DayTrading: Poniedziałek 23.08.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 23.08.2021

Nieprzeczytany post autor: navik »

na nasdaqu to 15338-345 to juz chyba na dzis wystarczy ?
za wczesnie zamknąłem L
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

krab29 pisze:
23 sie 2021, 20:42
Eduardo - https://invst.ly/vu7bl - powoli decyduje co zrobi. Albo wyjdzie, albo nie.
Zasadniczo na edunio i los cablos są pierwsze sygnały za down. Także różnie będzie.
Spokojnej nocy
Ja właśnie zamknąłem edka, nie podoba mi się EURGBP,. Słabość euro, zatem może strasznie się męczyć z ruchem na 1.18.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

navik pisze:
23 sie 2021, 20:57
na nasdaqu to 15338-345 to juz chyba na dzis wystarczy ?
za wczesnie zamknąłem L
Liczyłem na szczyt dopiero jutro. Na SP500 jeszcze trochę brakuje, Ogólnie wygląda wszystko bardzo byczo, jedynie Amazon po wynikach wygląda słabo, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. NASDAQ nie gram ale Twój poziom oznaczałby ponad 4550 na SP500, trochę za wysoko w moich założeniach. Jednak im wyżej pójdzie tym lepsze poziomy dla S.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

navik
Maniak
Maniak

na S&P zasiegi z H4 mam do 4560
a na nasdaqu z h4 do 15588 ale mysle ze z rozpedu trzasną 15600 z lekkim haczykiem czyli 15625 - do tego poziomu widze wzrosty a tam dopiero decyzja co dalej ....ihmo
Bo fakt faktem BYCZO wygladają indeksy i to bardzo .

Pożyjemy - zobaczymy co sie bedzie działo :564:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

edek ski
najwyzsza zostaje pap
https://zapodaj.net/a9f2215c452fa.jpg.html
no navik 15338 to w punkt bo do jutra znowu pewnie sie troche zloza :idea:
ten twoj nygus wyraznie cie lubi :) przyszalales chyba dzis graty :564:
krabik
graty bo w sumie ten sparring chyba wygrales
ja nie liczylem ze az na 50podejda na edku :564: karwa poniedzialek i takie podbicia ??????////
pogielo tych dziadow juz wyraznie
dobrze ze ski odpuscilem w sumie / te na indeksach / choc cos tam mam ale to drobiazgi :( dobranoc
Ostatnio zmieniony 23 sie 2021, 23:28 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

navik
Maniak
Maniak

Nom XAB ... kilka stówek dzis zarobiłem moim mizernym depozytem. Finalnie 12% depo . Było 18% ale w końcówce zacząłem cudowac na m1 i straciłem cześć zysku .
Nie ma dramatu w sumie, taki dzień jak dzis moze byc.....oby więcej takich dniówek :p

XAB
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
23 sie 2021, 23:28
Nom XAB ... kilka stówek dzis zarobiłem moim mizernym depozytem. Finalnie 12% depo . Było 18% ale w końcówce zacząłem cudowac na m1 i straciłem cześć zysku .
Nie ma dramatu w sumie, moze byc.....oby więcej takich dniówek :p
mialem jak ty kilka elek na nq i nie wiem czemu odchodzac zgasilem na kilka pipow
to jak pisales taka gra gdy nie masz czasu pilnowac pozycji
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

navik
Maniak
Maniak

XAB pisze:
23 sie 2021, 23:30
navik pisze:
mialem jak ty kilka elek na nq i nie wiem czemu odchodzac zgasilem na kilka pipow
Jak nie ma czasu pilnować a cena idzie w zakładanym kierunku to mnie szlag trafia :lol:- czyli bardzo często :!: :lol:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
23 sie 2021, 23:32
XAB pisze:
23 sie 2021, 23:30
navik pisze:
Jak nie ma czasu pilnować a cena idzie w zakładanym kierunku to mnie szlag trafia :lol:- czyli bardzo często :!: :lol:
dzis po poludniu to bylo widac wyraznie ze wieczorem beda walic w gorę ale spanikowałem bo ja boje sie tych elek i nic na to nie poradze :mrgreen:/ nie mialem dostepu do kompa a tak grac nie umiem
mnie spierniczylo dzis wyzej 200 pipa z kazdej lki a mialem kilka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a tez mam za male depo teraz by sobie bezbolesnie pozycje zostawiac na np 2 -5dni
i od razy chjowsza ta gra bo musze obrot robic

navik
Maniak
Maniak

Ja w koncu powoli przestawiam sie na gre tylko na sesji usa . tzn próbuje sie przestawic bo zawsze jakąś eLke lubie mieć najlepiej 24/24 h . Pół biedy jak ta eLka jest jakaś mała ale jak jest all in i nie ma czasu pilnowac wykresu - a czesto nie mam czasu, to wtedy ... wsieklizna jest, piana z pyska leci i bez kija nie podchodź :lol:

Zablokowany