JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2109
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

raposo pisze:
18 lut 2021, 14:13
No ok. Tylko po co na nią klikać jak już skończymy edycję? :)
Kropka wyznacza jej środek (i prawdopodobnie sugeruje też, że można ją przesunąć, nie zmieniając jej długości jakbyśmy kliknęli na końcówki), a ogólnie kropki "pokazują" userowi, że jest "edytowalna".

Po nałożeniu klikamy "gdzie indziej" i kropka już nic nie zasłania.

Tak czy inaczej, odpowiadając na pytanie - nie można jej zlikwidować w czasie edycji. Platform Senior Designer tak zdecydował... ;)
W MT4 jest podobnie.
To są "kotwice", które służą do edycji obiektu, czyli zmiany jego np. długości, czy ceny.
Trzeba kliknąć na obiekcie dwa razy, w MT4/5, żeby ten obiekt "zaznaczyć" i móc go edytować.
Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

olds
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 81
Rejestracja: 16 lut 2016, 13:49
Lokalizacja: Koszalin

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: olds »

adamkaluza pisze:
18 lut 2021, 11:56
Przydaje się komuś na coś ta kropka na środku "krótkiej linii"? Mi do niczego a tylko zasłania. Fajnie jak by dało się dodać do narzędzi rysowania "promień poziomy" czyli linie poziomą ale zaczynającą się od dowolnego punktu.
Zleciłem fxcraft napisanie strategii AddLineToChart która we wskazanym miejscu rysuje poziomą półprostą . Można ją potem przesuwać jak każdy obiekt na wykresie. W parametrach można przypisać strategii skrót klawiaturowy, kolor, kreskowanie i szerokość. Nie zastrzegłem praw autorskich, więc nie mogę ci tak po prostu tej strategii przesłać. Ale napisz do Jana Jabłońskiego pod j.jablonski@fxcraft.biz i się dogadaj. To życzliwy i otwarty człowiek
Co do samej kropki to pojawia się kiedy ustawiasz na obiekcie focus (klikasz na tą linię). Kolor tego zaznaczenia masz w [motywy wykresów] -> Misc -> Meta Info . Wystarczy zmienić na transparent (choćby częściowy) i kropa przestanie tak wkurzać. Zmieniłem go na częściowy transparent, bo te poziome półproste łatwiej dobrze osadzić we właściwym miejscu bez tych kropek.
Różnica pomiędzy możliwym a niemożliwym polega jedynie na stopniu determinacji.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 768
Rejestracja: 16 kwie 2011, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

No nareszcie jakieś pomocne osoby bo z raposo to nawet po marudzić nie można :P A tak poważnie to ta kropka na środku została dodana w ostatnich aktualizacjach i jest nikomu nie potrzebna tylko zasłania. Przesunąć prostą można naciskając w dowolny punkt na całej długości prostej i zachowujemy jej długość i nachylenie. Kropki na końcach okej są potrzebne i wtedy widać że edytujesz, ale ta na środku to powiedz senior dizajnerowi że nikt jej nie chce :P W zamian za to niech zrobi promień poziomy. Nawet XTB go ma a co dopiero takie Dukascopy ;)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9584
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

... może dodali kropkę, bo ktoś narzekał, że po nałożeniu krótkiej linii nie widać gdzie jest jej połowa...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ