MT4, gdzie zapisuje szablony, wykresy?

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
xXx
Gaduła
Gaduła
Posty: 117
Rejestracja: 06 lut 2011, 09:03

Re: MT4, gdzie zapisuje szablony, wykresy?

Nieprzeczytany post autor: xXx »

ninjaproject pisze:
04 mar 2021, 10:07
WestWorld pisze:
04 mar 2021, 06:00
Czy jest mozliwosc zmiany domyslnej ściezki zapisu / odczytu przez MT4 PROFILU ? Np. chciałbym miec mt4 portable na penie i aby po odpaleniu na oncym kompie nie tworzył katalogu profilu na dysku c: obcego kompa.
Nie można zmienić.
Mozna zmienic.
Przed wlaczeniem MT4 trzeba utworzyc twardy link
https://www.howtogeek.com/howto/16226/c ... -or-linux/

Kod: Zaznacz cały

mklink /J C:\Users\567\AppData\Roaming\MetaQuotes T:\MT4\MetaQuotes
W kodzie powyzej nalezy zamienic 567 na nazwe lokalnego uzytkownika oraz T:\MT4 na sciezke do MT4 na penie

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2535
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4, gdzie zapisuje szablony, wykresy?

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

xXx pisze:
09 mar 2021, 21:43
ninjaproject pisze:
04 mar 2021, 10:07
WestWorld pisze:
04 mar 2021, 06:00
Czy jest mozliwosc zmiany domyslnej ściezki zapisu / odczytu przez MT4 PROFILU ? Np. chciałbym miec mt4 portable na penie i aby po odpaleniu na oncym kompie nie tworzył katalogu profilu na dysku c: obcego kompa.
Nie można zmienić.
Mozna zmienic.
Przed wlaczeniem MT4 trzeba utworzyc twardy link
https://www.howtogeek.com/howto/16226/c ... -or-linux/

Kod: Zaznacz cały

mklink /J C:\Users\567\AppData\Roaming\MetaQuotes T:\MT4\MetaQuotes
W kodzie powyzej nalezy zamienic 567 na nazwe lokalnego uzytkownika oraz T:\MT4 na sciezke do MT4 na penie
Dzięki za link i info!
Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Baartosz
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 1
Rejestracja: 08 kwie 2021, 20:04

Re: MT4, gdzie zapisuje szablony, wykresy?

Nieprzeczytany post autor: Baartosz »

Dobry wieczór,
Witam wszystkich. Zainstalowałem sobie w platformę MT4.
Ale nie wiem co nacisnąłem i nie mam teraz na dole tego paska "Terminal" gdzie są zakładki:
Zlecenie, Czas , Typ ,Loty, Instrument itd
I poniżej tych zakładek:
Handel, Aktywa, Historia rachunku, Wiadomości, Alarmy itd.
Czy ktoś może mi pomóc w odzyskaniu tej części paltformy?
Z poważaniem
Bartosz

xXx
Gaduła
Gaduła
Posty: 117
Rejestracja: 06 lut 2011, 09:03

Re: MT4, gdzie zapisuje szablony, wykresy?

Nieprzeczytany post autor: xXx »

Ctrl+t albo ikonka na pasku
Terminal.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ