narzędzie otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem przeciwnej MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jerzy10
Bywalec
Bywalec
Posty: 12
Rejestracja: 31 sty 2015, 21:38

narzędzie otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem przeciwnej MT4

Nieprzeczytany post autor: jerzy10 »

Witam. Szukam narzędzia do otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem pozycji przeciwnej na MT4
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3896
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: narzędzie otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem przeciwnej MT4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

jerzy10 pisze:
10 sty 2022, 20:15
Witam. Szukam narzędzia do otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem pozycji przeciwnej na MT4
Pozdrawiam
Jakieś konkretne warunki do tego mają być?
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

jerzy10
Bywalec
Bywalec
Posty: 12
Rejestracja: 31 sty 2015, 21:38

Re: narzędzie otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem przeciwnej MT4

Nieprzeczytany post autor: jerzy10 »

Np. Jest otwarta jedna pozycja na wzrost ze SL i Tp i otwieram pozycje na sprzedaż też z SL i Tp to ta poprzednio otwarta na L zostaje automatycznie zamknięta.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3896
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: narzędzie otwierania pozycji z jednoczesnym zamknięciem przeciwnej MT4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

jerzy10 pisze:
11 sty 2022, 08:11
Np. Jest otwarta jedna pozycja na wzrost ze SL i Tp i otwieram pozycje na sprzedaż też z SL i Tp to ta poprzednio otwarta na L zostaje automatycznie zamknięta.
To jest zrozumiałe, nie o to pytam.
Takie narzędzie trzeba napisać w postaci EA.
A skoro już pisać, to można dać np. guziki Buy i Sell, i inne funkcjonalności.
W necie nie znalazłem gotowca.
Jest jedno takie EA, ale ono trochę inaczej to robi.
https://www.mql5.com/en/code/22009

Ja bym to inaczej rozwiązał.
Dał bym guziki Buy i Sell, oraz napisał odpowiednią obsługę do tego.
Np., gdy jest otwarte zlecenie Buy, to można kliknąć tylko Sell.
Jak klikniesz Sell, to Buy zamyka i można teraz kliknąć tylko Buy, itd.
Oczywiście, można napisać tak, żeby to było do wyboru.
No i dodać obsługę np. wyliczania wolumenu pozycji na procent ryzyka, lub stałego lota, też do wyboru.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

ODPOWIEDZ