A posiadasz stosowne uprawnienia do zarządzania powierzonym kapitałem?
Jezeli nie, to popełniasz przestępstwo....
https://legality.com.pl/zarzadzanie-bez-zezwolenia/
[/quote]
To są właśnie regulacje które psują rynek. Wystarczy spojrzeć na wyniki funduszy inwestycyjnych zarządzanych przez DI żeby otworzyć oczy.
Wiecie że był czas że 60% DI kończyło Politechniki. Najpierw chcieli budować mosty a potem poszli w finanse ??!!.
Kiedyś jeden makler co ma do czynienia z DI powiedział: "Oni mają zajebistą wiedzę do bycia dyrektorem finansowym a zarządzanie kapitałem to już jakby sztuka".
Wrzucają tony materiałów na DI do zdania na 3 etapowym egzaminie na którym trzeba wkuć prawo i milio wzorów i regułek. Bardzo mało jest o zarządzaniu.
Kiedyś jeden broker urządzał szkolenie w mojej wiosce za darmo. To co poszedłem, na przerwie przy kawce jeden ze trenerów od AT opowiadał że szkolił też DI z AT !!?? To mu sie pytamy jak to DI z AT szkoliłeś ?? Nie powinni już być wyszkoleni ?? Wyślizgał się z odpowiedzi ale powiedział ze byli tam goście z OFE to zaczął on wypytywać jakie mają strategie co by jego emerytura była jak największa ! Odpowiedzieli że kupują np. akcje i czekają latami - żadnej strategii na spadki wahania koniunktury dosłownie nic !!
Dla mnie większość DI to urzędnicy po bardzo trudnym egzaminie. Kropka.
A tak poza tym Boner uważaj bo licho nie śpi.