Portal o wszystkim i niczym

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Portal o wszystkim i niczym

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

@alinoe: To takie moje powiedzenie, nie ubierałem w cytat bo siebie nie będę cytował. :)
Jakość spada oj spada jak gimnazjaliści w necie piszą.
http://www.artykul.com.pl/pisanie-artyk ... a-zarobic/
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

A jak podrzuciłbym GW to co? Udowodnij mi, że inna gazeta jest mniej stronnicza. Jeśli chodzi o giełdę i forex nic nie czytam profesjonalnego bo mi to wisi i do zarabiania nie jest mi kompletnie potrzebne. Jak chcę coś poczytać to nie ważne czy to strony, BBC, CNN, The Wall Street Journal, wiele rzeczy i tak się powtarza. Gdy prasówka zajmuje kilkanaście minut przy śniadaniu chodzi i tak tylko o najważniejsze wydarzenia i to co zaciekawi a sam bardziej polityką nie interesuję się. Polskie strony czytam aby wiedzieć co dzieje się w regionie, w mieście. Jeśli chodzi o Polskę to w strony typu GW, rzeczpospolita chyba mają najwięcej najważniejszych informacji w skróconej formie i wszystkiego po trochu czyli w sam raz na taka krótką internetową prasówkę (zresztą na więcej nie ma co liczyć) a im mniejsze i bardziej "niezależne" źródło tym bardziej krzyczy i robi wodę z mózgu a dobór materiałów jest jeszcze bardziej wybiórczy i przypadkowy niż w "wybiórczej" więc wyboru zbyt wielkiego nie masz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

A jak na zlosc te etaty najczesciej dsotaja zajci studiowaniem studenci bo nie koliduje to z czasem studiowania - zdalna "praca".Buch artykuł pod wieczor - rano glowny redaktor opublikuje.Taka prawda..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Hmm ostanio fajny przykład
http://www.trystero.pl/archives/12211
Reptile ja od dawna staram się zaszczepić trochę zdrowego rozsądku.
Ludzie dają się wpychać w ramiona szarlatanów jak ten Alex i reszta.
Ci ludzie mają własny świat i niech sobie w nim żyją.
Mnie szczerze mało interesuje ile na DVD czy CD zarobi Alex czy Kukiz.
Nawet podziwiam bo ludzie coś robią tylko niech się bawią w swoim ogródku.
I to nawet nie jest ich wina za bardzo tylko ludzi którzy mają dziwne poczucie sprawiedliwości i uczciwości społecznej i uważają że coś "robią" a tak naprawdę uczestniczą w cyrku.
A cierpimy my bo jesteśmy atakowani bzdurami które nam coraz trudniej od razu rozpoznać.
I siedzi potem człowiek i sprawdza.....a to same bzdury.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Czyli watpisz tez w to ze Natalia Siwiec to niekwestionowana miss Euro?

Swoja droga..tearz modne placenie za czytanie..archiwa juz za oplata w wiekszych portalach.. placic za te bzdury..

Moze ankieta kto subskrybuje jakies sensowniejsze tresci? DJ,WSTJ,Parkiet itp ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

alinoe pisze:A jak podrzuciłbym GW to co? Udowodnij mi, że inna gazeta jest mniej stronnicza.
To nic :) . Kilka razy miałem okazję być na wydarzeniach opisywanych później w GW i jak czytałem te ich wypociny to sam nie wiedziałem czy chodzi o to samo. Przeinaczanie faktów, pomijanie niektórych dodawanie innych, wszystko byleby "więcej się działo". Z pewnością u innych nie jest lepiej ale o ich rzetelności informacji miałem okazję się naocznie przekonać więc sobie już daruje.
Green7, podrzucisz jakiegoś linka?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Mamy swiężą sprawe.. tak se mysle..bo jeszce nas pozwie onet albo pudelek biznesu za zniewage i psucie DOBREGO IMIENIA.. pamietacie blogera co sie z tym bankiem naparzal ? Nie pamietam co to za temat byl.. i czy sie tu jeszce ostał.

http://www.secnews.pl/2012/10/04/softwa ... ie-pozwac/

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Miszcz pisze:Green7, podrzucisz jakiegoś linka?
Do czego? Bo chyba nie do tych śmieci o których wspominałem ?:)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Zapewne niebawem pojawią się płatne serwisy coś na kształt gazet z treścią która będzie normalna a nie sztucznie pompowana aby zwiększyć klikalność i zyski z wyświetlania reklam. Jak widać brakuje czegoś takiego.
Obecnie wciąż szukam jakiegoś miejsca które będzie tego wszystkiego (albo większej części) pozbawione,niestety to już rozlazło się wszędzie..
Na pocieszenie pozostaje money.pl i bankier.pl (to pierwsze mniej zasyfione) ale też nie jest to co by się chciało..
No ale nie ma się czemu dziwić darmowych informacji nie ma, więc albo będzie opłata stała albo reklamy i głupie tytuły z zerem treści aby nakręcić ilość..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

green7 pisze:Do czego? Bo chyba nie do tych śmieci o których wspominałem ?:)
Nieee :) , chodziło mi raczej o coś z Twojego RSSa.
Tig3r pisze:Zapewne niebawem pojawią się płatne serwisy coś na kształt gazet z treścią która będzie normalna a nie sztucznie pompowana aby zwiększyć klikalność i zyski z wyświetlania reklam. Jak widać brakuje czegoś takiego.
Mieli jakieś przebłyski z projektem PIANO (czy jak to się zwało), nie wiem czy to jeszcze działa czy się z tego wycofali, ale to przypominało raczej system płacenia za te badziewne teksty więc nie wróżę im sukcesu.
Tig3r pisze:No ale nie ma się czemu dziwić darmowych informacji nie ma, więc albo będzie opłata stała albo reklamy i głupie tytuły z zerem treści aby nakręcić ilość..
Nikt się nie łudzi że są darmowe informacje. Pisanie to praca na pełen etat więc i zapłatę muszą za to mieć. Tylko, że nie ma pewności że razem z opłatami podniesie się jakość.

ODPOWIEDZ