Następnym razem ostrzeżenia, bany czasowe lub chłosta publiczna

Trzymam kciuki za Waszą dyscyplinę. Powodzenia na rynku.
ninjaproject pisze: ↑24 sty 2021, 20:55
Natomiast, to co ja wiem, że działa, to tego na robota przepisać nie umiem.
Może kiedyś jeszcze się uda, nie wiem?
Niestety rynek odjechał. Planowałem wejść przy 200$ pozycją 0.2 na start, potem siatka 99 pozycji po 0.01 do TP na wykresie USDCHF po prawej. Albo przy 1000$ otworzyć 1 lot i siatka 99 x 0.05 buy stopów. Ale nie miałem teraz kasy (mam 10k przygotowane na otwarcie konta w dukascopy bank wg planu co pisałem kilka postów wcześniej. Drugi plan to było te 1000$ i podpięte konto do fxcash, ale na to dopiero ogarniam kasę, więc na aktualne trejdy chwilowo jeszcze nie mam kasy ;/). Trudno. Ale lekcja numer 2, to korzystając z tego "okna spekulacyjnego" opisanego EA z tego dziennika, jak widać można wykręcić fajny wynik na większej dźwigni. Jeśli się wstrzelisz w serie. Akurat tutaj grałem tylko 2 tygodnie od 1000$. Aktualnie 16k, czyli 1600%. Albo od drugiej strony do tego podchodząc, przy kilku wtopach po 1000$ taki jeden run może odrobić starty i coś jeszcze dać zarobić. Więc może za jakiś czas te runy zaczną być zyskowne, a nie jak to było 2 lata temu...rookie2 pisze: ↑29 sty 2021, 19:56USDCHF wygląda ciekawie na L. I jeszcze są swapy na L dodatnie. hmm. Big Long ? Tak jakby był tam na D1 zalążek rgr, więc technicznie zasięg do ~0.91200
Jeszcze mierzenie belona, gdzie jest 50% (post1001948.html#p1001948), akurat gdzieś tam na tym poziomie.
Trudno jest mi coś Ci podpowiedzieć, bo nie znam pełnych założeń. Mogę jedynie napisać jak ja podchodzę do tematu z punktu widzenia wyższych interwałów.
Gdybyś jeszcze do tego dorzucił wykres, jak to wygląda u Ciebie na wykresie to może bym stosował to jako filtr jeśli by to współgrało z moimi założeniami. Wrzuć jeszcze wykres z tymi wskaźnikami jak patrzysz na to według tego co napisałeś. Z góry dzieki.MarioDM pisze: ↑21 lut 2021, 14:03Trudno jest mi coś Ci podpowiedzieć, bo nie znam pełnych założeń. Mogę jedynie napisać jak ja podchodzę do tematu z punktu widzenia wyższych interwałów.
Gram w oparciu o przecięcie średnich, jednak zwracam uwagę na Stochastika.
Wygląda to następująco jeśli chodzi o interwał D1. Gdy na D1 Stoch jest wysoko (powyżej 70) i podobnie jest na wykresie tygodniowym czyli też Stoch jest wysoko to czekam na sygnał sell na D1 czyli na przecięcie się średnich w dół.
Czyli w sumie jest to gra przeciw dotychczasowemu trendowi i poszukiwanie nowego trendu.