Uważam, że po prostu rozumujesz w pewnym ograniczonym kontekście.Cblondyn pisze: ↑10 lis 2022, 11:14Jeśli ktoś prezentuje znaki faszystowskie przed Flagą Polską to ja nie mam żadnych dylematów. Podobnie pewnie 90% Polaków. I podczas okupacji 39-45 żołnierze podziemia dokładnie wiedzieli co robić z takimi kolesiami. Właśnie za te "poglądy". O "poglądach" na świat Hitlera i jemu podobnych nie wspomneninjaproject pisze: ↑10 lis 2022, 10:40Problem jest w tym, że skoro ty chcesz komuś ręce łamać za poglądy, to się sam stawiasz w takiej samej pozycji jak tamci - spory dylemat, nie?Cblondyn pisze: ↑10 lis 2022, 08:30
A ja jak widze naziola niosącego Polską Flage a w drugiej ręce odpaloną race to też mnie szlag trafia.
Jutro to się naoglądamy tych "patriotów" w pochodzie w TV.
Zdjęcie nr 3. z artykułu. Żołnierze AK to się w grobie przewracają. Że takiej swołoczy to jeszcze nikt rąk nie połamał to się dziwie
https://wiadomosci.wp.pl/ujawniamy-pzpn ... 436939936a![]()
Pomyśl, skąd my się tutaj wzięliśmy, jako naród na danym terenie.
No i każdy inny naród, praktycznie.
Kiedyś, ktoś podbił jakiś teren i go zawłaszczył, a to że akurat obecnie ktoś się czuje, że dany teren należy do niego (nich), to jest zwykła nieumiejętność logicznego myślenia.
I co z tym zrobisz?
Co to jest "polska flaga"?
Kawałek materiału?
Czy może kolejny symbol dzielący ludzi na tych, a nie innych?
Kto nadaje takim symbolom wartość i dlaczego?