JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13323
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

spytałem o znak wodny na platformie jForex którą cenie za wiele przydatnych narzedzi i używam
mam mozliwosc wstawiania watermarku na innej platformie
a tu ze wzgledu na używanie moich wykresów przez inne osoby
ale już rozwiazałem problem na etapie formatki na infrawwiev
dziekuje kolegom za porady

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2193
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Tomasz196407 pisze:
14 sty 2021, 20:18
spytałem o znak wodny na platformie jForex którą cenie za wiele przydatnych narzedzi i używam
mam mozliwosc wstawiania watermarku na innej platformie
a tu ze wzgledu na używanie moich wykresów przez inne osoby
ale już rozwiazałem problem na etapie formatki na infrawwiev
dziekuje kolegom za porady
To nie są twoje wykresy.
Wykresy są własnością firmy, która dostarcza daną platformę transakcyjną.
Nie masz licencji do używania swojego znaku wodnego na nich, chyba że właściciel wyrazi zgodę.
Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13323
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ninjaproject pisze:
14 sty 2021, 20:59
Tomasz196407 pisze:
14 sty 2021, 20:18
spytałem o znak wodny na platformie jForex którą cenie za wiele przydatnych narzedzi i używam
mam mozliwosc wstawiania watermarku na innej platformie
a tu ze wzgledu na używanie moich wykresów przez inne osoby
ale już rozwiazałem problem na etapie formatki na infrawwiev
dziekuje kolegom za porady
To nie są twoje wykresy.
Wykresy są własnością firmy, która dostarcza daną platformę transakcyjną.
Nie masz licencji do używania swojego znaku wodnego na nich, chyba że właściciel wyrazi zgodę.
Dobrze mądrusiu
tym bardziej inne osoby nie mogą używać wykresów na których jest naniesiona analiza
ps.zaznaczyłem co mam na innej platformie i tam mam udostepnione to

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2193
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Tomasz196407 pisze:
14 sty 2021, 21:10
ninjaproject pisze:
14 sty 2021, 20:59
Tomasz196407 pisze:
14 sty 2021, 20:18
spytałem o znak wodny na platformie jForex którą cenie za wiele przydatnych narzedzi i używam
mam mozliwosc wstawiania watermarku na innej platformie
a tu ze wzgledu na używanie moich wykresów przez inne osoby
ale już rozwiazałem problem na etapie formatki na infrawwiev
dziekuje kolegom za porady
To nie są twoje wykresy.
Wykresy są własnością firmy, która dostarcza daną platformę transakcyjną.
Nie masz licencji do używania swojego znaku wodnego na nich, chyba że właściciel wyrazi zgodę.
Dobrze mądrusiu
tym bardziej inne osoby nie mogą używać wykresów na których jest naniesiona analiza
ps.zaznaczyłem co mam na innej platformie i tam mam udostepnione to
Jeżeli swoją analizę opublikowałeś w przestrzeni publicznej, to oczywiście że inni mogą sobie robić z nią co chcą.
Jeżeli nie wyrażasz zgody, to opatentuj swoją analizę i zastrzeż znakiem towarowym.
Albo jej nie publikuj.
Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13323
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ninjaproject pisze:
14 sty 2021, 21:31
Tomasz196407 pisze:
14 sty 2021, 21:10
ninjaproject pisze:
14 sty 2021, 20:59

To nie są twoje wykresy.
Wykresy są własnością firmy, która dostarcza daną platformę transakcyjną.
Nie masz licencji do używania swojego znaku wodnego na nich, chyba że właściciel wyrazi zgodę.
Dobrze mądrusiu
tym bardziej inne osoby nie mogą używać wykresów na których jest naniesiona analiza
ps.zaznaczyłem co mam na innej platformie i tam mam udostepnione to
Jeżeli swoją analizę opublikowałeś w przestrzeni publicznej, to oczywiście że inni mogą sobie robić z nią co chcą.
Jeżeli nie wyrażasz zgody, to opatentuj swoją analizę i zastrzeż znakiem towarowym.
Albo jej nie publikuj.
słuchaj podziekowałem za rade?
podziekował
dalsze rady dla wnuczki, wnuczka ewentualnie syna córki i kogo chcesz
ja swoje ty swoje
pisze ci ze mam platforme ze znakiem wodnym
a ty p... że nie wolno

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9592
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Panowie, do narożników ;)
cTrader daje taką opcję. I działa to fajnie. JForex w standardzie nie oferuje czegoś podobnego. Można kombinować z kodem ale równie dobrze można zapisać screena i dodać sobie znak wodny w fotoszopie. Ale strzelam, że nie o takie kombinacje chodziło w tym pytaniu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 781
Rejestracja: 16 kwie 2011, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Przydaje się komuś na coś ta kropka na środku "krótkiej linii"? Mi do niczego a tylko zasłania. Fajnie jak by dało się dodać do narzędzi rysowania "promień poziomy" czyli linie poziomą ale zaczynającą się od dowolnego punktu.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9592
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hmm... moja krótka linia nie ma kropki na środku - nawet nie mogę jej ustawić na środku ;)

Ogólnie wszystkie opcje konfiguracyjne masz pod prawym klikiem na linii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 781
Rejestracja: 16 kwie 2011, 11:59

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

A nacisnij na twoją krótką linie. Czary mary i jest kropka ;)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9592
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No ok. Tylko po co na nią klikać jak już skończymy edycję? :)
Kropka wyznacza jej środek (i prawdopodobnie sugeruje też, że można ją przesunąć, nie zmieniając jej długości jakbyśmy kliknęli na końcówki), a ogólnie kropki "pokazują" userowi, że jest "edytowalna".

Po nałożeniu klikamy "gdzie indziej" i kropka już nic nie zasłania.

Tak czy inaczej, odpowiadając na pytanie - nie można jej zlikwidować w czasie edycji. Platform Senior Designer tak zdecydował... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ