plus500

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
2
25%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
6
75%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

jak to każdy widzi, że dla nich robię?? normalnie gram na lite forex i na marketivi (też dają darmowy bonus), a że trafił się bonus na plus500 to postanowiłam sprawdzić płacą czy nie, tu jest temat o plus500 więc tu o tym pisze. Co do ugrania 150zł z 50 to myślę, że to dużo zwłaszcza, że mając 50zł u nich mogłam na początku otworzyć tylko jedną pozycję na edku i koniec. Żeby ugrać 150 tysi musiałabym mieć większy kapitał startowy

Franek1980
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Franek1980 »

Witam.
Jestem tu nowy. Na platformę Plus500 natrafiłem przypadkowo. Zarejestrowałem się otrzymałem bonus i bardzo szybko go straciłem zanim zakumałem o co w tym chodzi. Wpłaciłem 200zł no bo takie mają minimum i przez tydzień dobiłem do 800zł. Tylko czytając te komentarze to jakieś mam mieszane uczucia do tej platformy. Swego czasu sporo się o niej pisało w dobrym i złym świetle. Aktualnie temat ucichł i nie wiem co o tym myśleć ale chyba sobie odpuszczę tą platformę.
Pozdrawiam i zapraszam do podtrzymania tego tematu.

gatecrasher
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gatecrasher »

dorzuce swoje 2 grosze.
skusilem sie i zrobilem przelew 50 funtow ..pare dni temu i gram na tej platformie ...

dzien po przelewie na plus500 dostep do mojego konta bankowego(digital banking) z ktorego robilem przelew zostal wylaczony ... moze to przypadek , moze wlasnie przez sciagniecie tego oprogramowania ...

ogolnie po telefonie do banku mila pani poinformowala mnie ze ich system na moim komputerze wykryl zlosliwe oprogramowanie i dlatego dla bezpieczenstwa zablokowali mi konto internetowe.

jedyne co mnie gryzie to fakt ze akurat po przelewie i po zaladowaniu platformy blokuja mi konto.... ale coz rozne rzeczy sie w zyciu zdarzaja i moze akurat zlapalem jakiegos virusa w innym miejscu w sieci.

hugo-ml
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hugo-ml »

gatecrasher pisze:
no i jaki jest sens w tym co napisałeś...??
jakiś podsumowanie czy coś??
czyli że co darowałeś im za friko parę funciaków czy co??

jakaś konkluzja by się przydała na końcu...
albo my go, albo on nas....

gatecrasher
Bywalec
Bywalec

konkluzja jest taka ze kasa z konta osobistego mi nie zginela ale konto zostalo zablokowane przez bank automatycznie po wykryciu zlosliwego oprogramowania - -po to azeby moje fundusze byly bezpieczne...
pytanie brzmi czy mniej wiecej w ciagu dwoch dni w ktorych robilem przelew zainfekowalem komputer z innego zrodla niz plus 500 czy to wlasnie to oprogramowanie cos namieszalo w moim systemie....
tego sie chyba nigdy nie dowiem

2ga sprawa.. mam nowego kompa z swierzym systemem i antyvirem kaspersky pure i wlasnie zastanawiam sie czy instalowac plus500 poraz molejny na nowym systemie.. jest tam pare groszy ktore udalo mi sie ugrac i na pewno nie chce ich im podarowac !!!
dobrze byloby je wyplacic....
teraz pytanie do was ..... tez chca od was kopie paszportu do tego zeby aplikowac o wyplacenie kasy ?? nikt o tym nigdy nie wspomnial... nie wiem jak to jest u innych brookerow ale tu to jest warunek ! kusza jeszcze tym ze jak wysle im kopie paszportu to dadza mi extra 10 funtow :/

Dodano po 5 godzinach 24 minutach:

zalogowalem sie ...
pazernosc prowadzi do zla :)
ugralem tam grosiki i chce je uzyskac
powiedzcie mi czy potyrzebuja wasze ksero paszportu "!"

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

mi weryfikowali adres zamieszkania (wysłali list z kodem), maila, musiałam załadować dowód osobisty, im chodzi ogólnie od ID więc spokojnie dowód możesz wrzucić, telefon też mi weryfikowali. Ja tam bym się nie bała o Twoją kase, tylko jak robisz wypłatę to na moneybookers, mniejsze minimum ->chyba 149zł. Już screena z mojej wypłaty zrobiłam, dzisiaj robię kolejną wypłatę, pewnie kasa już w przyszłym tygodniu dojdzie, więc wtedy wrzuce screena. Z tymi wirusami itd to już nie przesadzajcie, ich zresztą nawet nie trzeba instalować bo mają webtradera. Ja myślę, że zła opinia o nich to już historia i stara sprawa. Broker jest do kitu, ale jest pod nadzorem i normalnie płaci.

Dodano po 1 minutach:

po tym jak załadujesz dokumenty to będziesz miał je zweryfikowane max na następny dzień

gatecrasher
Bywalec
Bywalec

jestem nowicjuszem ale nie widze wiekszego sensu wyplacania malych kwot...
wiekszym kapitalem lepiej sie gra..
tak i tak mam mieszane uczucia do tego brokera... ale zobaczymy bede gral dalej poniewaz mam juz tam pare funtow i na wlasnej skorze przekonam sie czy dobrze zrobilem

stanko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanko »

Na pierwszej stronie link jest nieaktualny do knf-u nt. ostrzezen, teraz jest to tu:
http://www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia ... index.html
Prosze jakiegos moda o podmiane.
Zrobione
MrYogi

Tak na marginesie... zaciekawila mnie domena w jakiej jest ich strona, bo nalezy do Irlandii, a Irlandia jest jednym z nielicznych krajow gdzie tak po prostu domeny sie nie kupi (zwykly czlowiek z ulicy ot tak dowolnej domeny nie dostanie).
Oczywiscie nie swiadczy to o tym, ze firma jest super i hiper...

gatecrasher
Bywalec
Bywalec

firma jest lipna . jakis czas temu otworzylem pozycje o porannej godzinie z przeczuciem ze poznym popoludniem kurs wejdzie w ten obszar ktory da mi zysk.
... wyszedlem do pracy ustalilem zamkniecie w momencie zysku nie ustalajac zamkniecia w momencie straty...
i co mnie zastalo jak przyszedlem ??? bylem na zajebistym minusie.... program sam zamknal moja otwarta pozycje w momencie w ktorymn bylem na mega minusie - po czym ,,, spojrzalem na wykres calego dnia handlu i okazalo sie ze w godzinach 13-14 kurs byl ponizej pozycji zysku ktora ustawilem- wiec zarobilbym tak jak planowalem!! pisze do supportu i nic cisza .... zero odzewu z ich strony!!!
ściemniaja.... to co wczesniej u nich zarobilem i nie wyplacilem stracilem przez blad programu >>??<< a moze oszustwo brokera ???

gram teraz na www.forex.com - sciagnalem sobie od nich forex trader pro i bawie sie na koncie demo na start...

pozdrawiam

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

gatecrasher pisze:bylem na zajebistym minusie.... program sam zamknal moja otwarta pozycje w momencie w ktorymn bylem na mega minusie -
Hm..pomijajac samego plus500 czy firma lipna czy nie, to radze poczytac na czym polega handel, o margin callach, dzwigni itp. na 90% zamkniecie bylo ok. Myslales, ze jak nie dasz SL to nigdy nie zamkna Ci pozycji? Nic tylko czekac az bedzie TP. ehhh

ODPOWIEDZ