JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
rookie2
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 399
Rejestracja: 29 wrz 2020, 00:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: rookie2 »

Szukam_Kapitału pisze:
22 gru 2021, 22:43
cześć ... czy jest jakiś zewnętrzny wskaźnik equity i balance ?? Który działałby też na historycznym ???
Jak masz panel testera historycznego, to w custom settings otworzy sie okno, i tam masz do zaznaczenia 3 opacje, equity, balance, P/L. Zaznaczasz equity i balance i masz na wykresie wskazniki od tego. :wink:
Obrazek
https://www.myfxbook.com/members/rookie_t/pycha-kroczy-przed-upadkiem/7931743

Szukam_Kapitału
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 35
Rejestracja: 19 sie 2021, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Szukam_Kapitału »

rookie2 pisze:
22 gru 2021, 22:48
Szukam_Kapitału pisze:
22 gru 2021, 22:43
cześć ... czy jest jakiś zewnętrzny wskaźnik equity i balance ?? Który działałby też na historycznym ???
Jak masz panel testera historycznego, to w custom settings otworzy sie okno, i tam masz do zaznaczenia 3 opacje, equity, balance, P/L. Zaznaczasz equity i balance i masz na wykresie wskazniki od tego. :wink:
Obrazek
tak tak to wiem tylko wydaje mi się że coś tutaj jest zwalone z tymi obliczeniami
:|

rookie2
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 399
Rejestracja: 29 wrz 2020, 00:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: rookie2 »

Szukam_Kapitału pisze:
22 gru 2021, 22:52
tak tak to wiem tylko wydaje mi się że coś tutaj jest zwalone z tymi obliczeniami
:|
W sensie różne wyniki za każdym razem, po kilku seriach testów na tym samym interwale i strategii?! Też widziałem takie coś u siebie. Ogólnie dobrze to działa, bo miałem porównanie bota na demo i na live, wyniki były chyba intentyczne, nie widziałem różnic. Nawet testowałem wyniki z live potem na testerze historycznym za bieżący tydzień na weekendzie czy faktycznie otworzył EA kiedy trzeba i czy wynik się zgadza i się pokrywało to co było z live, na bieżaco z tym co wychodziło na testrze. Kwestia danych, ticków. Może dlatego fałszuje.
https://www.myfxbook.com/members/rookie_t/pycha-kroczy-przed-upadkiem/7931743

Szukam_Kapitału
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 35
Rejestracja: 19 sie 2021, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Szukam_Kapitału »

rookie2 pisze:
22 gru 2021, 22:56
Szukam_Kapitału pisze:
22 gru 2021, 22:52
tak tak to wiem tylko wydaje mi się że coś tutaj jest zwalone z tymi obliczeniami
:|
W sensie różne wyniki za każdym razem, po kilku seriach testów na tym samym interwale i strategii?! Też widziałem takie coś u siebie. Ogólnie dobrze to działa, bo miałem porównanie bota na demo i na live, wyniki były chyba intentyczne, nie widziałem różnic. Nawet testowałem wyniki z live potem na testerze historycznym za bieżący tydzień na weekendzie czy faktycznie otworzył EA kiedy trzeba i czy wynik się zgadza i się pokrywało to co było z live, na bieżaco z tym co wychodziło na testrze. Kwestia danych, ticków. Może dlatego fałszuje.
dla mnie to grubo jest coś nie tak bo...
mam np. 15 shortów które są mniejsze
i mam 30 longów które są większe
ten sam instrument
i jak spada to equity rośnie a jak cena rośnie to equity spada :| :cry:
przecież to niemożliwe

Szukam_Kapitału
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 35
Rejestracja: 19 sie 2021, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Szukam_Kapitału »

albo jest gdzieś błąd w robocie

rookie2
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 399
Rejestracja: 29 wrz 2020, 00:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: rookie2 »

Szukam_Kapitału pisze:
22 gru 2021, 22:59

dla mnie to grubo jest coś nie tak bo...
mam np. 15 shortów które są mniejsze
i mam 30 longów które są większe
ten sam instrument
i jak spada to equity rośnie a jak cena rośnie to equity spada :| :cry:
przecież to niemożliwe
Coś źle robisz, czegoś źle używasz. Wskaźnik działa dobrze. Może otwiersz pozycje o wolumenie który zmienia Long/Short na short, czyli masz otwarte 100.000 jednostek na L, a potem otwierasz 150.000 na S i sumarycznie masz 50.000 na S. 100.000 - 150.000 = 50.000. Na MT4 też tak można . Pewnie coś takiego robisz.
https://www.myfxbook.com/members/rookie_t/pycha-kroczy-przed-upadkiem/7931743

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9787
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Szukam_Kapitału pisze:
22 gru 2021, 22:43
cześć ... czy jest jakiś zewnętrzny wskaźnik equity i balance ?? Który działałby też na historycznym ???
Niestety raczej nie. Kiedyś był taki projekt ale już lata temu upadł.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Szukam_Kapitału
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 35
Rejestracja: 19 sie 2021, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Szukam_Kapitału »

no dobra jeszcze takie pytanko
balance to bilans zamkniętych pozycji
ale już z potrąceniem o prowizję ???

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9787
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak. Prowizje są uwzględniane w bilansie zamkniętych pozycji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Szukam_Kapitału
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 35
Rejestracja: 19 sie 2021, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Szukam_Kapitału »

Cześć
jakiś wskaźnik który mi zrobi automatycznie poziome linie o daną ilość pipsów na całym wykresie od danej ceny ??

ODPOWIEDZ