plus500
- aniacfiszan
- Gaduła
jak to każdy widzi, że dla nich robię?? normalnie gram na lite forex i na marketivi (też dają darmowy bonus), a że trafił się bonus na plus500 to postanowiłam sprawdzić płacą czy nie, tu jest temat o plus500 więc tu o tym pisze. Co do ugrania 150zł z 50 to myślę, że to dużo zwłaszcza, że mając 50zł u nich mogłam na początku otworzyć tylko jedną pozycję na edku i koniec. Żeby ugrać 150 tysi musiałabym mieć większy kapitał startowy
-
- Uczestnik
Witam.
Jestem tu nowy. Na platformę Plus500 natrafiłem przypadkowo. Zarejestrowałem się otrzymałem bonus i bardzo szybko go straciłem zanim zakumałem o co w tym chodzi. Wpłaciłem 200zł no bo takie mają minimum i przez tydzień dobiłem do 800zł. Tylko czytając te komentarze to jakieś mam mieszane uczucia do tej platformy. Swego czasu sporo się o niej pisało w dobrym i złym świetle. Aktualnie temat ucichł i nie wiem co o tym myśleć ale chyba sobie odpuszczę tą platformę.
Pozdrawiam i zapraszam do podtrzymania tego tematu.
Jestem tu nowy. Na platformę Plus500 natrafiłem przypadkowo. Zarejestrowałem się otrzymałem bonus i bardzo szybko go straciłem zanim zakumałem o co w tym chodzi. Wpłaciłem 200zł no bo takie mają minimum i przez tydzień dobiłem do 800zł. Tylko czytając te komentarze to jakieś mam mieszane uczucia do tej platformy. Swego czasu sporo się o niej pisało w dobrym i złym świetle. Aktualnie temat ucichł i nie wiem co o tym myśleć ale chyba sobie odpuszczę tą platformę.
Pozdrawiam i zapraszam do podtrzymania tego tematu.
-
- Bywalec
dorzuce swoje 2 grosze.
skusilem sie i zrobilem przelew 50 funtow ..pare dni temu i gram na tej platformie ...
dzien po przelewie na plus500 dostep do mojego konta bankowego(digital banking) z ktorego robilem przelew zostal wylaczony ... moze to przypadek , moze wlasnie przez sciagniecie tego oprogramowania ...
ogolnie po telefonie do banku mila pani poinformowala mnie ze ich system na moim komputerze wykryl zlosliwe oprogramowanie i dlatego dla bezpieczenstwa zablokowali mi konto internetowe.
jedyne co mnie gryzie to fakt ze akurat po przelewie i po zaladowaniu platformy blokuja mi konto.... ale coz rozne rzeczy sie w zyciu zdarzaja i moze akurat zlapalem jakiegos virusa w innym miejscu w sieci.
skusilem sie i zrobilem przelew 50 funtow ..pare dni temu i gram na tej platformie ...
dzien po przelewie na plus500 dostep do mojego konta bankowego(digital banking) z ktorego robilem przelew zostal wylaczony ... moze to przypadek , moze wlasnie przez sciagniecie tego oprogramowania ...
ogolnie po telefonie do banku mila pani poinformowala mnie ze ich system na moim komputerze wykryl zlosliwe oprogramowanie i dlatego dla bezpieczenstwa zablokowali mi konto internetowe.
jedyne co mnie gryzie to fakt ze akurat po przelewie i po zaladowaniu platformy blokuja mi konto.... ale coz rozne rzeczy sie w zyciu zdarzaja i moze akurat zlapalem jakiegos virusa w innym miejscu w sieci.
-
- Bywalec
konkluzja jest taka ze kasa z konta osobistego mi nie zginela ale konto zostalo zablokowane przez bank automatycznie po wykryciu zlosliwego oprogramowania - -po to azeby moje fundusze byly bezpieczne...
pytanie brzmi czy mniej wiecej w ciagu dwoch dni w ktorych robilem przelew zainfekowalem komputer z innego zrodla niz plus 500 czy to wlasnie to oprogramowanie cos namieszalo w moim systemie....
tego sie chyba nigdy nie dowiem
2ga sprawa.. mam nowego kompa z swierzym systemem i antyvirem kaspersky pure i wlasnie zastanawiam sie czy instalowac plus500 poraz molejny na nowym systemie.. jest tam pare groszy ktore udalo mi sie ugrac i na pewno nie chce ich im podarowac !!!
dobrze byloby je wyplacic....
teraz pytanie do was ..... tez chca od was kopie paszportu do tego zeby aplikowac o wyplacenie kasy ?? nikt o tym nigdy nie wspomnial... nie wiem jak to jest u innych brookerow ale tu to jest warunek ! kusza jeszcze tym ze jak wysle im kopie paszportu to dadza mi extra 10 funtow
Dodano po 5 godzinach 24 minutach:
zalogowalem sie ...
pazernosc prowadzi do zla
ugralem tam grosiki i chce je uzyskac
powiedzcie mi czy potyrzebuja wasze ksero paszportu "!"
pytanie brzmi czy mniej wiecej w ciagu dwoch dni w ktorych robilem przelew zainfekowalem komputer z innego zrodla niz plus 500 czy to wlasnie to oprogramowanie cos namieszalo w moim systemie....
tego sie chyba nigdy nie dowiem
2ga sprawa.. mam nowego kompa z swierzym systemem i antyvirem kaspersky pure i wlasnie zastanawiam sie czy instalowac plus500 poraz molejny na nowym systemie.. jest tam pare groszy ktore udalo mi sie ugrac i na pewno nie chce ich im podarowac !!!
dobrze byloby je wyplacic....
teraz pytanie do was ..... tez chca od was kopie paszportu do tego zeby aplikowac o wyplacenie kasy ?? nikt o tym nigdy nie wspomnial... nie wiem jak to jest u innych brookerow ale tu to jest warunek ! kusza jeszcze tym ze jak wysle im kopie paszportu to dadza mi extra 10 funtow

Dodano po 5 godzinach 24 minutach:
zalogowalem sie ...
pazernosc prowadzi do zla

ugralem tam grosiki i chce je uzyskac
powiedzcie mi czy potyrzebuja wasze ksero paszportu "!"
- aniacfiszan
- Gaduła
mi weryfikowali adres zamieszkania (wysłali list z kodem), maila, musiałam załadować dowód osobisty, im chodzi ogólnie od ID więc spokojnie dowód możesz wrzucić, telefon też mi weryfikowali. Ja tam bym się nie bała o Twoją kase, tylko jak robisz wypłatę to na moneybookers, mniejsze minimum ->chyba 149zł. Już screena z mojej wypłaty zrobiłam, dzisiaj robię kolejną wypłatę, pewnie kasa już w przyszłym tygodniu dojdzie, więc wtedy wrzuce screena. Z tymi wirusami itd to już nie przesadzajcie, ich zresztą nawet nie trzeba instalować bo mają webtradera. Ja myślę, że zła opinia o nich to już historia i stara sprawa. Broker jest do kitu, ale jest pod nadzorem i normalnie płaci.
Dodano po 1 minutach:
po tym jak załadujesz dokumenty to będziesz miał je zweryfikowane max na następny dzień
Dodano po 1 minutach:
po tym jak załadujesz dokumenty to będziesz miał je zweryfikowane max na następny dzień
-
- Bywalec
Na pierwszej stronie link jest nieaktualny do knf-u nt. ostrzezen, teraz jest to tu:
http://www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia ... index.html
Prosze jakiegos moda o podmiane.
Zrobione
MrYogi
Tak na marginesie... zaciekawila mnie domena w jakiej jest ich strona, bo nalezy do Irlandii, a Irlandia jest jednym z nielicznych krajow gdzie tak po prostu domeny sie nie kupi (zwykly czlowiek z ulicy ot tak dowolnej domeny nie dostanie).
Oczywiscie nie swiadczy to o tym, ze firma jest super i hiper...
http://www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia ... index.html
Prosze jakiegos moda o podmiane.
Zrobione
MrYogi
Tak na marginesie... zaciekawila mnie domena w jakiej jest ich strona, bo nalezy do Irlandii, a Irlandia jest jednym z nielicznych krajow gdzie tak po prostu domeny sie nie kupi (zwykly czlowiek z ulicy ot tak dowolnej domeny nie dostanie).
Oczywiscie nie swiadczy to o tym, ze firma jest super i hiper...
-
- Bywalec
firma jest lipna . jakis czas temu otworzylem pozycje o porannej godzinie z przeczuciem ze poznym popoludniem kurs wejdzie w ten obszar ktory da mi zysk.
... wyszedlem do pracy ustalilem zamkniecie w momencie zysku nie ustalajac zamkniecia w momencie straty...
i co mnie zastalo jak przyszedlem ??? bylem na zajebistym minusie.... program sam zamknal moja otwarta pozycje w momencie w ktorymn bylem na mega minusie - po czym ,,, spojrzalem na wykres calego dnia handlu i okazalo sie ze w godzinach 13-14 kurs byl ponizej pozycji zysku ktora ustawilem- wiec zarobilbym tak jak planowalem!! pisze do supportu i nic cisza .... zero odzewu z ich strony!!!
ściemniaja.... to co wczesniej u nich zarobilem i nie wyplacilem stracilem przez blad programu >>??<< a moze oszustwo brokera ???
gram teraz na www.forex.com - sciagnalem sobie od nich forex trader pro i bawie sie na koncie demo na start...
pozdrawiam
... wyszedlem do pracy ustalilem zamkniecie w momencie zysku nie ustalajac zamkniecia w momencie straty...
i co mnie zastalo jak przyszedlem ??? bylem na zajebistym minusie.... program sam zamknal moja otwarta pozycje w momencie w ktorymn bylem na mega minusie - po czym ,,, spojrzalem na wykres calego dnia handlu i okazalo sie ze w godzinach 13-14 kurs byl ponizej pozycji zysku ktora ustawilem- wiec zarobilbym tak jak planowalem!! pisze do supportu i nic cisza .... zero odzewu z ich strony!!!
ściemniaja.... to co wczesniej u nich zarobilem i nie wyplacilem stracilem przez blad programu >>??<< a moze oszustwo brokera ???
gram teraz na www.forex.com - sciagnalem sobie od nich forex trader pro i bawie sie na koncie demo na start...
pozdrawiam
Hm..pomijajac samego plus500 czy firma lipna czy nie, to radze poczytac na czym polega handel, o margin callach, dzwigni itp. na 90% zamkniecie bylo ok. Myslales, ze jak nie dasz SL to nigdy nie zamkna Ci pozycji? Nic tylko czekac az bedzie TP. ehhhgatecrasher pisze:bylem na zajebistym minusie.... program sam zamknal moja otwarta pozycje w momencie w ktorymn bylem na mega minusie -