DayTrading: Czwartek 18.02.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 18.02.2021

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:
18 lut 2021, 17:58
TOMEK
namaluj cos na tym wykresie niekoniecznie z perspektywy wzrostowej ale z perspktywy miska w czasie powiedzmy 10 dni gdzie moga zejsc na sp500
gdzie bedac grubasem :) bys bronil rynku przed spadkami bo z 3900 juz w sumie zeszli :568:
te moje 3860 czy nizej bo juz mnie kusi wychodzic z wszystkich esek na tym co mam :(
ale licze na jeszcze jedno zejscie
a moze ktos inny cos napisze :568: jeszcze 10 dni roboczych lutego to strasznie dlugo :mrgreen:
Xab nikt Tobie nie dorówna
wszystko napisałes co trzeba
i moge jeden worek ..... pożyczyć :D

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Tomasz196407
nie przesadzaj
ja patrze na rynek od tzw dpy strony ty jestes techniczny spec
widzac co wychodzi \z AT mnie latwiej jest wymyslec jak moze grubas zagrac
mnie jakis rozrzut o 10-30 pip na sp500 nie wystraszy
wiesz o tym mnie interesuje tu setka lub dwie dlatego patrze tak wzrosty 3960 to zaatakuja mocno na 3860
na dwie nie licze jeszcze teraz bo bali by sie wystraszyc rynek
tylko tak to wyliczylem czyli albo to rozjada albo zaczna bronic wczesniej :568:
Ostatnio zmieniony 18 lut 2021, 18:13 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

JohnyEnglisz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: JohnyEnglisz »

Kermit pisze:
18 lut 2021, 15:53
skoro teraz potrafiles odczytac cene majac podany czas to wtedy tez mogles...no chyba ze dopiero w tym tygodniu sie tego nauczyles :)

Alevius: spore szanse ze dziś to bedzie wylaczone... ale z nogami na biurku mnie zabiles - az sie obejrzałem czy kamery nie mam w pokoju :mrgreen: :mrgreen:
Jasnr odczytalem lecz nawiazujac do Twojej odpowiedzi (cytat na zdjeciu ponizej) mogles wejsc godz przed napisaniem postu :mrgreen: :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:
18 lut 2021, 18:07
Tomasz196407
nie przesadzaj
ja patrze na rynek od tzw dpy strony ty jestes techniczny spec
wizac co wychodzi \z AT mnie latwiej jest wymyslec jak moze grubas zagrac
bo z tego w sumie najlepiej zarabiam
Dałem Ci wykres z D2 kanał i środkowa linia
też to stosujesz przecież
narysuj ten ruch od góry w FE
to skonfrontujemy
i dam Ci link do Sid-a

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

poszło dodatkowe S na kablu. SL dla wczesniejszej przestawiony i dla nowej pozycji taki sam 1.3962 wiec blisko. Uwazam ze jesli ma byc jakas reakcja pod ten podwojny szczyt to 1.3950 powinno już dziś bronić. Jeśli nie to strata niewielka

Awatar użytkownika
pvq.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pvq.pl »

Kermit pisze:
18 lut 2021, 18:19
poszło dodatkowe S na kablu. SL dla wczesniejszej przestawiony i dla nowej pozycji taki sam 1.3962 wiec blisko. Uwazam ze jesli ma byc jakas reakcja pod ten podwojny szczyt to 1.3950 powinno już dziś bronić. Jeśli nie to strata niewielka
Kurde pokażesz mi na funcie ten podwójny szczyt? Wszędzie mam wybity ten poziom więc chyba Cię źle rozumiem i inaczej interpretuje podwójny szczyt/dołek

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

pvq.pl pisze:
18 lut 2021, 18:27

Kurde pokażesz mi na funcie ten podwójny szczyt? Wszędzie mam wybity ten poziom więc chyba Cię źle rozumiem i inaczej interpretuje podwójny szczyt/dołek
poniżej masz to oczym piszę i kilka podobnych sytuacji zaznaczonych, Dla mnie ewentualny powrót poniżej zółtej strefy do zamkniecia dnia przy tworzącej się dywergencji i bez ponownego testu dzisiejszych maksów bedzie informacją że wybicie było fałszywe i kontrole przejmują niedzwiedzie. Oczywiscie moglbym czekac az to sie wydarzy i wejsc po sygnale (a nawet wskazane byloby tak zrobic) ale pozycja niewielka i ten opor tygodniowy o ktorym pisalem wczesniej na tyle wydaje sie solidny ze pozycje zajalem. Przestawilem zabezpieczenie jak pisalem na niewielka odleglosc i spokojnie czekam co sie wydarzy. Jak pojdzie sygnal na h4 nawet po wybiciu moich pozycji na SL to moze skusze sie na dolozenie wiecej "do pieca"
https://www.tradingview.com/x/4P1HFZeC/

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

odnowiony kabel po 1.3960. Bawia sie niezle ale chce zobaczyc jak zamkna ta swieczke dzienna. SL 1.3995 - jesli zjada 10 pipsow w dol to przestawie na BE. Jesli do zamkniecia dnia nie wroca ponizej 1.3950 to zamykam z reki tam gdzie beda

wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

Dziś dzień w plenerze spędzony bo to ostatnia okazja na śnieg w tym sezonie w moim regionie. Teraz tak czytam sobie i obserwuję. Kermit pytanie - czy patrzysz na minutówki czasem czy uważasz to za zbyt duży szum? Pytam, bo tak patrząc na kabla na m1 i m5 nie wygląda to wcale na spadki. Oczywiście pewnie się mylę, ale wypowiedz się jak na to patrzysz i czy w ogóle zawracasz sobie głowę takim TF.
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

Zablokowany