EA Forex automat.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 935
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Wiem ze są. Tak zrobię zaraz założę konto.

ventor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 37
Rejestracja: 04 mar 2005, 16:08

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: ventor »

Najlepiej zrób automat własnej strategii np www.fxdreema.com

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 2261
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Wiele pytań.
Jeśli chodzi o numer magic to z tego co ja wiem (choć mogę się mylić), to jest to ustawienie pod jeden konkretny interwał dla wielu różnych instrumentów.
Dlatego dziwię się tej licencji na jeden wykres.
Przykładowo jeden magic może obsługiwać interwał H1 dla EurUsd, AudJpy, UsdCad i reszty par walutowych.
Oznacza to, że musisz mieć otworzonych wiele wykresów. Na jednym wykresie może być tylko jeden instrument i jeden interwał.
Czyli osobny wykres dla EurUsd na H1 i osobny wykres dla AudJpy na H1.
Jeśli zechcesz obsługiwać te instrumenty dodatkowo na innym interwale to MUSISZ zmienić numer magic, bo EA nie będzie w stanie ich rozróżnić.
Czyli dla przykładu H1 niech ma numer magic 60, a M30 numer magic 30.
Jeśli chodzi o sam automat to najlepiej oczywiście stworzyć go samemu, ale jest to bardzo trudne i czasochłonne.
Kupując EA powinno się z grubsza wiedzieć na jakiej zasadzie działa.
Większość tych automatów na sprzedaż pewnie nigdy nie zarabia, a część zarabia tylko w określonych okresach, a w innych traci. Wiedząc na jakiej zasadzie działa dana EA można ją samodzielnie wyłączać w niekorzystnych okresach.
Z VPN bym się nie spieszył, chyba, że EA ma wbudowany mechanizm wyłączania jej zdalnie.
Sama koncepcja przestawienia się na handel algorytmiczny jest bez wątpienia słuszna. Wszystko zależy od tego jak EA sobie radzi na rynku.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3070
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

MarioDM pisze:
30 wrz 2021, 13:05
Wiele pytań.
Jeśli chodzi o numer magic to z tego co ja wiem (choć mogę się mylić), to jest to ustawienie pod jeden konkretny interwał dla wielu różnych instrumentów.
Dlatego dziwię się tej licencji na jeden wykres.
Przykładowo jeden magic może obsługiwać interwał H1 dla EurUsd, AudJpy, UsdCad i reszty par walutowych.
Oznacza to, że musisz mieć otworzonych wiele wykresów. Na jednym wykresie może być tylko jeden instrument i jeden interwał.
Czyli osobny wykres dla EurUsd na H1 i osobny wykres dla AudJpy na H1.
Jeśli zechcesz obsługiwać te instrumenty dodatkowo na innym interwale to MUSISZ zmienić numer magic, bo EA nie będzie w stanie ich rozróżnić.
Czyli dla przykładu H1 niech ma numer magic 60, a M30 numer magic 30.
Jeśli chodzi o sam automat to najlepiej oczywiście stworzyć go samemu, ale jest to bardzo trudne i czasochłonne.
Kupując EA powinno się z grubsza wiedzieć na jakiej zasadzie działa.
Większość tych automatów na sprzedaż pewnie nigdy nie zarabia, a część zarabia tylko w określonych okresach, a w innych traci. Wiedząc na jakiej zasadzie działa dana EA można ją samodzielnie wyłączać w niekorzystnych okresach.
Z VPN bym się nie spieszył, chyba, że EA ma wbudowany mechanizm wyłączania jej zdalnie.
Sama koncepcja przestawienia się na handel algorytmiczny jest bez wątpienia słuszna. Wszystko zależy od tego jak EA sobie radzi na rynku.
To są tylko twoje domysły.
Magic number, z założenia, ma być indentyfikatorem EA.
Żeby ten identyfikator był użyteczny, to podstawowe założenie jest, żeby dana instancja EA na jednej platformie nie kolidowała z inną instancją tego samego EA na tej samej platformie.
Kwestia symbolu instrumentu jest niezależna od Magic number.
W tym wypadku zależy jaka jest koncepcja EA, np. czy EA jest pisane tylko dla konkretnego symbolu, czy dla kilku, czy dla dowolnego symbolu.
Interwał, to też zupełnie odmienna kwestia, i Magic number nie ma żadnego związku z interwałem.
Dlatego pisałem, że potrzebna jest instrukcja obsługi dla każdego EA, a do tego EA podobno jest taka.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 935
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Mam problem z czasem na mt5 jest chyba ok ale robot robi mi tranzakcje dwie godziny do przodu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3070
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

valkiria pisze:
30 wrz 2021, 17:54
Mam problem z czasem na mt5 jest chyba ok ale robot robi mi tranzakcje dwie godziny do przodu
A robot ma parametry czasu do wpisania?
Jeżeli tak, to wpisz 2 godziny później.
Programista mógł zadać TimeLocal(), czyli czas komputera, a nie platformy, czyli TimeCurrent().
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 935
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Robot ma czas brokera. Na ctrader u tego brokera nie ma problemu ale na mt5 jest więc wnioskuję że problem jest z mt5 powinno byc gmt+2 a ja jak zakładałem rachunek na mt5 to chyba było gmt+0 broker jest w sydney

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3070
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

valkiria pisze:
30 wrz 2021, 18:14
Robot ma czas brokera. Na ctrader u tego brokera nie ma problemu ale na mt5 jest więc wnioskuję że problem jest z mt5 powinno byc gmt+2 a ja jak zakładałem rachunek na mt5 to chyba było gmt+0 broker jest w sydney
Nie ma takiej opcji, żeby na platformie był inny czas niż czas serwera brokera.
Platforma nie jest tu niczemu winna.
Błąd może być jedynie w kodzie EA.
Sydney Nowa Południowa Walia, Australia jest w strefie GMT+10.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13618
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

valkiria pisze:
30 wrz 2021, 17:54
Mam problem z czasem na mt5 jest chyba ok ale robot robi mi tranzakcje dwie godziny do przodu
i zakupiłeś go?

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 935
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: EA Forex automat.

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Testuje darmowego mam darmowego dziś zrobił 18 transakcji na m5 na eurusd. Na testach za mieniąc robił 900 tranzakcji za miesiąc co daje 40m dziennie po 50 pipsów mnie zrobił 18 dziś za jeden dzień ale mam włączone manage monej co kolwiek to jest dochóz na 24 godziny pracy to 11gbp ale z kompa w domu ping na serwer 80ms podobno serwery vps odpowiadają w poniżej 1ms, nie wiem testuje na razie. kolega leci na płatnym i ma zysk 250gbp na tydzień więc jest to możliwe. nie wiem jak ogarnąć czas robota i serwera bo niby na serwerze jest ok a robot rzeźbi inne godziny transakcji to rozwiąże w końcu. Ważne jest że w ekstremalnych zachowaniach rynku jak dziś przy dłużysz spadkach czy wzrostach nie zawiera transakcji. Aż mnie szlag trafiał myślę nie widzisz jak idzie do góry a on nic dopiero jak sie uspokoiło to se eske
i 50 pipsów i se elke i 50 pipsów
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2021, 20:48 przez valkiria, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ