Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MetaPoznanie pisze:
04 maja 2025, 22:29
Wy tzw "wolnościowcy" Konfederaci to macie jednak myślową schizofrenie z jednej strony chcecie kontroli migrantów i społeczeństwa zaostrzania kar , a jak wam się proponuje program kontroli coś daleko mniej agresywne niż paszport obywatela taki jak jest w Chinach gdzie praktycznie nie ma przestępczości bo każdy degenerat jest wyrzucany poza nawias społeczny z powodu nie spełniania norm obywatela to jest lamet że wolność zabierają , Z drugiej strony chcecie rozwijać przedsiębiorczość i produkcje blokując napływ siły roboczej kto ma u tych waszych przedsiębiorców pracować? Ja nie przedstawiałem swojego punktu widzenia z perspektywy mojego widzi mi się tylko z perspektywy ekonomicznej . Przyjmowanie migrantów jest złe ich nie przyjmowanie również jest złe .

Jest jeszcze opcja wyjazdu z polski dla szczególnie nie zadowolonych osób , łatwo jeszcze jest wyjechać na Grenlandie i Islandie dostać tam obywatelstwo i wygodnie żyć tyl że trzeba się spieszyć zanim Trump je zajmie
A co ja mam z Konfą wspólnego ?? Amerykanie już jakiś czas temu pogadali sobie z nimi, PSL i PiS... dzielili ponoć skórę na żywym niedźwiedziu... Tygrysek premierem :lol: Wyobrażacie to sobie ? Co tam chrzanić to to tylko pogłoski za miesiąc sytuacja będzie klarowna

Zrozum to nam narzucą skąd oni przyjadą i nie będzie ich interesować co my o tym sądzimy - pakt imigracyjny. To Absurd wpychają Ci na siłę zawodnika, który nie ma wykształcenia, nie zna języka i prawdopodobnie sie nie nauczy. Jesteś bardzo naiwny że nie korzystasz z doświadczeń naszych sąsiadów a wierzysz w jakąś utopie.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Raczej nie rozumiesz rzeczywistości ,już dawno umysły z największym iQ i zdolnościami do powielania swoich zasobów w nie wyobrażalnej dla zwykłego "trybika w maszynie" skali przemyślały co i jak.

Ten zły George Soros twórca Open Society Fund wzorował się na działach Karla Poppera , Czy to złe pomieszać wszystkie nacje i kolory skóry co w perspektywie czasu doprowadzi do tego że wszyscy będą brązowi nie będzie już wojen na tle rasowym? historia niewolnictwa znana z USA się nie powtórzy.

To samo dotyczy religii niech te bardziej ekspansywne wchłoną inne w kontrolowany sposób bez nadmiaru rozlewu krwi chyba nie chcesz powtórki wojen krzyżowych? bo mnie obojętne jak kto nazywa swego przyjaciela w niebie

.Bill Gates mówi że populacje Ziemi trzeba depopulizować i ma racje bo ludzie nie mogą ciągle się niekontrolowanie rozmnażać planeta nie da rady funkcjonować w modelu w którym wszyscy mogą żyć w dobrobycie . Nie mamy planety B więc tak ważne jest utworzenie rządu globalnego bez narodowości i zatrzymanie marnotrawstwa zasobów typu lokalne konflikty np Ukraina

Trzeba skończyć z bezsensowną budową czołgów samolotów i innego tego typy gówna a przekierować cały wysiłek i zasoby na eksploracje kosmosu
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

SEROL666 pisze:
04 maja 2025, 22:34
Anomalia pisze:
04 maja 2025, 20:19
Jeśli chcesz dyskusji i argumentów to ja chętnie z Tobą porozmawiam, jednak pod warunkiem, że przestaniesz wklejać jakieś randomowe obrazki nie wiadomo skąd, tylko też przejdziesz na argumenty i dane.
Dasz radę, czy znowu stchórzysz?
Obrazki były dla Cblondyn
Antyszczepionkowcy, płaskoziemcy, wyznawcy UFO, wyznawcy 'zamachu Smoleńskiego" i HGW kto jeszcze też pokazują setki "obrazków" :d
Jesteś tak wiarygodny z tymi obrazkami jak w tym konkursie tradingu wraz z osiąganym wynikiem :d
Mam wrażenie, że pisze z jakimś sfrustrowanym stróżem co ma dyżury głównie nocne i wylewający żale na cały świat i o wszystko go obwiniający

kapart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapart »

MetaPoznanie pisze:
04 maja 2025, 23:27
Raczej nie rozumiesz rzeczywistości ,już dawno umysły z największym iQ i zdolnościami do powielania swoich zasobów w nie wyobrażalnej dla zwykłego "trybika w maszynie" skali przemyślały co i jak.

Ten zły George Soros twórca Open Society Fund wzorował się na działach Karla Poppera , Czy to złe pomieszać wszystkie nacje i kolory skóry co w perspektywie czasu doprowadzi do tego że wszyscy będą brązowi nie będzie już wojen na tle rasowym? historia niewolnictwa znana z USA się nie powtórzy.

To samo dotyczy religii niech te bardziej ekspansywne wchłoną inne w kontrolowany sposób bez nadmiaru rozlewu krwi chyba nie chcesz powtórki wojen krzyżowych? bo mnie obojętne jak kto nazywa swego przyjaciela w niebie

.Bill Gates mówi że populacje Ziemi trzeba depopulizować i ma racje bo ludzie nie mogą ciągle się niekontrolowanie rozmnażać planeta nie da rady funkcjonować w modelu w którym wszyscy mogą żyć w dobrobycie . Nie mamy planety B więc tak ważne jest utworzenie rządu globalnego bez narodowości i zatrzymanie marnotrawstwa zasobów typu lokalne konflikty np Ukraina

Trzeba skończyć z bezsensowną budową czołgów samolotów i innego tego typy gówna a przekierować cały wysiłek i zasoby na eksploracje kosmosu
Obrazek

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
04 maja 2025, 22:34
Anomalia pisze:
04 maja 2025, 20:19
Jeśli chcesz dyskusji i argumentów to ja chętnie z Tobą porozmawiam, jednak pod warunkiem, że przestaniesz wklejać jakieś randomowe obrazki nie wiadomo skąd, tylko też przejdziesz na argumenty i dane.
Dasz radę, czy znowu stchórzysz?
Staram się posługiwać też linkami do źródeł. Obrazki były dla Cblondyn bowiem ludzki mózg szybciej i skuteczniej zapamiętuje obrazy. Chcesz postawić jakąś tezę to proszę bardzo.
Dziękuję za zgodę :lol:
Skoro znasz linki do wiarygodnych źródeł, to ja chętnie poznam źródło pierwszych lepszych danych które podałeś, np. tych:
Obrazek
Wg mojej wiedzy nie są to dane za pierwszy kwartał 2025 zatem wkleiłeś kłamstwo/manipulację. Na dodatek świadomie, bo przecież plotek byś nie wkleił, prawda?
Oczywiście, mogę się mylić więc tym chętniej poznam źródło tych danych :564:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
05 maja 2025, 13:19
Obrazek
Wg mojej wiedzy nie są to dane za pierwszy kwartał 2025 zatem wkleiłeś kłamstwo/manipulację. Na dodatek świadomie, bo przecież plotek byś nie wkleił, prawda?
Wg. Artykułu są to dane za i kw. 2025 - "....primer trimestre del año 2025"
https://www.eldebate.com/sociedad/20250 ... 84230.html
Żródło dla art:
https://violenciagenero.igualdad.gob.es ... _03_20.pdf

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
05 maja 2025, 08:11
Antyszczepionkowcy, płaskoziemcy, wyznawcy UFO, wyznawcy 'zamachu Smoleńskiego" i HGW kto jeszcze też pokazują setki "obrazków" :d
Jesteś tak wiarygodny z tymi obrazkami jak w tym konkursie tradingu wraz z osiąganym wynikiem :d
Mam wrażenie, że pisze z jakimś sfrustrowanym stróżem co ma dyżury głównie nocne i wylewający żale na cały świat i o wszystko go obwiniający
Ten stres przedwyborczy Cię kiedyyś zabije. Nie martw się wygra Twój Rafalala a AfD to już ekstrema - idzie ku dobremu. Lewacy trzymajcie się ciepło :wink:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
Raczej nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie umysły się myliły, nobliści, futurolodzy dosłownie można przebierać. A Ci który popierasz dawali wielokrotnie niewyobrażalnej w skali światowej du.py co jak dobrze liczę kosztowało życie dziesiątki milionów ludzi. Teraz chyba robią podejście 3.0 a pewnie znów się nie uda a my zapłacimy daninę krwi
MetaPoznanie pisze:
Gorege S. to gnida. A ponoć to Coudenhove-Kalergi wymyślił Paneuropę z negroidalną łatwo sterowalną masą. A Poppera to można śmiało dołączyć do tej całej parady syjonistycznych blagierów, których się przewinęły setki jak nie tysiące. Sprzedających się wyssanej z własnego z tyłka idei że narodem wybranym i muszą przewodzić światu.
MetaPoznanie pisze:
To samo dotyczy religii niech te bardziej ekspansywne wchłoną inne w kontrolowany sposób bez nadmiaru rozlewu krwi chyba nie chcesz powtórki wojen krzyżowych? bo mnie obojętne jak kto nazywa swego przyjaciela w niebie.
A dla niech nie obojętne. Jeden spec od islamu powiedział że Francja jest w II fazie podboju. Faza IV to "nawróć się albo giń" wystarczy poczytać poszczególne sury albo posłuchać co mówią w meczetach. Na szczęście do IV fazy potrzeba jeszcze całych dekad bierności Europejczyków. Nie Pamiętam kto to powiedział o islamie: "wygramy tę wojnę brzuchami naszych kobiet" ale się dzieje.
MetaPoznanie pisze:
Nie o to chodzi w rządzie globalnym. Kamala powiedziała: "What can be unburdened by what has been". Oni proponują radykalny model z drastyczną eliminacją większości populacji. Musi być wprowadzony siłą i siłą utrzymywany w nim porządek z Elitą nadzorców. To będzie świat w którym nie będzie szczęścia a raczej ból i łzy.
MetaPoznanie pisze:
Zgadzam się wojna na Ukrainie potwierdza że czołgi ostatnich generacji to przeżytek pola walki samoloty jeszcze nie ale kto wie jak długo 6 generacja już powoli staje się przeżytkiem - a ledwie wchodzi - jak będzie to pilotował nadal człowiek i do tego na niskim pułapie.
W Kosmos na inne planety ? Ledwie tyłek od Ziemi oderwaliśmy.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

SEROL666 pisze:
06 maja 2025, 00:38
Anomalia pisze:
05 maja 2025, 13:19
Obrazek
Wg. Artykułu są to dane za i kw. 2025 - "....primer trimestre del año 2025"
https://www.eldebate.com/sociedad/20250 ... 84230.html
Żródło dla art:
https://violenciagenero.igualdad.gob.es ... _03_20.pdf
W linku źródłowym NIE MA danych za pierwszy kwartał 2025 r.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

I już Ci piszę o co mi kaman.
1. Robisz wrzutkę z jakiegoś medium, a informacje tam zawarte traktujesz jako fakt i argument udowadniający tezę (tu: źli migranci).
2. Na pierwszy rzut oka widać, że w artykule nie ma danych obejmujących pierwszy kwartał 2025 (artykuł z pierwszego kwietnia, nie widziałam nigdy, by urząd statystyczny podał dane za kwartał na koniec dnia kończącego kwartał), a jednak go wklejasz.
3. Ta nieścisłość jest niewielka (w innych wklejkach są o wiele większe), i nie byłoby problemu gdyby nie to, że cytowany artykuł napisany jest w sposób sugerujący zagrożenie, sensację, mający nastawiać ludzi przeciwko ludziom. Oczywiście, nie powinno mnie to dziwić bo taka najwyraźniej uroda i rzetelność prawackich mediów, ale traktowanie tych treści jako argumentu i źródła wiedzy jest słabe.

ODPOWIEDZ