki okres.
Musisz jedno wiedzieć przeciętny obywatel tej ziemi dla ludzi zwanych Elitą nic nie znaczy. Nasza nadzieja to to że w systemie demokratycznym wybierzemy godnych reprezentantów ludu, którzy będą walczyć o Nasze interesy a jak dobrze wiemy za niewielką opłatą Ci duzi stają się jeszcze więksi kosztem nas maluczkich ( nawet Muammar al-Kaddafi w swojej Green Book to zauważył).
Ludzie nie wiem z lenistwa czy innych pobudek boją się zerknąć i zobaczyć sprawy takimi jakim są a nie pokryte jakimiś pierdołami o wolności mediów, bohaterstwie, bezinteresownej filantropii, nieuzasadnionej propagandzie sukcesu.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Niczego nie ukrywają, wydają miliardy dolarów na "lobbing" aby zarobić tysiąc razy więcej i mieć władzę. Bo na świecie zawsze chodzi, chodziło i będzie chodzić o trzy rzeczy: sex, władza, pieniądze.

Założyciel Światowego Forum Ekonomicznego i architekt Wielkiego Resetu Klaus Schwab przyznał, że jego organizacja pozarządowa jest w stanie kierować globalną agendą, ponieważ z powodzeniem przeniknęła do gabinetów wielu światowych rządów.
Architekt Wielkiego Resetu Klaus Schwab przechwala się, że WEF „infiltruje” rządy świata.
W rozmowie z komentatorem politycznym i członkiem Bohemian Grove Davidem Gergenem w 2017 roku w Instytucie Polityki Harvard Kennedy School, Schwab opisał, że modus operandi WEF polega na penetrowaniu rządów poprzez instalowanie w nich „młodych światowych liderów”.
„Muszę powiedzieć, że kiedy wymieniam nasze nazwiska, jak pani Merkel, nawet Władimir Putin i tak dalej, wszyscy oni byli młodymi światowymi liderami Światowego Forum Ekonomicznego” powiedział Gergenowi Schwab.
„Ale to, z czego jesteśmy teraz bardzo dumni, to młode pokolenie, takie jak premier Trudeau, gdzie indziej prezydent Argentyny i tak dalej…”

to cytaty, link do całości.
http://www.prisonplanet.pl/polityka/arc ... 1786874717

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

SEROL666 pisze:
11 lut 2022, 10:58
Cblondyn pisze:
11 lut 2022, 10:38
Ja widzę, grupy interesów, które bezkarnie profitują. Wojny, kryzysy, pandemie są okazją do zarabiania, jak wszystkie korporacje walczą o profit. One nie są anonimowe. Nie pamiętam gdzie to czytałem ale w ostatnich dwóch latach doszło kolejny raz do przesunięcia/przepompowania kapitału w kierunku tych co i tak mają dużo i to w DUŻEJ skali jak na tak krótki okres.
Musisz jedno wiedzieć przeciętny obywatel tej ziemi dla ludzi zwanych Elitą nic nie znaczy. Nasza nadzieja to to że w systemie demokratycznym wybierzemy godnych reprezentantów ludu, którzy będą walczyć o Nasze interesy a jak dobrze wiemy za niewielką opłatą Ci duzi stają się jeszcze więksi kosztem nas maluczkich ( nawet Muammar al-Kaddafi w swojej Green Book to zauważył).
Ludzie nie wiem z lenistwa czy innych pobudek boją się zerknąć i zobaczyć sprawy takimi jakim są a nie pokryte jakimiś pierdołami o wolności mediów, bohaterstwie, bezinteresownej filantropii, nieuzasadnionej propagandzie sukcesu.
Jakbym słyszał Marxa i Lenina :)
Zadam ci proste pytanie. Czy szczepionki pomagają w zwalczaniu chorów i ich zapobieganiu. Bo o tym rozmawiamy. Nie o lobbingu które było od zawsze i zawsze będzie.

ODPOWIEDZ