plus500 proszę o pomoc...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
misiek1234
Uczestnik
Uczestnik

plus500 proszę o pomoc...

Nieprzeczytany post autor: misiek1234 »

Witam wszystkich,

mam problem z ww platformą i brokerem tj PLUS 500, pewnego ranka moje oczy ujrzały korektę rachunku który widnieje na screenach poniżej.
Pisząc maile otrzymuje odpowiedzi o niezgodnych transakcjach, i o tym że moja sprawa skierowana została do innego działu. Cisza...
Wcześniej grając na "innym" koncie miałem problem z wypłatami:

1500zł wypłacono mi szybko tzn po 4 dniach.
20.000zł (z innego konta) leży już 1.5tyg z informacją transakcja oczekująca.

Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 cze 2015, 09:51 przez misiek1234, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: plus500 proszę o pomoc...

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

screeny nie działają, przynajmniej mi. Skoro transakcje były niezgodne wg nich to męcz ich o dokładne powody. Lub przyznaj się co zmajstrowałeś... :)

-- Dodano: pn 29-06-2015, 9:04 --

Ok, screeny już widać ale za bardzo nikt Ci tu nie pomoże. Musisz "poboksować" się z brokerem, o ile jest ku temu uzasadnienie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

misiek1234
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: misiek1234 »

posądzony o scalping.

Pisząc jakie są minimalne widełki czasowe otrzymałem odpowiedź, że każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.

Moje transakcje były różne, 1min, 5min, 30min...

Sprawa została skierowana do innego działu, przez tydzień brak żadnej odpowiedzi.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
traderany
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traderany »

Człowieku!
Jeśli chcesz scalpować to nie u market makera. Jeśli naruszyłeś warunki umowy, sam jesteś sobie winien. Chcesz zarabiać i żyć z tradingu czy scalpować i zatruwać sobie życie? Zbyt wielu tzw. scalperów nie ma już za co żyć, chcesz do nich dołączyć? Jeśli broker wypowie Ci umowę, powinieneś mu podziękować.

Pozdrawiam,
traderany
No excuses. Ever. That’s the rule professional traders live by.

Spider_man
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Spider_man »

Hey misiek,

czytalem troche na temat plus 500 w wypowiedziach zagranicznych traderow, i duzo jest tam takich przypadkow jak twoj,

to znaczy w regulaminie plus 500 zaznacza ze skalpowanie jest zakazane, ale swoja droga sam Plus500 nie definiuje znaczenia skalpowanie, w plus 500 nawet jak co 15 min otworzysz i zamkniesz pozycje, 5 razy dziennie moga podciagnac pod skalpowanie ( w wikipedii definicja to kilkaset tradow na godzine, szybkie nawet 2 sekundowe wejscia i wyjscia, glownie robione przez programy , bo czasem pozycja jest otwierana na ulamek sekundy) , co oznacza ze kazdy profitowy trade powtorzony w odstepie kilku minut, moze byc podciagniety pod skalpowanie jesli uznaja ze za dużo zarobisz.... osobiscie nie polecam tego brokera, a raczej nie broker tylko zaklady sportowy chcialem powiedziec.

najlepsze jest to ze plus 500 absolutnie nie przyczepi ci sie nawet i 3msc jezeli bedziesz skalpowal i zyskiwal, ale gdy bedziesz chcial wyplacic pieniadze, wtedy juz masz problem bo z ostatnich 3 msc ci powiedza ze nie przysluguje ci zadna gotowka bo zdobyles to skalpowaniem... sa totalnymi oszustami.

w druga strone gdybys tracil, skalpujac, uwierz mi pieniedzy nie zwracaja i wszystko jest git.

ODPOWIEDZ